חיסונים -איפה הכי זול
-
אני חבר בקופ"ח מכבי עם "מגן זהב".מתכנן נסיעה לסין.
אשמח לקבל חוות דעתכם איפה הכי זול לבצע את החיסונים.
תודה מראש למשיבים -
חיסונים -איפה הכי זולקשה להשיג זול כי מכריחים אותך להכנס לרופא לייעוץ שזה עולה 80 שקל בלי שעוד התחלת להתחסן -
חיסונים -איפה הכי זולדבר ראשון כדאי לשאול שאלה זו בפורום בריאות באתר למטייל. יש שם רופאה שאמורה להתמצא בעניינים הללו וזה שירות ששווה להשתמש בו.
באופן כללי:
יש מספר מקומות בהם ניתן להתחסן. לדוגמא: סניפי משרד הבריאות, סניפי קופות החולים ומרפאות למטייל.
יש להפריד בין שני שירותים - הייעוץ והחיסון עצמו.
בעקרון יש צורך בייעוץ אישי בנוגע לחיסונים שצריך לקבל במקומות אליהם נוסעים (גם בתוך המדינות). הייעוץ יכלול לא רק את הסיכונים הקיימים במקומות אליהם נוסעים אלא גם התאמה אישית שתכלול למשל בדיקה האם חיסונים קודמים שקיבלת מכסים אותך (למשל האם צריך לקבל חיסון לטטנוס או שהחיסון שקבלת בבי"ס או בצבא מכסה אותך). דוגמאות נוספות - רגישויות לחומרים מסויימים יכולים להשפיע על סוג החיסון (יש מחלות להן יש יותר מסוג חיסון אחד ודרך אחת להתחסן), הריון ועוד.
החיסון עצמו ניתן בהתאם לייעוץ הנ"ל ויכול להינתן כאמור במשרד הבריאות, קופות החולים או מרפאות למטייל. מחירי החיסון שונים בכל אחת מהאפשרויות.
במשרד הבריאות הייעוץ חינם והם גם אומרים לך (לפחות לי אמרו) איזה חיסונים זולים יותר אצלם ואיזה זולים יותר בקופות החולים. יש חיסונים שמקבלים בחינם או בסבסוד גדול בקופות החולים.
אני לא מכיר ייעוץ שניתן דרך קופות החולים בחינם אך זה לא אומר שאין. כדאי לברר בקופת החולים שלך.
בסניפי מרפאות למטייל חייבים לעבור דרך רופא שנותן ייעוץ בתשלום (לפעמים זו סתם שיחה כללית של 5 דקות ולא דיון מעמיק במחלות טרופיות, דרכי הידבקות וכו') דבר שלדעתי מייקר את החבילה ייעוץ + חיסונים.
נוחות וזמינות:
בנוגע למשרד הבריאות - יש לקבוע תור מראש לייעוץ והוא ניתן באורך רוח, כולל הסברים שמשרד הבריאות רוצה להעביר למטיילים אך נעשה רק בשעות העבודה שלהם וקשה להשיג תור מהיום למחר. מיד לאחר הייעוץ ניתן לקבל את החיסונים. פעם היו מפגשים מרוכזים למטיילים הכוללים ייעוץ וחיסון אך לדעתי היום כבר אין.
קופות חולים - התור לאחות יכול להיות מעיק, תלוי בשעה והאם זו עונת מעבר ואז חצי עולם מגיע להתחסן. כמובן שלרופא צריך לקבוע תור. אם יש מפגשים בהם הקופה נותנת ייעוץ מרוכז לחבריה הטסים לחו"ל שווה לבדוק האם במפגשים כאלה ניתן גם להתחסן.
מרפאות למטייל - בדרך כלל אין תור ארוך, אפשר להיכנס לייעוץ וחיסון בלי תור מראש (או לפחות פעם כך היה) מקבלים את הייעוץ והחיסונים במקום אחד וזה קרוב לסניפי למטייל כך שאפשר להצמיד את הארוע להרצאה על המקום אליו עומדים לסוע. אם אני זוכר נכון שעות הפתיחה נוחות יותר מאשר משרד הבריאות.
-
shaharsagi -תדה רבה -
shaharsagi -תדה רבההכי טוב תתקשר למוקד הקופת חולים ותשאל.
לפעמים יש החזרים במקומות שונים לחברי זהב וכאלה אני בטוח. -
חיסונים -איפה הכי זולגם אני חבר מכבי מגן זהב, אבל האמת היא שלא יצרתי קשר עם משרד הבריאות, אלא עבדתי רק דרך מרפאת מטיילים והקופ"ח עצמה. והנה כמה טיפים:
- לא כל החיסונים יכולים להינתן דרך קופת החולים (הם לא מספקים את כל החיסונים). לדוגמא - דלקת מוח יפנית, דלקת קרום המוח, ובטח יש עוד. תברר במכבי, זו לא בעיה.
- השאיפה שלך, לרוב, היא לעשות כמה שיותר חיסונים דרך הקופ"ח שלך, משום ששם אתה מקבל את ההנחות המשמעותיות ביותר. אני, למשל, עשיתי את צהבת A, טטנוס-דיפטריה וטיפוס הבטן - דרך מכבי, וזה היה זול משמעותית.
- מגיעים לך החזרים על ההוצאות שלך במסגרת מרפאת המטיילים (משהו כמו 83%, בתנאי שהוצאת עד 300 ש"ח, אבל תברר בדיוק. פשוט הולכים למרפאת המטיילים, מתחסנים, ומגישים למכבי את הקבלות עם בקשה להחזרים.
בכל מקרה, אני ממליץ לברר את כל הפרטים שוב, לוודא שהם מדויקים, ולהחליט לפי זה. תתחיל להתחסן מספיק זמן מראש, החיסונים לוקחים לפחות חודש.
בהצלחה. -
חיסונים -איפה הכי זול-liranתודה.
ראה הודעתי מהיום בפורום תחת הכותרת "חיסונים לסין-מידע מענין"