יאנגשו
-
שלום חברים,
אנחנו מתכוונים כמו כולם לעשות טיולי אופניים באיזור.
אבל מעוניינים באופניים חשמליים.
קשה למצוא שם אופניים חשמליים? יש מקום מסויים שאפשר לשכור?
תודה!
-
הציעו לי שם הרבה אופנועים חשמליים, אם זה עוזר לכם. זה היה בהמון מקומות. טוסטוסים חשמליים כאלה, שהם כינו אותם אופניים חשמליים.
לא זוכרת לגבי אופניים כמו שאנחנו מתכוונים בד”כ.. (אבל זה לא אומר שאין, כמובן).
-
מצויין העיקר שזה ממונע
צריך רשיון? -
אסור לתיירים לנהוג בסין. לדעתי גם לא באופנוע/קטנוע.
לגבי אופניים חשמליים אני מאמין שמותר, צריך לבדוק.
-
אולי בגלל זה הם קראו ליצור הזה “אופניים חשמליים”
אין לי רשיון לאופנוע וזה לא הטריד שם אף אחדאבל באמת רצוי לבדוק (לא יודעת איפה) שלא חלילה יהיו בעיות אם יקרה משהו
(אני לא התכוונתי לרגע לעלות על זה… אז לא טרחתי לברר פרטים).
-
תודה חברים,
אשמח לשמוע ממי שהתנסה.
האם להוציא לצורך כך רשיון נהיגה בינלאומי?
האם מבקשים שם רשיון?
-
לא יודע אם רישיון בינ”ל יעזור במקרה הזה, כי תכלס אסור לנהוג בסין כמו שאמרתי.
יכול להיות שאופניים/קטנוע חשמליים לא נחשבים לכלי ממונע ולכן זה אפשרי?
לא יודע, אבל לא הייתי לוקח סיכון.
אני מתכוון לכל מי שיש לו ויזת תייר.
אולי למערביים וזרים עם ויזה אחרת (לימודים, עסקים וכו’) מותר לנהוג בסין.
-
לא המידע הכי מעודכןאבל אני זוכר שכשגרנו בסין, היו סטודנטים זרים שהשתמשו באופניים חשמליים ולא עשו להם שום בעייה. עם הכאוס התחבורתי הכללי במדינה הזו, אני לא מאמין שמישהו טורח לדרוש רישיון מנהגי אופניים, חשמליים או לא חשמליים. אבל אין לי מושג מה אומר החוק, או מה המצב בפועל כיום, ובטח לא מה קורה במקומות כמו יאנגשואו, שבהם, לעומת העיר שבה אנחנו גרנו, מסתובבים הרבה זרים.
-
אני מנסחת מחדש את מה שכתבתי קודם “שלא חלילה יהיו בעיות אם יקרה משהו”.
יותר במפורש:
אם המצב החוקי לא ברור אבל יש כאוס ובפועל כל אחד יכול לשכור את הקטנוע החשמלי שהציעו לי (אני מאמינה שזה המצב… בלי לדעת בוודאות)
אם תהיה תאונה, חברת הביטוח כבר תדאג לעשות את כל הבירורים הנדרשים כדי לאפשר לה להתחמק מלטפל בכם
ואם אז יתברר שחוקית זה היה אסור – תהיו בבעיה קשה.
אז אולי עדיף להסתפק באופניים רגילות כמו כולם..
שיהיה ברור, מה שאני ראיתי זה לא נראה כמו אופניים חשמליות בארץ, זה נראה כמו קטנוע. עברו מאז כמעט 3 שנים, אולי יש גם משהו אחר.
-
טוסטוסים חשמליים יש שם במליונים בכל כפר אבל זה אכן מצריך רשיוןנ נהיגה, מעבר לכך לפי החוק היבש אסור לזרים לנהוג בסין בכלל, אלא אם כן יש לו ויזת שהיה והוא עבר מבחני תאוריה בסין.
רוב הסיכוים שלא יעצרו אותך לבדיקת רשיון זה נכון, אבל אני ראיתי איך עוצרים נהג ריקשה לבדיקת רשיון לא פחות.
יש פה 2 בעיות האחת שתאורטית יש אפשרות להסתבך עם החוק הסיני וזה לא מומלץ.
שנית במקרה של תאונה חס וחלילה חברת הביטוח הישראלית תשתמש בחוק הזה כדי לא לכסות את עלויות הטיפול.
מה שכן יש אופניים חשמליות כמו שמוכריות לנו אני כבר ראיתי כאלו ב2029 אבל אז לא היו הרבה אולי עככשיו המצב השתנה במיוחד באזורים התיירותים כמו יאנגשו