איפה לישון בבולוניה
-
שלום,
מתכננים טיול באמיליה רומנה וטוסקנה בסוף אפריל .
מטיילים עם אישה מבוגרת שיכולה ללכת אבל לא המון (20 דקות הליכה יהיה טיפה קשה) מחפשת היכן לישון לילה בבולוניה כאשר המטרה היא לטייל במרכז העיר (לאכול שם ארוחת ערב - אנחנו מגיעים רק בערב) ואז בבוקר לעשות טיול בעיר.
אנחנו עם רכב. האם יהיה חכם לקחת מלון ממש בעיר עצמה? מלון עם חניה כמובן.. או לישון מחוץ לעיר העתיקה ולקחת תחבורה ציבורית (יש כזו?) יתנו לנו להכנס למרכז העיר עם רכב?
תודה!
-
אם אפשר להיפטר מהרכב ולהפוך את העיר ליעד האחרון שלכם, כדאי (או בכלל לוותר עליה באמיליה-רומניה, התחבורה הציבורית בה מצוינת). לדעתי לא תתאפשר כניסה עם הרכב למרכז העיר, זה כל הקסם שלו, מרחב בטוח להולכי והולכות רגל.
אז תצטרכו ללון מחוץ למרכז ולקחת מונית או אוטובוס. חבל, כי יש בבולוניה מקומות לינה מפתים מאוד ויש קסם רב בלינה במרכז העיר.
-
כאן יש הוראות הגעה, עם אופציות חניה מסוימות, למה שבעיני הוא המלון הממוקם הכי טוב בעיר, בפיאצה מקסימה שמשלבת ישן וחדש. אם אתם יכולים לעמוד במחיר ובהוראות ההגעה והחניה (אני לא יודעת אם החניה במרחק הליכה קצר מהמלון, אני מניחה שכן), עשויה להיות לכם חוויה נהדרת. אני כן יודעת שיש חניה בפיאצה מחוץ למלון אבל לא בטוח שלתיירים ובוודאי שלא כל השעות ולא כל הימים.
עשרות מסעדות במרחק הליכה קצר ובכלל, הם מסבירים את כל נושא הנהיגה המסובך ברחובות המרכזיים הנפלאים:
http://www.bolognarthotels.it/en/hotel-novecento/how-to-reac h-us-hn
-
ראשית יש לינה מחוץ לעיר
שנית התחבורה הציבורית יעילה
לנתי לפני שנה מחוץ לעיר, קו אוטובוס נוח,מלון נחמד
השיקול אכן היה החניה ובגלל שבאתי ליומיים באמצע טיול לא יכולתי להחזיר את המכונית במהלכו.
ו...במחשבה לאחור לא הייתי עושה את זה שנית אלא לנה בתוככי העיר העתיקה.
אבל מה שיותר מטריד (אותי) מההיגד לגבי המסוגלות של המבוגרת ללכת (פחות מ20 דקות) איך אתם מתכננים לטייל איתה בערים? לא רק בולוניה ,גם פארמה או מודנה בהן תבקרו כנראה -על אותו עיקרון (אם כי הרבה יותר קטנות פיזית). לי-בולוניה גמרה את הרגליים והמסוגלות שלי (הרבה) יותר מהמבוגרת שאיתכם.
שלא יהיה ספק- לא מציעה לוותר עליה חלילה! שווה ועוד איך. אבל לשקול את המרחב והמבנה של הטיול גם בהתאם למגבלות הפיזיות של האישה המבוגרת יותר.
-
תודה , ונכון – כל הטיול יבנה למידותיה… נרצה ללון בתוך הערים או לחנות בתוכן (או לקחת תחבורה ציבורית) על מנת להיות קרובים לאטרקציות (נשלם חניה..) ואולי נוותר על כמה דברים בדרך (או שהיא תנוח בבית קפה ואנחנו נטייל קצת יותר בזמן הזה – הכל אפשרי).
ממה שמצאתי עד כה יש מלונות וחניונים ציבוריים בתוך העיר העתיקה בבולוניה, ויש רחובות ספציפיים בהם ניתן לנסוע. הכל עניין של תכנן מראש ועלות (טיפה פחות חשוב לנו במקרה הזה) .
שוב תודה