קראבי
-
אני נוסעת לטיול בתאילנד בפסח הקרוב עם אמא שלי (מתנה ליום ההולדת שלה).
סהכ יש לנו 10 ימים נטו לטיול. התכנון הוא יומיים מלאים בבנגקוק בסוף- מה שמשאיר 7 ימים לחופים.
מכיוון שכבר הייתי מספר פעמים בקוסמוי/קופנגן/קוטאו, חשבתי דווקא לבקר בצד המערבי (ריילי ביץ׳, פראננג ואוננאנג).
המחשבה היא על 3 לילות שם ועוד 3 לילות בקוסמוי וטיסה לבנגקוק.
מספר שאלות לגבי מחוז קראבי:
- מלון מומלץ- 4*-5* מעוצב ומפנק (עד 150-200 דולר ללילה).
- במידה וישנים באוננאנג ולוקחים שיט לריילי או לפראננג- האם ניתן לשכור שם מיטות חוף או שיושבים רק על מגבות?
- במידה וישנים בריילי- יש מה לעשות שם בערב? יש מסעדות על החוף? מסאז׳ים?
- כל טיולי 4 האיים שאני רואה אצל סוכנויות לא כוללים את האי של ג׳יימס בונד. האם מישהו יכול להפנות לסיור כזה?
- האם עדיף את הסיורים בספיד בואט או בלונג טייל? האם הסירות מגיעות עד לחופים עצמם או שצריך לשחות לחוף?
- האם שווה להגיע לשוק לילה בקראבי? האם זה יותר שוק אוכל או בגדים? כמה עולה ההגעה?
- האם יש מעבר יבשתי מריילי לפראננג? אם לא, מה יש בכל חוף?
- אני מבינה שהמעבר משדה התעופה בקראבי לאוננאנג זה ברכב. האם יש רכבים כל הזמן? אמורות לנחות בקראבי סביב 15:00.
סליחה על השאלות הארוכות ותודה לעונים!
-
אני אענה ביתר פירוט בערב

-
מלון tipa resort.
לא יודע.לדעתי כן.אנחנו שכבנו על החול.
יש מספר ברים פתוחים בריילי בלילה.אבל לא חיי לילה סואנים.ממש לא הכיוון.יש מסעדות ומסאג'ים.
את הסיורים עדיף בספינה גדולה.לא ספיד בוט ולא לונג טייל.
יתכן שתצטרכו לדשדש במים עד לחוף.לא לשחות, לא משהו קריטי.
את צודקת. יש מספר טיולים שנקראים 4 האיים.יש כל מיני "4 איים". את פשוט צריכה להסביר שאת רוצה את הטיול לג'יימס בונד איילנד.
מריילי לפראננג הולכים ברגל.10 דקות.פראננג חוף קסום.אין בו כלום חוץ מחוף יפהפה ונוף משגע.
מהשדה בקראבי יש מוניות לפראננג.55 דקות. כ 700 באט.
-
איתן, תודה רבה! אתה מקסים.
נשארו 2 שאלות פתוחות:
- האם ניתן לשכור בריילי ובפראננג מיטות חוף או שיושבים רק על מגבות? זה מאוד מהותי עבורנו כיוון שאמא שלי לא תעביר יום שלם על מגבות – זה יהיה לה מאוד לא נוח.
- שוק לילה בקראבי- האם שווה להגיע?
בנוסף, אשמח להמלצות נוספות על מלונות בקראבי וכן על המעבר הקצר ביותר לקוסמוי. עוברות רק בשביל 3 לילות ולכן ממהרות קצת. (-:
תודה!
-
עניתי.
לא התעמקתי בנושא כי לי זה לא הפריע.
כמו שאני מכיר את תאילנד ב 99% יש השכרת כסאות.
את שוק הלילה בקראבי לא ביקרתי.
טיסה לקטסמוי מקראבי הכי נוח.bangkok airways
תסתכלי על המלון ששלחתי -בבוקינג קום. יש מפת מיקום. תסתכלי על מלונות ברמה גבוהה בקרבת המלון הזה.זה המיקום הכי נוח בקראבי.
-
היי איתן,
יודעת שענית, תודה.
פשוט רציתי לשמוע מאנשים נוספים שאולי זוכרים אם יש שם כסאות להשכרה או לא. אמא שלי לא יכולה (פיזית) לשבת על מגבת יום שלם.
תודה.
-
טוב.
תשובה מוסמכת ממרטין ידידי שמתגורר בבנגקוק והיה לא מזמן בקראבי.
אין כסאות השכרה בחוף.
כןניתן להיכנס למלונות שנמצאים על החוף ולשבת בכסאותשלהםבתנאי שמזמינים שייק וכו'..
