טיול מחוץ לניו יורק
-
אני וארוסתי מתכננים לבלות את ירח הדבש שלנו בניו-יורק באזור ספטמבר.
אנחנו מתכננים להיות 7-8 ימים בעיר ניו-יורק עצמה ועד כמה ימים מחוץ לעיר, בעדיפות לאזורים בצפון מדינת ניו יורק.
יש לי מספר שאלות אם אפשר -
האם יש טיולים מומלצים בני 5-6 ימים לאזור צפון ניו-יורק/קנדה?
כמה זמן מראש כדאי לקנות את כרטיסי הטיסה?
תודה ושבת שלום לכולם, -
טיול מחוץ לניו יורק5-6 ימים בספטמבר זה זמן מושלם לאפסטייט ניו יורק. יש את שמורת הרי אדירונדאק שרצופה עיירות מקסימות, כבישים נופיים, אגמים ועוד. בנוסף יש את איזור אגמי האצבעות שם יש שמורות טבע קטנות יותר עם מסלולי הליכה קלים ומאוד יפים. וכמובן שאפשר להגיע עד מפלי הניאגרה אבל עדיף להשקיע את הזמן בשמורות, הן פשוט מקסימות.
לגבי כרטיסי טיסה, זו עונת החגים והמחירים לא זולים אבל בגלל המשבר הכלכלי אי אפשר לדעת. תתחילו לבדוק אחרי פסח ולפי המחירים שיציעו לכם תחליטו אם שווה לחכות, אבל לא הייתי ממליצה להתעכב אחרי יוני כי אתם לא רוצים לקלקל את ירח הדבש...
-
טיול מחוץ לניו יורקאודי שלום
מאחר ומדובר בין היתר בירח דבש אין ספק שכדאי שתגוונו את השהיה הארוכה בעיר הגדולה עם טבע ופסטורליות צפונית לניו יורק.
והייתי אומר גם שאם מדובר על שלהי ספטמבר הייתי מסתפק ב-6-7 ימים
בניו יורק,ומגדיל את כמות הימים מחוץ לעיר הגדולה.
האם מדובר על לשכור רכב ליציאה למסלול מניו יורק?
מוני -
טיול מחוץ לניו יורקהיי,
ראשית, תודה על ההצעות והעזרה
האם כדאי לקחת טיסת פנים לסירקיוז ומשם לשכור אוטו ולחתוך לכיוון מערב למפלי הניאגרה ומשם טיסת פנים בחזרה לניו יורק (מבאפלו)?
בטח אפשרי לשכור אוטו במקום אחד ולהחזיר אותו במקום אחר, לא?
אודי -
טיול מחוץ לניו יורקאודי
אם מוכנים אתם לטיסה פנימית עשה כפי שעושים רבים וטובים,למה לסירקיוז טוסו כבר ישר לבאפלו ושם יחל טיולכם הווה אומר מפלים יעד ראשון.
חשבתי האמת להציע במקום סירקיוז שתטוסו לבאפלו,אבל אני מניח שמאחר
ובהודעה הפותחת את השירשור הזה הזכרתם גם קנדה?! אולי ברצונכם לאחר המפלים להמשיך אל 1000 האיים,ובמעבר הגבול הקרוב להם לחזור לצד האמריקאי בואך צפון מדינת ניו יורק(אדירונדאק),ושכירות בסירקיוז תאפשר לכם לא להפסיד גם את אגמי האצבעות.
אם לא כך חשבתם אז אני מציע לטוס לבאפלו.
להזכירך שכירות בשדה תעופה במדינת ניו יורק והחזרתו בשדה תעופה
בניו יורק לא גוררת קנס.
בקיצור האם כשרשמתם קנדה חשבתם על יותר מהצד הקנדי של המפלים?
מוני -
טיול מחוץ לניו יורקנראה לי שבשלב הזה אנו מעדיפים להתרכז על צפון מדינת ניו-יורק.
