לינה בוונקובר איילנד
-
מוני וחברי הפורום שלום
אנחנו מתלבטים לגבי לילה שלישי בטופינו או לקחת שני לילות בטופינו ולילה בקמבל ריבר. האם כדאי לראות את CAMPBELL RIVER?
בתודה
אתי
-
ראשית, אני עונה על סמך מדריך קנדה של Lonely Planet, כי לא הייתי באיזור הזה, אלא רק ב- Pacific Rim ובדרך משם לויקטוריה.
להבנתי, Campbell River היא תחנת מעבר לפארק הפרובינציאלי strathcona, שנמצא במרכז האי. כמו כן, מהמפה נראה שיש משם מעבורות לכוון היבשת או לאיים בים היבשת לאי ונקובר. נראה שגם בדרך לשם יש מספר פארקים פרובינציאלים. לא התרשמתי שבעיר עצמה יש משהו השוה ביקור (על פי המדריך).
אני מניח שביקור בפארקים האלו יוסיפו לתוכנית יותר מיום אחד, מה גם שמתרחקים מויקטוריה. לכן, אינני בטוח שהדרך עד לשם כדאית, כאשר אינני יודע מה התוכניות שלכם לגבי הביקור בקנדה ואם הביקור בפארקים הפרובינציאלים האלו הם חלק מהן.
-
היי אתי
כפי שהבטחתי ,ברגע שאופציית החיפוש חזרה,איתרתי את הדיווח של הגולשת שאינה פעילה כבר בפורום,בעניין האזור המבוקש על ידך .
הנה מה שרשמה-
אנו החלטנו להאריך את השהות באי ונקובר, ולא להסתפק במסלול הקלאסי של פסיפיק רים.
לכן נסענו צפון-מערב, עד ״קצה״ האי, משם יוצאות הספינות במעבר הפנימי לאלסקה.
המסלול שלנו היה כזה:
יום 1
מעבר לאי ונקובר במעבורת, נסיעה ללינה בקורטנאי, עיירה הנמצאת על החוף, כשעה וחצי מהמעבורת בננאימו.
יום 2
נסענו לטייל בפארק הלאומי סתראטקונה, פארק ענק הנמצא במרכז האי.
עלינו להר וושינגטון, אתר סקי מאוד מפורסם, ושם עשינו מסלולים קלילים ויפים.
משם התחלנו בנסיעה צפונה. הדרך עוברת דרך צמחייה עבותה ואגמים מקסימים, ככל שמצפינים כך פוחתות המכוניות, ויש הרגשה שאנחנו לגמרי לבד... מדי פעם עברנו דרך ישובים קטנטנים, מפרצים יפייפיים, חוויה.
ביקרנו בישוב המיוחד ביותר שראינו, טלגרף גרוב, שם הבתים יושבים על כלונסאות. בקיץ מתגוררים שם 20 תושבים, ובחורף - 5!
אפשר לצאת משם לטיולי דובים וכו׳.
בחרנו לישון בפורט מקניל, אשר יושב ממש על המים. העיירה מתפרנסת מדייג ותיירות. גם כאן יש מבחר גדול של אטרקציות.
יום 3
המשכנו לפורט הארדי, הישוב ממנו יוצאות הספינות לאלסקה. שם נגמר הכביש...
התחלנו בחזרה, והגענו ללינה בקמפבל ריבר. ישוב יחסית גדול לשאר הישובים באיזור, טיילת מקסימה עם מזח מלא דייגים. מקסים! מסעדות, חנויות קטנות, בהחלט עיירה שכיף לתייר בה. שם גם בלינו את הלילה במלון הצופה על הים.
יום 4
נפרדנו בצער רב מקמפבל ריבר, והתחלנו בנסיעה לכיוון פסיפיק רים.
נסענו ללינה בטופינו, כשבדרך עשינו מספר מסלולים, קתדרל גרוב ומסלול מקסים ביוקוללט.
יום 5
מוקדם מאוד בבוקר יצאנו לסיור צפייה בדובים. לאחר מכן מסלולים בפסיפיק רים, והמשך לינה בטופינו. המלון ישב ממש על המים, המקום מהמם.
יום 6
עזבנו את טופינו והתחלנו בנסיעה לכיוון ויקטוריה. בדרך עצרנו בעיירה האינדיאנית צ׳מאינוס, ראינו את ציורי הקיר המרשימים והסתובבנו בין הגלריות והחנויות הקטנטנות והמיוחדות.
הגענו ללינה בויקטוריה.
יום 7
בבוקר נסענו למגדלור מקסים הנמצא במרחק קצר מהעיר, שם ניתן לבקר ולהנות מהנוף היפה.
משם לפארק הפרפרים וגני בוצ׳ארט, ובחזרה לויקטוריה.
יום 8
ביקרנו במוזיאון המיניאטורות, נחמד, ומשם התחלנו בנסיעה לכיוון המעבורת בננאימו.
אמנם מעבורת זו רחוקה מויקטוריה, ויש מעבורת קרובה יותר, אבל בחרנו להגיע לשם כי הצימר שלנו בצפון ונקובר היה קרוב למעבורת, ולא רצינו להתקע בפקקים ולחצות את כל העיר...
אני חושבת שאכן יש מקום לתת לאי ונקובר יותר זמן, ולא להסתפק בפסיפיק רים...
דווקא ההרגשה בצפון-מערב האי היא יותר ״חלוצית״ ובתולית, האזור פחות מתוייר ומאוד מיוחד. דווקא שם הרגשנו שרצינו להשאר עוד...
אני נעזרתי מאוד בספר של נטע דגני, משם שאבתי המון מידע.
אתם מוזמנים לפנות אלי בפרטי לקבל יותר מידע.
נכתב ב-02/01/2014 12:33
אתי, במידה ותרצי לפנות בפרטי אל הגולשת שם המשתמש שלה- hadas ron
לשיקולכם.
מוני
-
תודה רבה על התשובות, מוני הקישור שצרפת נתן מענה להתלבטות שלנו. תודה רבה על התגובה המהירה והמועילה.