קנדה או ארה"ב?
-
אנחנו משפחה של 5 נפשות, עם ילדים בוגרים.
מחפשים מקום לטיול בחופש הגדול, למשך חודש (אולי חודש וחצי).
מתלבטים בין קנדה לארה”ב (אין לנו וויזות).
איפה יותר יפה?
איפה יותר זול?
יש לנו גם ניסיון בקרוואן, אם זה משנה עלויות.
תודה, גליה.
-
שאלה קשה…
האם כבר הייתם באחת המדינות?
בחודש וחצי תמיד אפשר לשלב את השתיים...
-
באשר אין לכם ויזות, ברור שקל יותר לטיל בקנדה. על מנת להיכנס לקנדה אין צורך ביותר מדרכון ישראלי תקף.
מבחינת נופים, תמצאו נופים יפים גם בארה”ב וגם בקנדה, אם כי בארה”ב יש גוון רחב יותר של נופים, לרבות נופי מדבר, וביצות טרופיות (עם תנינים) בחלקיה הדרומיים, ואת אלו תתקשו למצוא בקנדה.
מבחינת ערים, ולמרות שאני חושב שעריה של אירופה מענינות יותר מאלו שלצפון אמריקה, תוכלו למצוא ערים יפות ומענינות בשתי המדינות, אם כי ארה”ב מובילה במספרן (של הערים היפות והמענינות).
מבחינת עלויות קשה לי לענות עכשיו היות ושער הדולר הקנדי ירד משמעותית לעומת זמן ביקורי בקנדה, אך לפני שנים מועטות. אז קנדה היתה יקרה משכנתה הדרומית. יתכן והיום היא זולה יותר, או לפחות לא יקרה יותר. בכל מקרה, המיסים בקנדה גבוהים יותר (אני מתיחס למקבילה שלהם למע”מ). בעבר, לפחות, שכירת רכב בקנדה היתה יקרה הרבה יותר מאשר בארה”ב. יתכן והשינוי בשער המטבע הקנדי שינה זאת.
אין לי נסיון עם קרוואן (או RV בלשון הצפון אמריקאנית), אבל ממה שנכתב בפורום אני מבין שהחיסכון בעלויות הלינה נבלע בהוצאות השכירות הגבוהות, כך שכנראה אין יתרון כלכלי בשכירת RV לעומת רכב רגיל.
והערה אחרונה. מדובר בשתי מדינות ענקיות. אין כל סיכוי בחודש וחצי לבקר באחת מהן בצורה מקיפה. אני מציע שתחליטו על איזור אחד או שניים בהם תתמקדו. על תנסו בטיול אחד לבלוע הכל. אי אפשר.
-
לא ניתן לענות על השאלה מי יותר יפה. בארה”ב יש הרבה יותר מוקדי עניין ושילוב מנצח בין ערים מעניינות למגוון נופים ייחודיים ואטרקציות. בקנדה הערים באופן חד משמעי פחות מעניינות, יש אזורים רבים נידחים שהטיול בהם מיוחד אך לא תמיד מאוד מעניין (ובהקשר זה אני מזמינה אתכם לקרוא את הבלוג שלי שמתאר טיול באזורים בסגנון זה בצפון מערב קנדה) ויש כמובן מקומות יפים וידועים כגון הרי הרוקיס במערב ואזור הניאגרה במזרח. אף אחד מהאזורים הללו כשלעצמו לא ימלא לכם טיול של חודש/חודש וחצי. לדעתי הטיול האופטימלי יתמקד בארה”ב וישלב גיחה לקנדה אם מתאים. לגבי עלויות….אם מגיעים כל כך רחוק ומשלמים כרטיס טיסה נראה לי לא מתאים להתמקד רק בקנדה כי היא אולי קצת יותר זולה (ואני לא בטוחה שזה המצב). קראוון ככל הידוע לי לא חוסך עלויות.
-
קנדהכמו קודמי, בהעדר ויזות אני ממליץ בחום על קנדה, ולתקופה הלא קצרה שעומדת לרשותכם, על ביקור יסודי במערב קנדה, כולל:
העיר ואנקובר היפה, הנעימה והמיוחדת.
הדרך היפה והמעניינת בין העיר ואנקובר לאי ואנקובר – איזור Sunshine Coast.
האי ואנקובר כולל חלקו הצפוני (לא היינו), וגם פסיפיק רים פארק והעיר ויקטוריה החביבה.
האיזור הגדול והמעניין בין הרוקיס לבין מערב היבשת כולל עמק אוקאנגאן עד אוסויוס.
פארק ווטרטון (פספסנו בגלל מזג האויר).
הרוקיס הקנדיים באופן מקיף, ולא לוותר על הצצה לאדמונטון (היינו) וקלגארי (לא היינו).
אני ממליץ גם על סדר הטיול כפי שכתבתי למעלה – בואנקובר תוכלו לנוח ולהתאושש אחרי הטיסות הארוכות, ואת הרוקיס, שהם לדעתי השיא, תשמרו לסוף.
אינני מתמצא בענייני קראוון. ממה שקראתי בטיולי גולשים אחרים, הרושם שלי הוא, שהזמן המתבזבז בהתעסקות עם הקראוון ובנסיעות האיטיות יחסית + מגבלות תנועה וחניה, מתקזז עם צמצום העלויות, לעומת מלונות/רכב שכור.
