רישיון נהיגה בתאילנד
-
"לבנים" ???"פאראנג" בלשון תאילנדית, זה "זר" "סטריינג'ר"
ומכיון שהם מחליפים בין האות "ר" לאות "ל" אז זה נשמע כמו:
"פאלאנג"
כל אדם שהוא לא תאילנדי, הוא פאלאנג...הוא זר.. -
"לבנים" ???אני חוששת שאתה קצת טועה.
המילה "פאראנג" באה מהמילה "פאראנגסט" שפירושו בתאילנדית - צרפתי.(מעניין שגם בשפה הערבית יש משהו דומה - כאשר אומרים על מישהו שמתלבש בהידור - "פראנג'י")
המילה "פאראנג" פירושה אינו "זר" אלא אדם ממוצא אנגלו-סכסי. כמובן שכושי, הודי או סיני אינם נכללים במילה "פאראנג" וגם אנחנו לא נכללים בה (למרות שאת זה לא נעים כל כך לשמוע, אני מצטערת) -
"לבנים" ???וזה מה שניסתי לסביר לבחור מעליי..
ה"פאראנגים" האמיתיים בתאילנד הם האירופאים...בעיקר הבריטים.
הנפקא מינה היא ההתייחסות אליהם.
לא יתייחסו לבריטי בדומה שיתייחסו לכושי
עד כמה שנשאף כולנו לעולם ללא מעמדות.... -
"לבנים" ???כפי שאמרתי, המילה "פאראנג" פירושה אך ורק אדם ממוצא אנגלו-סכסי (אירופאי או אמריקאי) ולא "אדם זר שאיננו תאילנדי". כמובן שלתאילנדים יש מילים משלהם ל"כושי" ולגזעים אחרים. -
"לבנים" ???יש את הפירוש המילולי של המילא פאראנג..ויש את הסלנג שהיא משמשת..
הסלנג של פאראנג = אדם שאינו תאילנדי... -
"לבנים" ???באחד מביקורי הראשונים הסתובבתי עם חבר תימני. בחורה תאילנדית שדיברה איתנו הסבירה לי שאני פארנג אבל החבר שלי לא פארנג וכששאלתי מה הוא היא חשבה קצת ואמרה "ערב". -
"לבנים" ???שאלתי היום בחורה תאילנדית והתשובה היא שכולם פאלנגים. גם כושים ,הודים וכו'. סינים, יפנים ושאר עמי אסיה המלוכסנים לא נחשבים פאלנגים. -
"לבנים" ???קודם כל זה "פאראנג" ולא פאלאנג (שהוא שיבוש לשוני של חסרי השכלה).
כנראה שהיא לא הבינה את השאלה שלך או שאתה לא הבנת את התשובה. אין סיכוי שכושי, אסיאתי, ערבי וכו' יקרא "פאראנג" בפי תאילנדי. ממליצה לך לבדוק שוב. -
"לבנים" ???הם יכולים לעשות סיווגים וסלקציות...ההוא יזכה להיקרא בפיהם "פאראנג" וההוא לא...
אבל הם , לעומת זאת...לא צריכים שום כינוי..
תאילנדי ישאר תאילנדי...
פועל שחור שבא ממדינת עולם שלישי ומשתכר שכר מינימום. -
"לבנים" ???נא לא לקחת את זה באופן אישי. גם אנחנו מכנים אירופאי אדם בעל חזות אירופאית,כושי אדם עם צבע עור שחור,סיני/אסיאתי אדם עם עיניים מלוכסנות או חזות אסיאתית אחרת, ערבי וכיוצ"ב. גם בתוכנו אנחנו עושים סיווגים- תימני, פולני, מרוקאי, הונגרי, אתיופי וכו'. כל העמים עושים את זה כך שלא צריך לקחת את זה באופן אישי. -
לדר לפילולוגיה
אני מקווה שאת לא הולכת בדרכי דר' אחר שהיה כאן.
לא מנומס ולא אקדמאי לכנות דוברי שפה שבה האות R בקושי נהגית כחסרי השכלה......
המילה פאראנג באה מהמילה פראנצ'/באנגלית -כך קוראים לצרפתי באנגלית. בהיסטוריה הלא רחוקה , איזודים נרחבים כמו לאוס קמבודיה ויטנאם נשלטו ע"י הצרפתים ונקראו -הודו סין
בורמה למשל ע"י הבריטים
וכך התגלגל השם FRENCH לפאראנג שבתאילנד בגלל הR הרכה שהם מבטאים זה נשמע כמו L
תאוריה נוספת היא בגלל הפורטוגזים - שלהם היו הקשרים המסחריים הראשונים עם תאילנד......
ולראיה הם הביאו את הגואיבה והגואיבה נקראת Farang kee nok
כל התאילנדים כולל אנשים משכילים מאד שלא התאמנו על הגיית R אומרים R רכה שנשמעת כמו L
ומכאן הפאלאנג
צרפתי בערבית מזרח תיכונית זה פראנסאווי
וכיוון שהצרפתים שחיו במזרח התיכון הלכו תמיד בלבוש מערבי מכופתר ומעונב, פראנג'י זה כינוי שנדבק לכל מעונב ומצוחצח
http://en.wikipedia.org/wiki/Farang -
ודרך אגב
היה פעם בפרדסים תפוז דומה לשמוטי שהובא בתחילת המאה לארץ מצרפת והוא נקרא עד היום פראנסאווי fransawee
הקליפה שלו נפרדת בקלות מהפרי וזה פוסל אותו למשלוחים לחו"ל
-
לדר לפילולוגיהתודה על מתן התואר המיוחל אך אני רק בדרכי אליו ובתקווה שאזכה בו במהרה בימינו.
