בקשה לפידבק על מסלול
-
לא בהכרח מה שנהוג בארץ נהוג באמריקה. ונתת דוגמא מצויינת של יום הזיכרון, ששם הוא אכן סיבה למסיבה ויציאה לפיקניקים וכיוב.
אבל למשל קריסמס הוא חג עם אופי יותר ביתי ומשפחתי (אולי כי הוא בחורף...), ויש מצב שגם יום העצמאות מאופיין בחגיגות יותר מקומיות, כי הוא לא מוצמד לסופש אז יש רק יום חופש אחד.
-
“שלהבנתי ברוב ארהב זה הלילה של הזיקוקים, למעט מנהטן ששם זה בסוף היום של 4 ביולי עצמו”
אינני יודע מהיכן המסקנה הזו. בשתי הפעמים שבהן הייתי ביום העצמאות האמריקאי בארה”ב (לא במנהטן), הזיקוקים היו ביום העצמאות עצמו, דהיינו ב-4.7.
הם אינם יהודים, שאצלם יום וחג מתחילים בערב עם שקיעת השמש.
ולגבי עומס בפארקים, כבר נאמר על ידי קודמי: בסופ"ש של כל חג יש עומס בכבישים, באתרי תיירות, באטרקציות השונות, במלונות (חשוב מאוד לשריין לינה), במסעדות וכד’. ואצלנו, לא ?
-
אינני מצליח לערוך את תגובתי ולכן הנה היא מתוקנת מחדש“בלילה של ה3 ביולי, שלהבנתי ברוב ארהב זה הלילה של הזיקוקים, למעט מנהטן ששם זה בסוף היום של 4 ביולי עצמו”
אינני יודע מהיכן המסקנה הזו. בשתי הפעמים שבהן הייתי ביום העצמאות האמריקאי בארה”ב (לא במנהטן), הזיקוקים היו ביום העצמאות עצמו, דהיינו ב-4.7.
הם אינם יהודים, שאצלם יום וחג מתחילים ביום הקלנדרי הקודם בערב עם שקיעת השמש.
ולגבי עומס בפארקים, כבר נאמר על ידי קודמי: בסופ"ש של כל חג יש עומס בכבישים, באתרי תיירות, באטרקציות השונות, במלונות (חשוב מאוד לשריין לינה), במסעדות וכד’. ואצלנו, לא ?
-
חג המולד הוא באופן כללי בעולם חג מסורתי (לאו דווקא דתי עבור החוגגים) שנוהגים לציין עם המשפחה, בבית. זה לא קשור רק לעונה, זה עובד אותו הדבר במקומות שבהן חג המולד הוא בשיא הקיץ, כמו במדינות בדרום כדור הארץ. ההבדל היחיד הוא שבניו זילנד, בה הייתי בחג המולד לפני שנה פלוס, מעבירים את ארוחת החג של הצהריים מהסלון למרפסת או לחצר, איפה שהברביקיו. יום עצמאות הוא בדרך כלל בעולם חג ציבורי, לאומי – חוגגים למדינה.אבל כן, יום הזיכרון הוא באמת חוויה משונה באמריקה. מבחינתם, אלא אם זו משפחה שאיבדה את אחד מבניה/בנותיה בצבא, מדובר פשוט בסופשבוע ארוך שכדאי לנצל.
-
צביקה, ואחרים...סתם, לדוגמא, פה למשל:
או שעדיין נראה לך שלא הבנתי?…
זה לגבי הזיקוקים. (וראיתי את זה לגבי עוד מקומות ברחבי ארה"ב, ואולי אפילו קראתי מפורשות שרק במנהטן זה ביום המחרת, לא בטוחה כי זה היה מזמן).
ולגבי יציאה לחגיגות בסופש, זה בדיוק הענין.
שבניגוד לכל חג אחר בארהב, שתמיד מוצמד לסופ"ש, יום העצמאות (וקריסמס כמובן) נחגג תמיד ב4 ביולי, גם אם זה באמצע שבוע כמו השנה. ולכן אין להם סופשבוע ארוך שמאפשר יציאה לטיולים ארוכים ומרוחקים.
בכל אופן, אני מקוה לחזור מהטיול ולדווח לכם שהיה לנו יום נפלא בזאיון, עם תיירות בכמות שגרתית (שמן הסתם גם ככה היא רבה ביולי...)
ובעיקר מקווה שעד יולי ייגמרו הבלאגנים באלעל

-
זה עדיין יום חופש פדרלי, שיוצא השנה על יום שלישי – אני הייתי עושה גשר על יום שני כדי להשיג סופ”ש ארוך, מה שיש להניח שהרבה אנשים יחשבו לעשות.בהצלחה עם אל על…
-
לענין 4 ביולי, אולי מישהו יודע (מתעלקת על השרשור)ואגב, ההגיון מאחורי הזיקוקים בערב שלפני הוא לא מתוך מחשבה שהיום מתחיל מהערב כמו ביהדות, אלא כי למחרת ה4 ביולי כולם קמים לעבודה כרגיל, ולכן החגיגות הליליות סביר שיהיו בערב שלפני. (ואז למחרת קמים מאוחר ועושים בר בי קיו בחצר ולא נוסעים לזאיון:-))
-
עד כמה שידוע לי, לא נהוג לרחוץ באגם טאהו. אני חושב שהמים קרים מדי.
כמובן ששיט מקובל על האגם.
-
הקישור שלך מפנה לארועים פרטיים של בתי מלון ומועדונים.
הנסיון האישי שלי: את התמונות הבאות צילמתי ב-4.7.2016 בארוע זיקוקים עירוני ב-Page, AZ.
ערב קודם היינו ב-Grand Canyon ושם לא היה שום ארוע מיוחד, אבל היה עומס מבקרים גבוה מאוד.
גם לפני שנים רבות הייתי ב-4.7 באיזה עיירה בקולורדו וחוויתי זיקוקים שם בתאריך המדויק הזה.

-
מצטרף לצביקה לעניין הזיקוקים. אנחנו נהיה ברביעי ביולי הקרוב בארצות הברית וחיפשתי עיירה מתאימה לתאריך (באזור קולורדו) כולם דיברו על הרביעי ביולי כתאריך האירועים והזיקוקים.
אגב ממליץ מאד להזמין מקומות לינה מהר ככל האפשר לתאריך. המקומות שאני הזמנתי לסופ”ש שלפני ולרביעי ביולי עצמו כבר העלו מחירים בצורה משמעותית