קראו כאן – תאור טיולנו – אמנם בלי ילדים. בחודש וחצי עם תכנון מושכל תוכלו לכסות את כל מה שתארתי למעלה בצורה טובה ביותר.
-
גם הפרובינציות האטלנטיות של קנדה בשילוב קוויבק ואונטריו, בשילוב ערים כמו מונטריאול והפסטיבלים שלה בקיץ וקוויבק המקסימה יכולות למלא טיול ארוך יחסית
השנה יש חגיגות 150 שנה לקנדה ויהיה שמח שם
אתם יכולים למצוא עוד חומר באינטרנט ולהחליט מה מעניין אותכם
-
לקיום הויזות (או היעדרן) לא צריך להיות משקל רב בהחלטה. עד הקיץ יש זמן להוציא את הויזות (אבל כמובן לא להתחייב על כלום עד שתקבלו אותן).
-
מה אפשר להוסיף על הנאמר?
זה בערך כמו לשאול ילד את מי הוא יותר אוהב, את אמא או את אבא

אבל לדעתי, אם עוד לא הייתם לא כאן ולא כאן, לכו תוציאו ויזות בשלב ראשון. גם אם אתם רוצים בכל מקרה לשלב את קנדה (בין אם את צידה המזרחי, שזה בגדול קוויבק, מונטריאול, טורונטו, ניאגרה.. ובין אם את הצד המערבי ובו הרוקיז הקנדיים שזה בהחלט וואו אבל זה טיול של שבועיים בערך) לא הייתי מורחת את זה על פני חודש וחצי.
אם יש הזדמנות לטייל חודש וחצי- נסו שזה יכלול גם את ארה"ב. אם משהו מסתבך ומישהו מכם לא יקבל ויזה (עם צעירים אחרי צבא זה עלול לקרות, וגם סתם ככה מסיבות אלו ואחרות) תעברו לתכנית קנדה.
-
אני תובע את עלבונה של קנדה, שמשום מה לא מקבלת את הכבוד המגיע לה
.“צידה המזרחי, שזה בגדול קוויבק, מונטריאול, טורונטו, ניאגרה” – ממש לא – איפה ניו פאונדלנד הנהדרת, נובה סקוטיה המעניינת, ניו ברונסוויק (לא היינו) וגאספה (נהיה בקרוב). וכמובן כל האיזור לאורך נהר הסנט לורנס בין מונטריאול לפיורד של נהר סאגנה, כולל קוויבק סיטי וגם אוטווה, ועם טורונטו, אלף האיים והניאגרה, וגם איזור טבע יפה באונטריו מצפון לטורונטו (מתוכנן לטיול אחר). אפשר כאן למלא בקלות 6 שבועות ולא להרגיש שובע.
הנה כאן תאור טיולנו לניו פאונדלנד ונובה סקוטיה – קישור.
“הצד המערבי ובו הרוקיז הקנדיים שזה בהחלט וואו אבל זה טיול של שבועיים בערך” – מה שתארתי בתגובה 5, ממש לא ניתן לכסות בשבועיים.
-
מתנצלתטוב, אין ברירה, אני אצטרך להכניס לרשימת הטיולים העתידיים שלי את כל מה שכתבת כאן, כדי לבחון את הנושא
זה לא בשביל הלב שלי…(הולכת לקרוא את תיאור הטיול שלך, ממש מזוכיסטית)ועדיין, עם כל מה שכתבת, שנשמע מדהים ומסקרן, יכולה רק לשער שלחודש וחצי בארהב יש פוטנציאל של טיול יותר מגוון ואטרקטיבי, בודאי כשמדובר בפעם ראשונה באמריקה.
-
קנדההייתי במזרח קנדה (כולל ניו פאונדלנד...כולל פאנדי...) הייתי במערב קנדה (כולל יוקון….) היה מקסים ובכל זאת – אם מדובר בטיול ראשון ביבשת צפון אמריקה טיול בארה”ב יכול להיות מגוון ומרתק בהרבה.
-
אנחנו היינו 3 שבועות במערב קנדה ויש לי עוד הרבה להשלים. בעיניי המערב יותר מוצלח, אבל ההעדפה שלי היא תמיד לנופים על פני ערים והרי הרוקיס הם באמת מדהימים. -
אני חושב שניתן להעביר 6 שבועות במזרח קנדה (הפרובינציות האטלנטיות, קוויבק ואונטריו) גם בלי ניופאונדלנד, הרחוקה יותר. בצד שמערבי העברתי כשבועים וחצי, אבל ניתן לבלות שם גם הרבה יותר זמן. למשל, לבלות זמן רב יותר באי ונקובר, להגיע לצפונה של בריטיש קולומביה, וגם איזורים בדרום בריטיש קולומביה אליהם לא ההגעתי. כמובן שגם ניתן לעשות את הטיול בקצב איטי יותר.
אם יש זמן רב, אפשר לשקול להצפין גם עד יוקון. כמובן שניתן לבלות יותר זמן מ- 8 הימים שהקדשתי לרוקיס הקנדיים.
מדובר במדינה ענקית, אלא שרוב שטחה פחות נגיש למטיילים מפאת חוסר כבישים וחוסר אוכלוסיה (כלומר, חוסר שירותי תירות).