-
מגיע לשם בימים הקרובים. אבל מאיסוף חומר לקראת הנסיעה:
1. מומלץ ללון באו נאנג ולא בריילי. כל הטיולים יוצאים מאו נאנג ושם גם מבחר גדול של בתי מלון בתקציב שונה, רצוי לבחור קרוב לחוף. תבדקי את Krabi Resort, The L resort krabi זאת גם הסביבה המומלצת.
2. אין השכרת מיטות שיזוף בריילי ואו פראננג.
3. השייט מאו נאנג לריילי מערב- יורדים למים רדודים ללא מזח. המעבר לפראננג יבשתי, הליכה דרך ריילי מזרח.- השייט לאיים בספיד בוט, לונג טייל או ספינה, תלוי בהעדפה אישית (אני מעדיף ספיד בוט- לקצר זמנים). ברור שלא מומלץ לעשות שייט ממושך עם לונגטייל.
- בקראבי שני שווקים לילה:
- 1. פתוח כל לילה, בעיקר שוק מזון ומסעדות וממוקם ליד הנהר סמוך למעגן הסירות.
2. פתוח רק בסופש ( שישי , שבת, ראשון) בין השעות 17:00-22:00 ממוקם כעשר דקות הליכה מהמעגן.
שוק גדול, ססגוני ומאוד נקי ומסודר. מורכב מעשרות דוכנים המחופים במעין אוהל צהוב, מואר מאוד ובמרכזו מתחם גדול בו ניתן לשבת לאכול ולצפות בהופעות המתקיימות על במה מרכזית.
מונית ספישל לשוק עולה כ-400-500 באט לכיוון . יש אפשרות להסעה קבוצתית בוואן בעלות 300 באט לאדם, הלוך חזור. - מהשדה לאו נאנג והפוך, מונית-500 באט. אוטובוס/וואן 150 באט לאדם.
-
תודה רבה לשניכם על המענה! מעריכה את זה מאוד.
מישהו ישן ב-Ban Sainai resort באוננאג? נראה מקום מהמם באמצע הטבע.
בנוסף- מחפשת מלונות 5 כוכבים בבנגקוק.
כרגע מתלבטת בין ה-MUSE ל-SHANGRILA.
איך האזורים של שניהם והאם יש המלצות נוספות?
-
המלון נראה אכן משגע.הוא נמצא קצת בריחוק ממרכז העניינים באוננג.
בבנגקוק מה שחשוב זו הקרבה לרכבת עילית.
מהבחינה הזו ה muse עדיף למרות שהוא לא הכי קרוב לרכבת. להערכתי כ 400 מטר.לא קרוב. תסתכלו על מלון lit hotel או grand point terminal 21
-
לנתי במלון המעולה הזה ולא יצאנו ממנו 3 ימים. היינו מרותקים למצוק ולבריכה. חוזרים אליו בימים הקרובים.
יש תחליף זול יותר בצמוד אליו. חדרי מלון רגילים ובריכה מתחת למצוק. שם המלון andaman pearl
-
יוסי- אתה זוכר באיזה חדרים הייתם? יש כל מיני סוגי וילות. כמו כן, כמה זה מרוחק מהמרכז? האם יש טוקטוקים באזור?
לגבי בנגקוק- האם האזור של המיוז נחמד? מה קרוב לאזור הזה?
-
לפני שנתיים הייתי בחדר גקוזי והיה לנו עוד חדר מסוג אחר. כל החדרים/בתים ענקיים ועם מרפסות. בינתיים הקימו בתים סביב האגמון (יתכן ומושך יתושים).
השנה לקחתי חדר קוקונט.
המלון כ 5 דקות נסיעה מטיילת החוף. הכביש היורד לטיילת נמצא 500 מטר מהמלון.
יש שאטלים חינם של המלון לחוף. בטח יש להם סידור עם טוקטוקים.
אני במלון עם רכב שכור.
-
שאלה ליוסיהיי יוסי,
רציתי לדעת איך היתה השהות שלך בBan Sainai באוננאנג?
מאוד מתלבטת בין החדרים.
אנחנו שתיים אבל מאוד לא אוהבות מיטות קטנות (כמו שקיים בהרבה מקומות בתאילנד).
לכן- ההתלבטות היא בין חדר טריפל לחדר על האגם. מבחינת הנוף מעדיפה על האגם אך מכיוון שכתוב שזאת רק מיטת double ולא קינג, אני מעט חוששת. כמו כן לא סגורה בגלל היתושים.
יש המלצות לאחר השהות?
תודה.
-
אני מגיע לשם רק בעוד כשבוע.
למיטב זכרוני, בפעם הקודמת, המיטה הכפולה היתה מספיק גדולה, ואני "איש גדול" יחסית.
-
תודה רבה! אשמח לשמוע את חוות דעתך לאחר שתתארח שם.
-
.