מנשא לילד גדול
-
יש לי ילד בן 3.5 והוא שוקל יותר מ-25 ק"ג.
אנחנו בדרך לעשות טרקים (קטנים) בפירנאים ואני מחפש מנשא עבורו. לא מצאתי באינטרנט מנשאים העוברים את ה-20 ק"ג. היש למישהו פתרון? -
למיטב ידיעתי......וצערי. אין מנשא שיכול לשאת משקל כזה.
מעבר ליכולות של מנשא כלשהו, קח בחשבון שלא מומלץ לאדם לשאם יותר מ 25 אחוזים ממשקל גופו, ואם היה מנשא כזה, הוא היה שוקל לפחות 4-5 קילו, פלוס עוד קצת דברים לילד עצמו, נניח ש2 קילו.
כלומר, המשקל הכולל שהיית סוחב הוא לפחות 32 קילו מה שאומר שכדי לא להזיק לגב שלך, אתה צריך לשקול 128 קילו.
הפתרון היחיד שאני מכיר הוא לתת לו ללכת לצידכם,עם הרבה עצירות בדרך ומסלולים קצרים יחסית, יש לי חבר עם ילד בן שנתיים וחצי, ורוב הטיולים שלנו יחד, זה מה שהוא עושה. -
למיטב ידיעתי......תודה ירון.
אני חושב שאתה צודק. זה קצת כבד מדי. השאלה היא מה הפתרון. לוותר על טיולים בגלל זה יכול לבאס. חשבתי על המנשא כאופציה שתאפשר לי במקרים מסויימים לשאת את הילד ולא לאורך כל הטיול. לא יודע. הלכתי לחנות לבדוק מה יש והציעו לי מנשא הייטק ב-1300 ש"ח. הרבה יותר מדי בשביל המעט שאני צריך. -
לוותר על טיולים בטוח שלאאבל בשלב הזה,להסתפק בטיולים שהוא יכול לעשות ברגל, ומקסימום להרים אותו על הידיים כשצריך.
אצלנו בחנויות יש גם מנשאים שמגיעים ל 1300 ואף יותר, אבל אף אחד מהם לא מיועד למשקל שתארת, ככה שבכל מקרה אין הרבה טעם שתרכוש אחד כזה.
-
לוותר על טיולים בטוח שלאמסכים לחלוטין עם ירון.
ילד מגיל שנתיים, שנתיים וקצת, תלוי במשקל יורד מהגב. ואז, מה לעשות, בבת אחת כל הטיולים יורדים כמה רמות ומתאימים את הטיול ליכולת של הילד.
המסלולים צריגים להיות קצרים, צריך לקחת בחשבון עצירות והרבה סבלנות ויכולת לעניין את הילד.
בסופו של דבר, ילד שיסבול בטיולים יגדל כילד ואולי כמבוגר שישנא טיולים. אך ילד שבו אתה גם יוצר לו עניין ומתאים את משך, אורך ורמת הקושי לילד, יגדל כילד חובב טיולים. לצערי זה אומר שצריך לוותר על אי אילו מסלולים או לקחת בחשבון עצירות ארוכות ואולי לחתוך ולצאת מהמסלול.
מצד שני צריך, ובהדרגה כמובן, גם לא לוותר מכל קושי קטן ומידי פעם לאפשר לו קצת להתמודד עם הקושי שטיול מציב לילד, אם זה מבחינת התמודדות עם קושי, תנאי אקלים קצת פחות נוחים וכן הלאה. אך לדעתי טיול שלא מתואם לילד יגרום סבל ועוול הן להורים וחשוב מכך לילד.