דרום אמריקה עם אילוצי זמן :\
-
היי אני מתכנן טיול לדרום אמריקה אך לצערי יש לי כמה אילוצים בנוגע לזמן .
אני מסיים פסיכומטרי באפריל ומתחיל ללמוד באוקטובר כך שחשבתי לטוס בין מאי לבין ספטמבר . ( לא בדיוק העונה ותקופה קצת קצרה ממה שתכננתי )
למישהו יש טיפים למסלול שיכול להתאים ?
הבנתי ממה שקראתי שאגנצילה פחות מתאימה בעונה הזאת אבל מאנשים שדיברתי איתם נאמר לי שכל זמן הוא זמן טוב .
המדינות שמענינות אותי הן ארגנצילה (יודע שזה 2 ) , פרו , בוליביה , ברזיל וקולומביה .
אגב לגבי ברזיל זה די מחוץ למסלול , עד כמה היא שווה ? ומה עושים בה חוץ מהקרנבל שלצערי אני מפספס? כי חופים אני מניח שיש גם בצד המערבי של היבשת .
סליחה על השאלות המפגרות
ותודה -
בין מאי לספטמבר אפשר לעשות טיול נהדר בדרום אמריקה, שמתמקד במדינות בוליביה ופרו (זהו שיא העונה בהן), ויכול לשלב בכיף עוד מדינות שרצית לבקר בהן (ברזיל, קולומביה, וגם ארגנטינה (נניח מבואנוס איירס וצפונה).
פטגוניה (דרום ארגנצ’ילה) אכן מחוץ לעונה.
אתה יכול לבחור אם להתחיל בדרום יחסית (בואנוס איירס למשל), ואז להצפין לכיוון פרו וקולומביה, או דווקא להתחיל בקולומביה ולהדרים. (לדעתי האופציה הראשונה עדיפה).
דוגמא למסלול “מערבי”, שאינו כולל את ברזיל, היא לצאת מבואנוס איירס לכיוון צפון ארגנטינה וצפון צ’ילה, משם לבוליביה, פרו וכו’.
דוגמא למסלול “מזרחי”, היא לעבור מארגנטינה דרך האיגואסו לברזיל ואז לאחר טיול בברזיל (ההיקף תלוי בך, זו מדינה ענקית ובד”כ צריך טיסות פנים) להגיע לבוליביה/פרו ולהמשיך כמו קודם. המסלול הזה יותר מורכב מבחינת המרחקים בו וידרוש כנראה יותר טיסות או נסיעות ארוכות מאוד.
לגבי ברזיל, היא אכן ידועה בחופיה היפים והרבים, וגם גן עדן לחובבי בעלי חיים. (אם כי מוקדי טבע ובע”ח כמו ג’ונגלים ניתן למצוא גם בבוליביה ופרו).
ודווקא תופתע, בצד המערבי של היבשת אין חופים שווים במיוחד. החופים השווים של היבשת נמצאים בצד האטלנטי (ברזיל, קולומביה...), אז תחליט עד כמה זה חשוב לך.
כמו כן ברזיל היא מדינה יקרה יחסית לשאר המדינות, גם ביום-יום וגם מבחינת התחבורה ממקום למקום.
-
קודם כל תודה על התגובה המפורטת !
האם 4 חודשים יספיקו לי למסלול הבא?
ארגנצילה מבואנוס איירס צפונה לבוליביה , פרו , קולומביה משם טיסה לחופים של ברזיל והביתה .
האם הייתם משנים משהו , מוסיפים או מחסירים
אני רוצה מצד אחד להספיק ומצד שני לא להיות במרוץ אחרי השעון ..
כמה זמן” נהוג “ להישאר בכל מדינה פחות או יותר
-
קודם כל תודה על התגובה המפורטת !
האם 4 חודשים יספיקו לי למסלול הבא?
ארגנצילה מבואנוס איירס צפונה לבוליביה , פרו , קולומביה משם טיסה לחופים של ברזיל והביתה .
האם הייתם משנים משהו , מוסיפים או מחסירים
אני רוצה מצד אחד להספיק ומצד שני לא להיות במרוץ אחרי השעון ..
כמה זמן” נהוג “ להישאר בכל מדינה פחות או יותר
-
המסלול הכללי בסדר, אבל אני הייתי מסיים או בקולומביה, או בברזיל. לא בשניהם. לדעתי שניהם זה טו מאצ’ לטיול של 4 חודשים. הרי בכל מקרה מפרו תצטרך טיסה בינ”ל לקולומביה, אז אחר כך עוד לטוס לברזיל?
כדאי שתלך להרצאה בלמטייל, זה יעזור לך להתחיל להכיר מקומות ואתרים שתרצה לבקר בהם, ולהבין כמה זמן כדאי להיות בכל מדינה.
אבל אישית הייתי מחלק את זה באופן גס כך: מספר (קטן) של שבועות בבואנוס וצפון ארגנטינה, בין חודשיים לשלושה בבוליביה-פרו, ובסוף מספר שבועות ביעד הסופי (קולומביה/ברזיל).
למרות שאני ממליץ לך לזרום עם הטיול ולא לוותר על דברים רק בגלל איזשהי מסגרת זמן שקבעת לעצמך.