מה לטעמך אתה היית מעדיף? אגמי האצבעות ואלף האאים או אגמי האצבעות והניאגרה?
אני לא כל כך הבנתי למה לטוס לבאפלו ולא לסירקיוז? אם נרצה לראות את אגמי האצבעות ולהגיע בסופו של דבר לניאגרה, אני צריך להתחיל בסירקיוז ולסיים בבאפלו. ואם אני נרצה להתחיל בניאגרה אז אתחיל בבאפלו ואז אסע מזרחה ואסיים בסירקיוז. למה להתחיל ולסיים בבאפלו? זה לא סתם נסיעה?
אתה מכיר אולי מקומות לינה מומלצים באזור צפון ניו יורק?
תודה,
אודי -
טיול מחוץ לניו יורקהרשה לי לתקן אותך,אתה מתכוון לכך שאתם מעדיפים להתרכז על צפון מערב מדינת ניו-יורק,ולא צפון מדינת ניו יורק.
אני גם חשבתי לתומי שאתם מתכוונים לטיסה בכיוון אחד ותוך כדי מסלול להחזיר את הרכב בניו יורק בשדה התעופה ולטוס חזרה לישראל.
ברור שעדיף ניאגרה ואגמי האצבעות, על אגמי האצבעות ואלף האיים.
לאחר שתיקבעו את לוח הזמנים והעוגנים שלכם אפשר לספר לכם על הלינות שלנו באצבעות ובמפלים,וכמובן שתשמע גם מחברים אחרים המלצות על אפשרויות לינה אחרות,שיתאימו אולי יותר כשמדובר בירח דבש.
מוני
-
טיול מחוץ לניו יורקתודה,
הייתי צריך להסביר את עצמי יותר טוב
,
אבל גם ההצעה של לקחת טיסה לבאפלו ולחזור בחזרה עד לניו-יורק בהחלט הגינויות, אם כי להכנס לתוך ניו-יורק עם רכב זה לא משהו שבא לי עליו כל כך
, עם כל מערכות הכבישים שיש שם
.
בניו-יורק עצמה כבר הייתי פעם, כך שאני מכיר את העיר די טוב.
אבל לגבי אגמי האצבעות - מה נחשב כעוגן?
תודה על הסבלנות,
אודי -
טיול מחוץ לניו יורקהבנתי אותך ואני מתחיל דוקא להצטרף למחשבה שלך על טיסה לסירקיוז ולקיחת הרכב והחזרתו באותו מקום,וטיסה לניו יורק עם טיסת המשך הביתה.
וכאן אני מנסה להציע הוספת יעדים למסלול מעגלי שיצא מסירקיוז אל אגמי האצבעות>>>המשך לניאגרה>>>1000 האיים>>>לייק פלאסיד אדירונדאק
צפון מדינת ניו יורק>>>וחזרה אל סירקיוז.
אם אתה מוכן לשקול את ההצעה הזאת אז מאחר ואתה בניו יורק לא פעם ראשונה, תוכל למקד יותר את השהות שלכם בעיר ולתת יום נוסף אל טבע
פסטורלי ואני עדיין לא יודע מתי בספטמבר אבל אם זה בחלקו השני יש סיכוי שיקושט גם ברקע צבעוני משהו שרק יכול להוסיף להנאה.
מוני
-
טיול מחוץ לניו יורקאז אתם לא הולכים על האדירונדאק? חבל, אני בטוחה שגם מוני יסכים איתי שזה כנראה האזור הכי יפה באפסטייט ניו יורק.
אתם בטוחים שיש אופציה להחזיר רכב בסירקיוס? כי כשאני בדקתי איפה אפשר להחזיר הכי קרוב לניו יורק זה היה פילדלפיה, אז כדאי שתוודאו שיש אופציה כזו בחברת ההשכרה.
