קניית ביגוד סקי לפני חופשה ראשונה זו אכן דילמה, שכן נדרשת השקעה ניכרת, ומן הצד השני, ללא ציוד מתאים, יהיה לך יותר קשה להנות ו"להתחבר". יש גם את המצב של אנשים שיוצאים עם ציוד לא מתאים מהארץ משיקולי תקציב, ולאחר יומיים באתר קונים ציוד ב 700 - 800 אירו.
אני הייתי ממליץ לך לבדוק גם את סניפי העודפים של "למטייל" (ולא בגלל הקשר של הפורום אליהם).
לשאלתך - בשלב הזה לא הייתי מיחס חשיבות לפירמות, ולמותגים. כולם בסדר.
ביגוד סקי צריך להיות אטום מצד אחד, ונושם מאידך, שכן בסקי מזיעים, ואם הביגוד לא מנדף זיעה, הקור חודר.
במה להשקיע? כמתחילה, את צריכה מכנס אטום, וכפפות טובות (או שתי זוגות של כפפות זולות יותר). לדעתי אפשר לקנות מכנס טוב מספיק ב 500 - 600 ש''ח.
חולצה טרמית מאוד מומלצת, לדעתי תיהיה שימושים גם טיולים רגליים בקיץ באירופה או בחורף בארץ. זו שכבה ראשונה.
שכבה שנייה - פליס. גם כאן, זהו בגד שיכול לשמש אותך גם מעבר לסקי.
מעיל - אישית, ועקרונית, אני נגד מעילים מרופדים (עם בטנה שאינה מתפרקת). תמיד ניתן להוסיף עוד שכבה של פליס דק אם ממש קר. חשוב שהמעיל יגן מפני הרוח ומפני רטיבות. מעיל ללא בטנה, יהיה גם יותר שימושי - טיולי קיץ בחו''ל ואפילו בחורף בארץ.
דוגמא בקישור.
לבסוף, לא חובה אבל מומלץ בחום, גרבי סקי, לא עבות מדי. אפשר לקנות זוג אחד ולכבס בערב, מתייבש מיד ויכול להוסיף המון
נ.ב. אני מוסיף לך לינקים מחנות האינטרנט של "למטייל" למען הנוחות, ולא מעבר לכך