שאלת airbnb
-
בוקר טוב לכולם,
כשאני עובר על הביקורות של הדירות מדי פעם צצה הודעה אוטומתית:
“המארח ביטל את ההזמנה X ימים לפני”
זה חוקי?
יכול להיות שאני מזמין דירה חצי שנה מראש ופתאום חודש לפני המארח מבטל לי את ההזמנה? אז בטח airbnb תדאג שאקבל חזרה את כל הכסף אבל יכול להיות מצב שמצא את עצמי פתאום?
-
אני יכול לתאר לעצמי שיכולים לקרות מקרים קיצוניים – למשל תקלת אינסטילציה בדירה שלא מאפשרת מגורים בה עד התיקון. מה אתה מצפה מהבעלים לעשות? לקבל את האורח בכל זאת?
אם זה מקרה חד פעמי ויש עשרות רבות של ביקורות טובות, גם לפני הביטול וגם אחריו – זה דבר אחד. אבל אם יש כמה ביטולים… מבחינתי זה דגל אדום בוהק.
אגב אפשר לפנות אל בעל הבית ולשאול אותו מה הסיבה לביטול.
-
העלית נקודה מצויינת.
ב-airbnb מושכרות דירות על-ידי אנשים פרטיים, ואכן, קורה לפעמים שהם מבטלים. זה יכול לקרות מסיבה מוצדקת כמו דוגמת תקלת האינסטלציה שהוזכרה, או מסיבה לא מוצדקת. במקרה כזה airbnb תחזיר לאורח את כספו, אבל זה כמובן לא יעזור לו אם הביטול נעשה במועד שבו הוא כבר יתקשה למצוא דירה חלופית הולמת באותו המחיר (או בכלל).
במקרים כאלה airbnb מפרסמת באיזור הביקורות הודעה בנוסח קבוע לפיה המארח ביטל את ההשכרה X ימים לפניה.
אישית, אני מתעקשת לבחור רק בדירות airbnb שצברו כבר כמות יפה של ביקורות (חיוביות כמובן), ללא *שום* הודעה על ביטול השזורה ביניהן. לקראת חופשתנו בלונדון בקיץ הקרוב מצאתי דירה משגעת שמאוד התלהבתי ממנה, והיו עליה גם ביקורות טובות, אבל גיליתי בה שורה של ביטולים מטרידים שנתבצעו זמן לא רב לפני מועד השכירות. ייתכן בהחלט שהסיבה להם היתה מוצדקת, אבל עדיין אני לא מוכנה לקחת את הסיכון הזה.
אף פעם אין 100% וודאות, אבל לדעתי ב-airbnb, לצד יתרונותיה הבולטים של הפלטפורמה, חשוב לנקוט בכל אמצעי הזהירות ומזעור הסיכונים האפשריים.
-
כן, יש אפשרות כזו. את מקבלת את הכסף במלואו. בסתיו האחרון נתקלתי בכמה וכמה ישראלים שזה קרה להם ביפן, בהתראה קצרה, ולך תמצא חלופה ברגע האחרון בטוקיו ובקיוטו בשיא העונה…זה חלק מהעניין של איירBNB. את מתנהלת מול אנשים פרטיים, לא מול מוסד עם רישיון ופיקוח. לפעמים זה עובד נהדר, אבל יש מקרים שלא.
-
שים לב שההזמנה היא מול האתר ולא דרך אי מייל שבו בעל הדירה פונה אליך ומבקש לעשות את ההזמנה דרכו. זה עוקץ
כמו כן, אני ניסיתי להזמין בלונדון לפני שנה וגיליתי מספר דירות עם אותן תמונות...
-
לנו זה קרה אתמול, להפתעתי, בבוקינג.הודיעו לי מבוקינג, שהמקום שבו הזמנתי מקום לינה בטוסקנה, לא יכול למלא את ההזמנה וספק את היחידה שהזמנתי.
ההזמנה נעשתה לפני כחמישה חודשים לקראת טיול משפחתי באיטליה.
בעייתי ללא ספק, בטח כשמדובר בדירה ל-7 בתקציב מוגבל… ככה שלא רק ב airbnb זה קורה, מסתבר.
