שאלה למטיילי בולגריה
-
נוסעים לבולגריה בסוף מאי לשישה לילות -5 ימי טיול מלאים. זוג פלוס 3 (8,11,15). אוהבים מאוד טיולי טבע וטרקים . קראנו קצת בפורום ואנחנו מתלבטים בין 3 לילות בבנסקו+2 לילות בבורבץ+לילה בסופיה או לחלופין 5 לילות באיזור פלובדיב + לילה בסופיה. נשמח לחוות דעת
-
לטיולי טבע האיזור של בנסקו ובורובץ’ יותר טוב. גם החלוקה ל-2 מקומות לינה טובה יותר בבולגריה כי הכבישים איטיים יחסית והנסיעות מכוכב אחד יהיו ארוכות.
רק צריך לוודא שבסוף מאי מזג האוויר כבר מספיק טוב לטיולים בגבהים. באיזור פלובדיב הטיולים הם בגובה יותר נמוך.
מפלובדיב לאן חשבתם לנסוע כטיולי יום?
-
אנסה לעזור למרות שאני כמוכם מתכנן את הטיול. אני נוסע עם ילדים קצת יותר קטנים ובאפריל לכן בחרתי להתמקם בפלובדיב לשישה ימים. פלובדיב נמצאת קרוב מאוד לשולי רכס הרודופי ואפשר להגיע גם לשולי רכס הבלקן שמצפון לטיולי יום.
הרודופי והבלקן הם רכסים נמוכים יחסית לאזור של בנסקו ובורובץ.
אפשר להגיע מפלובדיב בנסיעה סבירה לכמה מפלים ואתרים אחרים שמתאימים לטיול טבע בהרים.
באפריל עלול להיות בעיירות הסקי קר מאוד ויש סיכוי לקצת שלג, אבל במאי מזג האוויר אמור להיות מתאים יותר לטיול משפחתי.
אפשר לשלב גם את פלובדיב עם בורובץ.
אני יכול לפרט את רשימת המקומות שאנחנו מתכננים להגיע אליהם בטיול אם זה מעניין.
-
תודה רבה לכל מי שענה. אנחנו מתגבשים כרגע לכיוון של 3 לילות באיזור פלובדיב . את שני הלילות הבאים החלטנו לא להחליט איפה אנחנו מזמינים. אנחנו מקוים שבעונה הזו בשונה מאוגוסט אפשר להיות פחות מתוכננים. אם יהיה מזג אויר טוב, ניסע לכיוון בורבץ לטרק של שבעת אגמי הרילה. אם מזג האויר לא יאיר לנו פנים, נשאר באיזור פלובדיב. לילה אחרון בכל מקרה בסופיה.
-
אני מניחה שבמאי אין בעיה בכלל להזמין במקום
הפתרון הזה טוב – הייתי מציעה לקרוא על עוד כמה אופציות שיישארו לכם פתוחות אם תמצו את מה שקרוב לפלובדיב ומזג האוויר ברילה לא יהיה טוב. למשל לעלות צפונה לאיזור וליקו טרנובו.
-
הי, אנחנו היינו בבולגריה בתחילת יוני, אבל ללא ילדים. בגלל המרחקים הגדולים, עשינו טיול מתגלגל. מזג האוויר ברוב הטיול היה מצויין ורק בבנסקו ירד קצת גשם.
אם אתם עדיין בבולגריה בתחילת יוני, ב- Kazanluk ועמק הורדים חוגגים את פסטיבל הורדים. חגיגת פולקלור צבעונית. אנחנו מאוד נהננו. כמו-כן ביקרנו במזקקה של שמן הורדים http://damascena.net/about_us_en.php.
אם חושבים לבקר שם בזמן הפסטיבל, חובה להזמין לינה מראש. בשאר המקומות לא היתה בעייה למצוא לינה.