דוח תעבורה באיטליה
-
היי, אשמח לעזרה
קיבלתי דוח תעבורה באיטליה (דוח מצלמה), על נהיגה במהירות 87 קמ”ש במקום 70 בדואר רשום
בדוח יש מדרג של הקנס (30% הנחה אם משלמים ב5 הימים הראשונים, 60 ימים ראשונים קנס רגיל ולאחר מכן קנס כפול)
שילמתי את הקנס המופחת באתר (אפשר להכניס איזה סכום שרוצים) למרות שתאריך הפקת המכתב היה כחודש לפני שקיבלתי אותו, כיוון שמצויין באתר שאין להם את האפשרות לדעת מתי המכתב התקבל.
לאחר שהתכתבתי במייל עם המייל לבירורים (מדובר על משטרת ונציה או לפחות השלוחה של הדוחות), הבנתי שהכל בסדר, וזה תקין ששילמתי את הסכום המופחת והקנס שולם מבחינתם.
אבל, מסתבר שיש דבר נוסף (שלא ראיתי באף פורום/פוסט אחר), שמסרו לי בהתכתבות שלי עם המשטרה האיטלקית.
יש סעיף נוסף, שבו הנהג מצהיר מי נהג ברכב באותו הזמן , בשביל מתן נקודות (מה שבארץ נעשה אני מאמין בצורה אוטומטית לבעל הרכב, ורק אם רוצים להעביר את זה לנהג אחר צריך למלא טפסים)
אם לא ממלאים את פרטי הרישיון של הנהג הזה מקבלים קנס נוסף של 286 יורו שיכול לתפוח עד 1142 יורו (צירפתי את הצילום של החלק הרלוונטי מהדוח)
השאלה שלי היא מה המשמעות של העברת הפרטים, שכן מנגנון הנקודות כאן ובאיטליה לא זהה (וגם לא המדרגות של העברות, למשל באיטליה על עבירה כזו מפחיתים 3 נקודות)
כשארץ זה המצב (כשבפועל לא נראה לי שמדובר בהכרח ברף האכיפה)
בתחום העירוני
- 0-20 קמ"ש מעל המותר – ברירת משפט (כלומר, קנס כספי) – 250 ש"ח
בתחום הבין עירוני
- 0-25 קמ"ש מעל המותר – ברירת משפט – 250 ש"ח
בכל מקום שקראתי אומרים שלא מקבלים נקודות על עבירות שנעשו בחו”ל, אבל מעולם לא שמעתי על דרישה לקבלת הפרטים (מעבר למה שמועבר מחברת ההשכרה)