אני מצטרפת להצעה להוריד יום או יומיים מהעיר, כי אני בתור חובבת קניות, הייתי שם בפעם הראשונה 6 ימים וכבר נגמר לי מה לעשות... -
טיול מחוץ לניו יורקוודאי שבוודאי shirgi שזה האיזור הכי יפה באפסטייט ניו יורק, מתחילת השירשור אני מכוון כמוך לאדירונדאק, ועם כל הכבוד לאצבעות אני מכיר גולשים שעשו בספטמבר קודם אדירונדאק ואחר כך הגיעו לקטע של האצבעות ואמרו שזאת היתה נפילה,ואני מדגיש ספטמברמאחר ויש סיכוי רב ששמורות המפלים באצבעות הזרימות בהן יהיו על הפנים.
לכן אני חושב שמיד עם הנחיתה בסירקיוז יעשו מעגלי עם כיוון השעון מה שאומר האצבעות תחילה.
ואגב shirgi הבחור מעדיף טיסה הלוך וחזור אז אין שום בעיה לקחת ולהחזיר בסירקיוז,ואם לא יהיה מוכן לסיבוב המוצע שיכלול אדירונדאק(שהרי רק הצעתי וברור שהיא לא מחייבת), אז מאמין שאם הוא יתבסס רק על האצבעות והניאגרה,יוכל כנראה להחזיר בבאפלו ולטוס לניו יורק.
בכל מקרה לגבי שכירות בסירקיוז והחזרה בניו יורק אני מכיר גולש לרגע בפורום שעשו זאת ואם יהיה רלוונטי אפשר לשאול אותם.
מוני
-
טיול מחוץ לניו יורקהיי,
אני לא חושב שנוותר על ביקור בשמורת אדירונדאק לאור ההמלצות החמות שלכם.
אני בדקתי עכשיו באתר של אויס, איםן בעיה לשכור בשד"ת של סירקיוז ולהחזיר בחזרה בסירקיוז (אפשר להחזיר גם בבפאלו אבל זה יותר יקר).
מוני, המסלול המעגלי שהצעת, זה טוב בשביל 5-6 ימים? זה לא קצת עמוס מדי בשביל פרק הזמן הזה?
דרך אגב, הרישון הנהיגה החדש של משרד תהחבורה תופס בארה"ב? או שעדיין צריך להוציא רישיון בינלאומי?
אנחנו מתכוונים לטוס באיזור ה-8 בספטמבר ולחזור אחרי ראש השנה. מה קורה ב-11 בספטמבר בניו-יורק? זה יום זכרון מלא? (מקומות סגורים וכיו"ב?)
תודה,
אודי -
טיול מחוץ לניו יורקהיי
בהחלט שעוד יהיה מקום להתלבט,ויכול להיות שהתוכנית שלך מתונה
יותר ולא תהיה מקובלת עליך ההצעה שלי למסלול מעגלי מסירקיוז.
להצעה שלי מתבקשים מינימום 6 ימים אבל גם 6 לילות ורק בבוקרו של היום השביעי טיסה לניו יורק מתואמת עם המשך טיסה טרנס אטלנטית הביתה.
אז קודם ארשום לך בכללי לבדיקת היתכנות שלכם:-
יום 1 נחיתה להשתדל שלא תהיה מאוחרת מ-10:00 בסירקיוז,והגעה לאיתקה
שבאצבעות ,ביקור באיזור אוניברסיטת קורנל והטבע היפה שסביבו היא ממוקמת.
נסיעה לווטקינס גלן וביקור בשמורת הקניון שבה. לינה אפשרית בקורנינג?
יום 2 ביקור במוזיאון הזכוכית? ונסיעה והגעה למפלי הניאגרה והתחלת הביקור בה לינה צד קנדי של המפלים.
יום 3 השלמות במפלים + נסיעה לביקור בעיירה ניאגרה און דה לייק, ובשעות אחה"צ המוקדמות יחסית נסיעה ללינה בכיוון 1000 האיים, לנסות להגיע עד כמה שאפשר לטובת תוכנית היום הבא.
