כסף לטיול
-
אני בקרוב מגיע לארצות הברית לתקופה של חודש ..
אני מגיע עם בת זוגתי.
שנינו ביחד מגיעים אחרי כל הוצאות סביב 4400 דולר לבזבוז.
יש לנו שבוע קרוז במיאמי , לאחר מכן 3 לילות בלאס ווגאס ולאחר מכן מגיעים ללוס אנגלס (בלוס אנגלס ישנים אצל משפחה) אז רציתי להתייעץ אם סביב 4700 דולר יספיקו לבזבוז ?
-
השאלה מאד לא ברורה.
קודם כל אני לא יודע מה זה בזבוזים. אוכל בעיניי זה לא בזבוזים. גם ללכת להופעה או לאטרקציה זה לא בזבוזים בעיניי כי הרי בגלל זה נסעתי לארה”ב.
באופן גס מאד העלות היומית בטיול מתחלקת שליש-שליש-שליש: שליש לינה, שליש תחבורה ואוכל (“מחייה”) ושליש בלויים ואטרקציות. ברור שזה מאד מאד מאד גס וכל אחד עם הנוסחה שלו.
-
אני מתכוון למחייה היום יומית ..כגון אוכל במסעדות או בילוים במועדונים וטיולים לאטרקציות ...רוצה לדעת ממי שהיה שמה איך המחיה היום יומית..? דלק ?מוניות ?מסעדות וכו’
-
זה עניין אישי. יש כאלו שמוציאים מעט ויש הרבה. יש מי שאוכל במקדונלדס או אפילו מבשל לבד (בגלל כשרות/דיאטה מיוחדת/תקציב נמוך) ויש מי שהולך למסעדות טובות. יש מי שמהמר בלאס וגאס ומי שלא, מי שחוזר עם מלא שופינג ומי שלא, מי ששותה אלכוהול ומי שלא וכן הלאה....
קח כמות מסוימת במזומן וכרטיס אשראי. כך תוכל לשלם עם הכרטיס או להוציא בכספומט אם ייגמר המזומן.
-
מחיר הדלק בערך חצי ממה שכאן. מוניות, נראה לי בערך אותו סדר גודל של המחירים בישראל.
אטרקציות, תלוי. מוזיאון זה $10-$20, מקום כמו דיסנילנד זה בערך מאה דולר ליום לאדם. מקווה שעוזר. אני מצטרפת להצעה לא לסחוב את הכסף במזומן אלא לעבוד עם כרטיסי אשראי.
-
ממש קשה לענות על שאלה כזו.
מה זה בזבוז?
אצל כל אחד זה שונה.אין דין בזבוז ביום בנ.י. כדין יום בזבוז בפארק יוסמיטי.
-
הדוגמא שאני אוהב לתת תמיד זה כמה עולה יום בתל אביב? נניח רגע תייר שבא לתל אביב ומבקש מכל הערכת מחיר:
מבחינת אוכל:
אם בבוקר אוכלים ארוחת בוקר במלון (חינם), בצהריים שווארמה (80 שח לזוג כולל שתייה), בערב “ארוחת בוקר” בארומה או משהו בסגנון (90 ש”ח לזוג), ובאמצע פעם אחת קפה ומאפה בקופיקס (20 ש”ח לזוג) זו עלות של פחות מ-200 ש”ח ליום (ואם הולכים על פיצה לארוחת ערב המחיר יורד עוד יותר).
אבל אם נכנסים לבת קפה לבראנת’ נחמד (90 ש”ח כולל טיפ), צהריים בארוחה עסקית חביבה (140 ש”ח לזוג כולל טיפ), ארוחת ערב במסעדה יותר רצינית (250), ובאמצ שניים-שושה סיבובים של קפה ועוגה בארקפה (40 ש"ח לזוג בקלות) זה כבר 600 ש"ח ליום
אטרקציות ובילויים:
אם הסתובבתם בשוק הפשפשים או בטיילת בחינם, אחר הצהריים עצרתם במוזיאון תל אביב (80 ש” לזוג), ובערב ישתם על בירה בפאב (עוד 80 ש”ח) זה 160 שח ליום.
אבל אם התסובבתם בקניון (ובזבזתם 200 שח על שופינג, לא הרבה), מוזיאון (80), תצפית ממגדיל עזריאלי (45), ובערב הלכתם למופע בזאפה (300 ש”ח) זה 600 שח בקלות ליום
אני יכול להמשיך ככה לכל קטגוריה אחרת של תחבורה, לינה וכו’.
אז קשה לקבוע כמה עולה יום.
באופן גס מאד – תניח כמו בארץ. בהרבה קטגוריות המחיר זול יותר, אבל יש כאלה שהמחיר יקר יותר. כמובן תניח כמו בארץ לא כמו יום שבו הולכים לעבודה, אלא כמו בחופש ובילויים..
-
בכל מקרה אין צורך שתקחו את כל הסכום במזומן. קחו איתכם 2 כרטיסי אשראי בינ”ל. גם יצא לכם יותר זול וגם לא תצטרכו לחשב כמה דולרים למשוך, אלא רק לוודא שיש כיסוי בעו”ש…
בטיולים האחרונים שלי אני יוצא עם בערך 200$ במזומן (וחוזר עם סכום דומה...). משלם על הכל באשראי – כולל הטיפ במסעדה ובמוניות.
-
השאלה אכן לא ברורה אבל הנוסחה שלי לעלות שהות בארה”ב היא
2000$ לזוג לשבוע (לא כולל טיסות). עכשיו מזה תקזז בעצמך את הלינות אצל משפחה ואת נושא הקרוז שלגביו אינני יודע כמה אתה צריך מחוץ למה ששילמת בהזמנה.