One way ticket - בעיה להכנס למדינות?
-
שלום,
כחלק משיקולי עלות, אני ועוד שני חברים שמתכננים לטייל ביחד במזרח רוצים לקנות כרטיס לכיוון אחד.
אנחנו מתכננים להיות במדינות הבאות:
תאילנד, קמבודיה, לאוס, ויאטנם, נפאל, הודו וסרי לנקה.
אנחנו רוצים להתחיל בתאילנד, וידוע לי שצריכים ויזה אם רוצים להיות שם מעל חודש. אנחנו לא רוצים, אבל יש חשש שיעשו לנו בעיות בכניסה אם אין לנו כרטיס חזור.
יש מדינה שיש בה את הבעיה הזו בכלל? תאילנד בפרט?
תודה מראש.
-
בתאילנד זו עלולה להיות בעיה.
-
אתם לא חייבים כרטיס חזור, אתם צריכים כרטיס ליציאה מהמדינהאתם צריכים להראות בכניסה לתאילנד שאתם תצאו תוך פחות מחודש,
לתאילנדים לא אכפת אם תחזרו לישראל או תצאו ליעד אחר.
בכל מדינה שאני מכיר, כולל ישראל, קיימת דרישה כזו מתיירים
-
יכול להיות שיהיה לכם בעיה לעשות צ’ק אין בנתבג
להתייעץ עם חברת התעופה
-
שמעתי על כמה בעיות שעלולות לצוץ בביקורת הדרכונים בתאילנד..
וגם דיברתי על אחת שקרתה לי ולחברים אישית (עיכוב בגלל שלא הזמנו מלון מראש בפוקט,יכול להיות שהאימיגריישן בפוקט קשוח יותר מבבנקוק

על מישהו שביקשו ממנו לראות כרטיס יציאה מתאילנד בכניסה לא שמעתי!
ואני מכיר כמה שנוסעים 3-2 פעמים בשנה
-
אז תשמע עכשיו.
כפי שדן כתב, את הבעיות עושים כבר בחברת התעופה בשדה היציאה. לא בהגירה בכניסה.
לי זה קרה פעמיים ולא שאני נראה חשוד במיוחד. ביקשו מכל הנוסעים. מי שלא היה לו, נאלץ לרכוש.
עקרונית אני נכנס כל שנה 3 פעמים בממוצע כך שבאחוזים זה יוצא ממש מעט אבל זה קיים.
לגבי מקום לינה, ישנם די הרבה דיווחים מהשבוע האחרון שגם בסוואנאפום BKK התחילו לדרוש הוכחה להזמנת מלון. לא כל יום ולא כל שעה אבל היו שלושה ימים כאלו השבוע.
זה משפיע על כלל הנוסעים כי זמן ההמתנה בנקודות ביקורת הגבולות מתארך מאוד.
-
נקודה למחשבה
כאשר מבקשים ויזה ל 60 יום בשגרירת בהרצליה צריך להראות כרטיס לטיסה הנכנסת ולא כרטיס יציאה !!!
-
אני אף פעם לא טסתי אם כרטיס לכיוון אחד לשם, וזו הסיבה כנראה שאתה ודן נתקלתם בזה..
מה שהתכוונתי לומר זה שבאימיגריישן שם לא מבקשים (כנראה בהסתמך על העבודה שחברות התעופה עושות בצ’ק אין או משהו כזה)
טוב לדעת שבמקרה של כרטיס לכיוון אחד צריך לדאוג לזה
-
אני תמיד טס עם כרטיס לכיוון אחד, בלי קשר לתאילנד ובאמת לכן נתקלתי.
הסיבה פשוטה. החוק הבי”ל קובע שבמידה והוסע מגיע ומסורב כניסה באחריות חברת התעופה להזיר אותו על חשבונה.
מטבע הדברים חב’ התעופה לא רוצות להסתבך עם זה ומבצעות את הבדיקה בעצמן כבר בשדה היציאה.
בהגירה מודעים לזה כמובן ולכן הם כבר לא טורחים לבצע את הבדיקה, הם יודעים שכבר נעשתה.
ולשושי, גם את צודקת והסיבה דומה. במהלך קבלת הויזה כבר בקונסוליה מוודאים שתחזרי, לכן הטפסים שמתווספים כל פעם, ולכן לא מתעסקים עם זה, גם בשדה התעופה.
זו בערך, לא בדיוק, הסיבה שלמרות שלא היה לי כרטיס חזרה עברתי את הבידקות בשדה בשלום.
-
כרטיס חזור יכול להיות גם ליציאה למדינה שכנה-לאוו דווקא לארץ -
ידוע ונכתב על זה כאן כבר לא מעט.