יום 4 להתחיל סביר בבוקר על מנת שתסיימו את הביקור בקינגסטון כולל
השתתפות בשייט קצר בן שעה וקצת בין האיים ,על מנת שלאחר מכן תיסעו
בדרך שעוברת לצד האמריקאי בואך פארק האדירונדאק ואל הלינה הראשונה מבין השתיים או בסרנק לייק או בלייק פלאסיד השכנה והפופולרית ביותר באדירונדאק.
יום 5 יום שיוקדש לאתרי טבע שבצפון האדירונדאק ואפשרות של בילוי לצידו של אחד האגמים שבלייק פלאסיד ,לינה שניה באותו מלון.
יום 6 ירידה דרומה על כבישים נופיים כמו ה-3 ה-30 וה-28 בדרך לסירקיוז,מיקומה של הלינה תיגזר משעת הטיסה שנקבעה ביום השביעי.
לאחר שתבדוק את החלוקה ואם יש על מה לדבר מבחינתכם ,אמפה לך
את התוואי ושם תהיה מודע למרחקי הדרך וזמני נסיעה משוערים,ובכך יתאפשר לך להחליט סופית אם מתאים לכם,או שהולכים על אופציה אחרת.
רשיון ישראלי תופש,אבל כדאי להחזיק לצידו רשיון בינלאומי בכל מקרה ומה עוד שעלות הרשיון הביןלאומי היא זניחה ביותר.
לא חושב שמעבר לטקס זה או אחר ב-11 בספטמבר נסגרים מקומות .
מוני
-
טיול מחוץ לניו יורקוואו,תודה רבה!
הסתכלתי על הקילומטרז' - זה יוצא סערך משהו כמו 1000 ק"מ בפרק הזמן הזה, לא מעט אבל גם לא המון. נשמע שהיום השלישי הוא בעיקר נסיעה
אלטרנטיבה עם קצת פחות זמן נסיעה- ניקח טיסה לבאפלו וניסע לכיוון סירקיוז ואז נגיע לשמורה, ככה גם יוצא שנשמור את הטוב לסוף (טיסה מסירקיוז בסוף).
המון תודה, המסלול נשמע ממש אחלה
עוד משהו ששכחתי לשאול, האם באיזור זה של ניו-יורק אפשר לראות את השלכת המפורסמת של צפון מזרח-ארה"ב (ניו-אינגלנד)? או שזה רק יותר צפון מזרחה במסצ'וסטס, מיין וניו-המפשייר?
שבוע טוב,
אודי -
טיול מחוץ לניו יורקאפשר בהחלט פשוט החלק המרהיב ביותר נחשב בניו אינגלנד. מה שבטוח תזכו לטעום ממנה... -
טיול מחוץ לניו יורקהי אודי
האלטרנטיבה שלך הגיונית ביותר!.
לגבי השאלה על השלכת ובכן מנסיון של פעמיים בשלוש שנים האחרונות
צפון מדינת ניו יורק או במילים אחרות צפון האדירונדק מקדים תמיד את הופעת השלכת במדינות ניו אינגלנד,ויש סיכוי(בהדגשה לסיכוי) שלמרות התאריך המוקדם יחסית שתהיו שם תוכלו בכל זאת להנות מאי אילו איזורים שהחליפו צבע.
בשנה שעברה מאחר שהקייץ באיזור של צפון מזרח היה גשום מהרגיל הביא לכך שאנחנו ב-22/9/2008 הצלחנו להנות במפתיע באדירונדאק ממנה יפה של שלכת.
לעומת זאת קיץ חם מהרגיל מעכב את הופעת השלכת.
מצרף תמונות להמחשה,ושים לב לתאריך המודפס.
מוני
-
טיול מחוץ לניו יורקוהנה תמונות מקטעים בכביש 30 באדירונדאק.