ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

ויפי ורכבות בהולנד

פורום אירופה
    4
    11
    1830
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • שקד
      שקד נערך לאחרונה על ידי

בוקר טוב,

בשבוע הבא אני טסה לאנגליה לשבועיים וחצי ומשם עוברת להולנד לעוד שבוע וחצי בערך.

א. באנגליה אני יכולה לשאול סים מקומי מחברים לכן שם אין לי בעיה. בהולנד אני לא חייבת אינטרנט כל הזמן וחשבתי להסתמך על ויפי חופשי. אתם יודעים להגיד איך פריסת ה-WIFI? אני אהיה באמסטרדם ובחרונינגן. 

ב. רכבת מאמסטרדם לחרונינגן – צריך להזמין מראש?

ג. כנראה שאסע ברכבת מלונדון לאמסטרדם. ראיתי קומבינציות שונות של יורוסטאר וטאליס. הזמנה באתרים הרשמיים יקרה יותר מאשר באתרים כמו NS International בצורה די משמעותית (59€ מול 83£). מכירים את NS International? יודעים להגיד מה הסיבה להבדל הגדול במחיר?

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • יונית
        יונית נערך לאחרונה על ידי

רק לגבי הזמנת רכבת בתוך הולנד- לא צריך להזמין מראש, למיטב ידיעתי

• lbd
          lbd נערך לאחרונה על ידי

1. אם אני לא רואה את שתי ההזמנות, לא יכול להגיד מה סיבת ההבדלים.
          2. NS International אתר רשמי של חברת הרכבות ההולנדית.
          3. אם חשוב לך האיטרנט בהולנד, תקני סים מקומי.
          • שקד
            שקד נערך לאחרונה על ידי

תודה על ההתייחסות

1. גם באתר היורוסטאר לכאורה יש מחירים של 59€ הם פשוט לא מופיעים בפועל. תהיתי האם מדובר באיזושהי סוכנות שמוכרת את הכרטיסים האלה וזו הסביבה להבדל, כמו שלפעמים קיים בחברות תעופה.
            2. באנגליה חשוב לי אינטרנט ולכן שם יהיה לי סים מקומי. בהולנד אני לא *צריכה* אינטרנט אלא מספיק לי שיש פעמיים-שלוש ביום. לדוגמה, המצב הקיים היום בישראל הוא הרבה מעבר לצרכים שלי. אני מנסה להבין האם יש פה ושם wifi חופשי או שאפילו בשביל מייל וואטסאפים מהבית אני צריכה סים. זו השאלה. אני מכירה את האופציה של סים מקומי ו/או בינלאומי. בכל הנסיעות הקודמות שלי לאירופה ולצפון אמריקה הסתדרתי בלי.
            • שקד
              שקד נערך לאחרונה על ידי

יש לי שאלת המשך על הרכבת- כרטיס שעולה 59€ כולל החלפה בבריסל והחלפה ברוטרדם לפני שמגיעים לאמסטרדם.

לפי צילום המסך שבתמונה (מאתר ה-NS International) יש הליכה של 17 דקות בתחנת הרכבת בבריסל. מה זה אומר? זה בתוך אותה תחנה?

• נירית
                נירית נערך לאחרונה על ידי

לגבי הויפי-

יש ויפי חופשי בהרבה מאד בתי קפה, מסעדות , מוזאונים, ספריות ציבוריות, עד כמה שאני זוכרת גם בתחנת הרכבת של אמסטרדם. נדמה לי שבחרונינגן הויפי החינמי פחות נפוץ, אבל עדיין ניתן להסתדר…למי שלא ממש חייב להיות מחובר כל הזמן.

• שקד
                  שקד נערך לאחרונה על ידי

תודה, נירית! זה מה שאני צריכה.

• יונית
                    יונית נערך לאחרונה על ידי

זוהי תחנה גדולה (בריסל מידי שהיא גם בריסל זוד)

17 דקות? אם הם אומרים-כנראה שצודקים.

Brussels Midi
                    The busiest of all the stations in Brussels is Brussels-Midi station (also known as Gare du Midi or Zuidstation); it is the south station for Brussels city. The is one of the busiest because apart from intercity trains, the metro and trams there are also international high-speed train platforms for Eurostar and Thalys which have their ticket offices there as well. The complex itself is modern and contains a food court, cafes and chocolatiers.

• שקד
                      שקד נערך לאחרונה על ידי

קנו אותי בשוקולטרי. 

כנראה שבכל זאת אלך על זה כי האלטרנטיבה יקרה כמעט ב-50€ ואני לא מוכנה להשקיע 50€ כדי לא ללכת רבע שעה וגם לא בשביל שתי החלפות ברכבת במקום אחת.

יש אופציה להוסיף 5€ ואז זה מאפשר לי ״קצת גמישות״ שאחד התנאים של זה הוא שאפשר לקחת כל רכבת המשך להולנד חוץ מרכבות טאליס. אני מוכנה לשלם 5€ בשביל הסיכוי שאתברבר בתחנה. הם כותבים שהקונקשן המינימלי בתחנה הוא 45 דקות כי צריך צ׳ק אין וזה גם בדיוק מה שיש בכרטיס הזה. אני בטח חוששת לחינם ויהיה בסדר והכל יהיה ברור.

• lbd
                        lbd נערך לאחרונה על ידי

אני חושב שהם מגזימים.  לפי הערכתי ההליכה בין 5 ל-10 דקות.

• שקד
                          שקד נערך לאחרונה על ידי

עוד יותר טוב, תודה!

• 1 / 1
                          • פוסט ראשון
                            פוסט אחרון