-
כתבתי פוסט עם טיפים רבים בנושא airnbn לאור הניסיון הרב והסך הכל טוב מאוד שלי אתם. ממליצה לך לקרוא , בנוסף יש שם קישור להנחה של 130 שח בהזמנה ראשונה.
אחד הטיפים שלי שם הוא לא להזמין מבעלי דירה שרשום שביטלו הזמנה . בטח שלא אם זה קורה יותר מפעם אחת. אני חושבת שזו אחד ההגנות הטובות שיש לאתר airbnb – שקיפות, בעל הדירה יכול לבטל למשל יש בעיה בדירה, הוא באבל ועוד.. אבל ברגע שהוא מבטל זה נרשם בחוות הדעת שלו, והוא לא יכול לבטל רישום זה!! זה כמו כתם שחור. בבוקינג לא ראיתי דבר כזה , רק מי שהתארח בפועל רושם חוות דעת ואז אם בעל הדירה ביטל לאותו אורח אין לזה שום תיעוד. לי זה כבר קרה שלוש פעמים בבוקינג!!! יש לציין שלא חייבו אותי והבטיחו לעזור למצוא דירה חלופית.
גם ב-airbnb קרה לי שהמארחת שלי לא הגיבה לי יום לפני שהייתי צריכה להגיע אליה, יצרתי קשר במייל עם airbnb (יש גם טלפון למצב חירום כזה 24 שעות רק לא היה לי סים מקומי)
בבוקר ההגעה הזמנתי דירה אחרת דרך בוקינג שהייתה בהנחה גדולה לאור התזמון של רגע אחרון. המאחרת יצרה קשר אבל אחרי שכבר סגרתי את הדירה בבוקינג (טענה שהייתה לה בעיית טלפון)
airnbn החזירו לי את מלוא התשלום, ובנוסף קופון הנחה להזמנה עתידית שניצלתי עכשיו.
-
תפני לבוקינג שירות לקוחות.
מניסיון העבר, הם “חייבו” את בעלי הבית למצוא עבור הלקוח דיור חלופי מתאים לצרכיו ודרישותיו ולשלם את ההפרש במחיר.
זה חלק מהרעיון של המעטפת של בוקינג -שמישהו לוקח אחריות על עצם ההזמנה.
בוקינג לא אחראי לתכנים (אם בעל הבית יספר ניסים ונפלאות על הבית ) אבל כן אחראים למימוש הזמנה, שלא יהיה דאבל בוקינג וכו.
תעמדו על שלכם מול שירות הלקוחות של בוקינג .קום ,בוודאי לגבי הזמנה שנערכה זה מכבר לעיתוי קרוב (או לא קרוב, המבחר בכל מקרה ל7 נפשות מצטמצם).
-
אצלנו בעלת הדירה ביטלה מסיבה מוצדקת לכמה מזמינים ביחד איתי וAirbnb פיצו אותי בסכום נחמד להזמנה חלופית… הם גם פנו ועזרו לי לחפש משהו חלופי.
אני הייתי מאוד מרוצה מהשירות שלהם, וזאת למרות שהם לא היו קשורים בכלל לביטול...
-
תודה לכולם.
אחרי שנים של ניסיון מוצלח בבוקינג, הפעם לא מצאתי משהו שמצא חן בעיני אז זה ניסיון ראשון שלנו עם airbnb.
מצאתי דירה מוצלחת עם ביקורות טובות לפני שבועיים וחשבתי שהכל מאחורי עד שלפני יומיים קיבלתי הודעה מבעלת הדירה שהיא מתנצלת אבל הדירה מפורסמת בכמה אתרים והיא לא שמה לב שהתאריך שלי כבר תפוס.
אמרה שהיא תאלץ לבטל את ההזמנה והציעה לי דירה אחרת שלה שנמצאת בדיוק מעבר לכביש והציעה לי לראות אותה באתר אחר (לא airbnb)
בתור פעמון נוסף ההודעה הזו הייתה באנגלית תקנית אחרי שכל ההתכתבות עד הרגע הזה היה באנגלית מגומגמת ונתנה הרגשה של מעבר דרך אתר תרגום.
החלטתי שלא לקחת סיכון, סירבתי בנימוס להחלפה ולכן שוב מחפש דירה לקיץ.
אעשה קודם סיבוב נוסף בבוקינג אולי עכשיו הדירות שם יראו טוב יותר...