ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

יפן - מה דעתכם?

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    4
    8
    1812
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • mk
      mk נערך לאחרונה על ידי

שלום לחברי הפורום המעולה,

נסיעתי קרבה ובאה ורציתי לשאול אתכם מה דעתכם על המסלול שהרכבתי לי:

טוקיו 3 לילות

קיוטו 4 לילות

נארה לילה 1

טאקימה 2 לילות

האקונה לילה 1

יוקוהומה לילה 1

טוקיו 3 לילות

מהחישובים שערכתי, יוצא לי משתלם לרכוש ה- JR, אולם אני מתלבטת מתי הכי כדאי לי להפעיל אותו? ההתלבטות היא מכיוון שבקיוטו להבנתי אין בו שימוש.

תודה רבה על כל כיוון!

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • Chen0487
        Chen0487 נערך לאחרונה על ידי

שני דברים על חלוקת הימים: חבל על הלילה בנארה. כדאי לישון בקיוטו לאורך כל התקופה בקנסאי ולעשות גיחה של טיול יום לנארה. 

יוקוהמה מאוד סתמית לדעתי וחבל לבזבז עליה לילה. בדיעבד אולי גם טיול היום שעשיתי אליה מטוקיו אולי לא היה כדאי. כן, יש צ’יינטאון נחמד (וראיתי כבר אותנטיים ממנו) ואזור הנמל יפה, אבל לא חושב שהיא שווה יותר מחצי יום, בטח שלא לילה. אני מבין שאת מדלגת על הירושימה ומיאג’ימה. לדעתי חבל. 

זה שהזמנת כרטיס שהוא לא open-jaw בין טוקיו לקנסאי או ההיפך, שם אותך קצת בבעיה. בכל אופן, בהנחה והפאס אכן משתלם לך (כדאי לך לעשות את החישוב בהיפרדיה), הייתי מפעיל את הפאס ביציאה מטוקיו לקיוטו. 

• רוני סופר
          רוני סופר נערך לאחרונה על ידי

קצת בלאגן מבחינת הכיוונים. 

לדעתי יוקוהאמה מיותרת. את יכולה להגיע אליה כעצירת ביניים בדרך להאקונה, וממש אין צורך ללון שם. אני עשיתי את יוקוהאמה “על המים” והאקונה כטיול יום מטוקיו. זה בהחלט אפשרי ומשאיר זמן לעוד מקומות. לינה בהאקונה יכולה להיות נחמדה, אבל לדעתי מיותרת מול מקומות אחרים.

גם לנארה אפשר להגיע כטיול יום מקיוטו. זה חוסך מעבר מלון שכרוך באבדן זמן שאין לך.

ולבסוף אני לא מוצא את הירושימה אצלך. 

למסלול שאני מציע להלן – פאס ל 7 ימים יספיק.

טוקיו (כולל האקונה) – 3 לילות (האקונה ביום האחרון, הפעלת הפאס).

טאקיאמה – 2 (בדרך לקנזאווה –  עצירה למספר שעות בשירקאווה-גו).

קנזאווה – 2

הירושימה ומיאג’ימה 1 (הגעה להירושימה אחה”צ, סיור במוזיאון ובאתר הפצצה, לינה. למחרת מיאג’ימה ונסיעה לקיוטו ביום האחרון של הפאס).

קיוטו – 4 (כולל נארה, אם בכלל)

טוקיו – 3 לילות

עוד שאלה – קנית כבר כרטיסי טיסה? אם לא – תבדקי נחיתה בטוקיו והמראה מאוסקה.

אם זה אפשרי אז מחברים את טוקיו 2 לטוקיו 1 ומקיוטו מסתלקים דרך אוסקה. זה חוסך נסיעה יקרה קיוטו-טוקיו ויכול להיות שזה שווה את הפרש המחיר בכרטיס הטיסה.

• mk
            mk נערך לאחרונה על ידי

תודה רבה על התגובות המועילות!

עוד לא רכשתי כרטיס נסיעה לרכבות.

אני אכן מעוניינת לדלג על הירושימה, והסיבה שיצאתי קצת מקיוטו היא שהיא במאה אחוז תפוסה ובלתי אפשרי למצוא שם מקומות לינה בזמן פריחת עצי הדובדבן…

יתר הערים נבחרו בגדול אחרי שקראתי עליהן קצת במדריכים. 18 ימים, שזה אורך הטיול שלי, מעט ארוך, לכן חיפשתי יעדים נוספים מלבד טוקיו וקיוטו.

ושוב – המון תודה! מה זה הפס רכבות השני שהזכרת?

• mk
              mk נערך לאחרונה על ידי

ראשית כל – תודה!

מה זה כרטיס הרכבת שהזכרת? טרם הזמנתי כרטיסי רכבת.

• רוני סופר

JRPass הוא כרטיס רכבת לא מוגבל בנסיעות אבל מוגבל בזמן (7/14/21 יום).

לדעתי הירושימה חובה.

• Sakura_3711978
                  Sakura_3711978 נערך לאחרונה על ידי

יש כ”כ הרבה מה לעשות ביפן ש18 מתגמד לעומת מה שיש למדינה להציע. אני מתכננת לטייל שם 64 יום ועדיין נאלצתי לוותר על מקומות עקב פאת הזמן.

ממליצה בחום לבקר באתר japan guide, מחלק לך את המדינה ממש בקלות לאיזורים ומראה לך את כל האטרקציות באיזור, כמו גם דרכי הגעה ועלויות. קיוטו וטוקיו דורשות לפחות 3 ימים לדעתי, נארה מומלצת בחום, כמו גם ניקו, שראיתי שלא הוספת לרשימה. יש את הר קויאסן, מומלץ בחום ללינה במקדש בודהיסטי ובכלליות משתמע שמדובר במקום חובה בביקור ביפן. כל האיזורים האלו הם פחות או יותר במרכז יפן כך שאין סיבוך רב מדי בתחבורה בין לבין, שלא לדבר שיפן ידועה ברכבות המסודרות שלה. אני בעצמי וויתרתי על האקונה ומתכננת ללכת לFuji Five Lakes, עיר חמודה למרגלות הר פוג’י. 

תמיד תוכלי למצוא מקום לינה בקיוטו, וכן, גם בפריחת הדובדבן, אבל המיקום פשוט לא יהיה אידיאלי ואולי טיפה יותר יקר. עדיין, שווה לנסות.JR PASS תמיד משתלם, רק תוודאי להפעיל אותו ברגע שאת יוצאת מטוקיו, ולא כשאת נוחתת, שכן בטוקיו תשתמשי רק במטרו, שלא כלול בכרטיס.

• רוני סופר

64 ימים זה חתיכת טיול. תהני.

• 1 / 1
                    • פוסט ראשון
                      פוסט אחרון