אין בכוונתי לנהל כאן ויכוחים ואני מניחה שאתה שולט היטב בשפה התאילנדית. מכל מקום, האות "ר" נמצאת בא"ב התאילנדי ונהגית כהלכה ע"י בעלי ההשכלה. כשאר העמים בשפתם הם, התאילנדים לא צריכים ל"התאמן" בתאילנדית - זו שפת אימם ... אבל באמת, זה לא משנה.
גם לא יקרה אסון אם אותו אחד שאמר ש"פאראנג" הוא כינוי גם לאפריקאי יקרא כך לכושי , מקסימום כמה תאילנדים שישמעו את זה יתפקעו מצחוק ... כך שלא צריך לעשות מזה עניין גדול.
יום טוב.
-
רשיון בילאומי?...האם הרשיון החדש שהנפיקו בישראל הוא לא בינלאומי? האם גם אם יש לי אותו אני צריכה להוציא רשיון בממסי? ואם כן, כמה זמן זה לוקח להוציא רשיון כזה? -
לדר לפילולוגיהקודם שאלת ועכשיו את יודעת הכל
ד'ר ד'ר מי את באמת ???????????????? -
לאביאינני נוטה לווכחנות עקרה וגם הפעם לא אעשה זאת ובוודאי לא בדברים נטולי חשיבות. יש איזו נימה של זלזול בדבריך ובאמת ישנם דברים רבים שאין לי כל מושג בהם. דווקא במספר שפות מזרח-אסיאתיות, ובמיוחד בתאילנדית, אני שולטת היטב (קריאה, כתיבה ודיבור) זאת מכיוון שהן במסגרת המאסטר והן במסגרת הדוקטוראט, היתה לי ההזדמנות לשהות וללמוד בשתי אוניברסיטאות בבנגקוק, תקופה די ממושכת.
רק לסכם אומר שכמו שישנם ישראלים הדוברים עברית משובשת יש גם תאילנדים כאלה. האם זה טוב או מוסיף כבוד למי שמדבר את שפת אימו בצורה משובשת? לפחות לדעתי, אני חושבת שלא. אני אפילו מעיזה להניח שאם תייר ישאל אותך האם אומרים "שני ילדות" או "שתי ילדות" אתה תמליץ לו על הצורה הנכונה (למרות שברחוב ניתן לשמוע את שתי הצורות).
מקווה שתסלח לי, אבל מרגישה שחייבת לומר משהו קצת אישי - בדבריך יש נימה לא קטנה של התנשאות או יהירות, מין דמות של "יודע כל" ו"אני ואפסי עוד". גם לא ברור לי מדוע אתה מדביק לי תארים כאשר אמרתי במפורש שאני רק בדרך לקבלת התואר.
אני לא מתיימרת להיות בעלת ידע בנושאים רבים ובחיי הקצרים הבנתי שניתן ללמוד משהו מכל אדם. קצת ענווה, צניעות והקשבה לזולת מעולם לא גרמו נזק לאף אחד. תמיד עשוי להיות מישהו בסביבה ממנו ניתן ללמוד משהו, צריך גם ללמוד להקשיב. לכל אדם דרושה ענווה מסויימת כדי להכיר במגבלותיו. אדם שחש בטחון בידע שיש לו לא חש צורך עז להפגין אותו בכל הזדמנות. מניסיוני הדל בחיים למדתי שדווקא בעלי הידע האמיתי נוטים שלא לנפנף בידע שלהם ופתוחים יותר להקשיב לאחרים ואולי דווקא בזכות זה רוכשים ידע.
תרשה לי להציע לך לקרוא בהזדמנות פואמה מקסימה (באנגלית) בשם "דזידרטה" אותה כתב מקס הרמן. פואמה מקסימה ומיוחדת אשר תהנה מקריאתה ואולי אפילו תלמד ממנה משהו.
תודה לכולם על הסבלנות ותודה שארחתם אותי בפורום.
-
לדעתי דווקא בדבריך יש נימה של התנשאות ויהירותהווכחנות העקרה כאן היא שלך סמדר. -
ถึง อวี่ ยอสซี่ โซลา และ คนอื่นๆขอบคุณมากสำหรับการคุ ย ขอให้พักผ่อนให้สนุกแ ละมีความสุขมากๆ และมีสุขภาพแข็งแรงตล อดไป -
ถึง อวี่ ยอสซี่ โซลา และ คนอื่นๆ
בזה את טועה לחלוטין
אני לא הייתי מתבטא בקיצוניות כזו
-
ถึง อวี่ ยอสซี่ โซลา และ คนอื่นๆ מה?????מה כתוב פה לעזאזל????
יהודים עיבריים אנו.זה פורום בעברית.
תרגום בבקשה.....