ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיול קצר (עם שלג?) באפריל, ממינכן. בבקשה עזרתכם.

פורום טיולי משפחות
    8
    13
    2194
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • שיר שמח
      שיר שמח נערך לאחרונה על ידי

נוצר לנו חלון הזדמנויות קטן להתחבר בסוף פסח לנסיעת עבודה ולצאת לטיול של ארבע – חמישה ימים (לפחות ארבעה ימים מלאים, 5 לילות), כאשר נקודת היציאה והחזרה היא מינכן.

אנחנו מאד רוצים טיול עם טעימה של שלג, אבל אין לי מושג מה יש באזור ומה אפשרי באפריל.

כדאי לסוע לזלצבורג?

האם יש מקומות בהם אפשר לטייל במקומות נמוכים יחסית אבל לראות שלג בפסגות שמסביב? האם יש מקומות שבהם אפשר לעלות ברכבל להר מושלג?
      הסתכלתי קצת על מסלולים באזור זלצבורג וראיתי שמקומות שנראו לי אטרקטיביים (מערת קרח, כביש נוף אלפיני – אני לא זוכרת את השמות) סגורים באפריל ונפתחים רק במאי. איפה כן אפשרי לטייל באזור באפריל?

ועוד שאלה – לצערי התאריכים האפשריים לטיול שלנו נופלים בדיוק על סוף השבוע של חג הפסחא. עד כמה זה גרוע? 
      אנחנו זוג ושני בנים בני 12, 16.
      תודה רבה!

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • mosro
        mosro נערך לאחרונה על ידי

• telo
          telo נערך לאחרונה על ידי

באפריל יש סיכוי גבוה לשלג במקומות יחסית נמוכים בגובה של קצת מעל  1000 מטר.

אם אתם נוחתים במינכן אולי אפשר להסתפק באלפים הבווארים של דרום גרמניה ולא צריך להרחיק לאוסטריה בשביל שלג.

לא כדאי לבסס את תכנית הטיול שלכם על טיולים שהתבצעו בקיץ. באפריל זה סוף החורף. באתרי הסקי הגבוהים ביותר אפשר עדין לעשות סקי, אבל הם פחות נגישים ממינכן.

באפריל אין קושי לטייל במקומות הנמוכים ביערות ובאגמים. צריך להערך לקור אבל לא אמור להיות שלג בכמויות שלא יאפשרו לכם לטייל.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
          • dubyco
            dubyco נערך לאחרונה על ידי

לדעתי סיבוב שיכלול את הדרך הרומנטית עם נגיעה בטירול יכול לספק לכם,

חופשה קלה עם נגיעות של שלג

• שיר שמח

תודה רבה, אני הולכת לקראו על האלפים הבווארים ועל הדרך הרומנטית…

אשמח לקבל לינקים אם לשירשורים רלונטים או סיפורי טיול במיוחד ממטיילים שהיו באזור גם באפריל.
              תודה!

• ליליה נ.
                ליליה נ. נערך לאחרונה על ידי

אזור גרמיש, אובראמרגאו וטירות יכול להיות מאוד יפה

• שיר שמח

המון תודה לכל העונים, עזרתם מאד! 

בינתיים סגרנו טיסות (שעד שהחלטנו המחיר שלהם הספיק לטפס כלפי מעלה…).

התוכנית המסתמנת: ננחת במינכן ביום שישי אחר הצהריים וניסע דרומה למקום הלינה (שאלה בהמשך) שם נישן שלושה לילות. 

יש לנו ארבעה ימי טיול: שבת-ראשון-שני-שלישי. בלילה האחרון (בין שלישי לרביעי) נישן סמוך לשדה התעופה במינכן. ביום רביעי בבוקר הטיסה חזרה.

רשימת אתרים לטיול:

אתרים עיקריים בעדיפות גבוהה (שלפי הבנתי אמורים להיות פתוחים ונגישים):

• פסגת זוגשפיץ, אגם איבסי  (ננסה לבחור את היום המתאים ביותר מבחינת מזג אויר).
                  • קניון פרטנך Partnach Gorge
                  • פוסן (Fussen) וטירת Neuschwannstein

אתרים נוספים שאפשר לשלב (לפי הזמן ומזג האויר):

• ארמון לינדרהוף והכפר oberammergau
                  • highline 179 – גשר באוסטריה
                  • מגלשות הרים ב- Imst, אוסטריה (רחוק מדי? אני לא בטוחה אם בכלל יהיה פתוח)
                  • Leutasch-Klamm – לפי מה שהבנתי קניון יפה שאפשר לטייל בחלק העליון שלו גם בחורף (בחלק התחתון רק בקיץ).
                  • אתרים בדרך הרומנטית (אפשרות ליום שלישי שבו נסע צפונה ללינה במינכן): Wieskirche, Augsburg.
                  • אינסבורק

שאלות:

1.איפה כדאי לחפש מקום לינה? 

Garmisch-Partenkirchen  (גרמניה)

Grainau (גרמניה)

Ehrwald (אוסטריה)

משהו אחר?

נראה לי שבצד האוסטרי המקומות זולים יותר. 
                  השיקולים בבחירת מקום לינה כוללים גם מסעדות/סופרים פתוחים וגם כמובן מקום יפה ונעים.

2.איזה ספר טיולים מומלץ על האזור?

3.הבנתי שיש כמה דרכים אפשריות לעלות לפסגת הזושפיצה. רכבת+רכבל מגרמיש. רכבל אחר מהצד האוסטרי? שילוב בין רכבל למסלול רגלי כלשהו? אשמח אם משהו יכול לעשות לי סדר. מה המסלול הכי יפה?

4.כל הערה והארה תתקבל בברכה. רשימת האתרים שכתבתי לא מבוססת על עמדות מאד מגובשות, אלא בעיקר על חיפושים באינטרנט שעשיתי בימים האחרונים. אם יש משהו להוסיף/להוריד/לשנות אשמח לשמוע. להזכירכם אנחנו נהיה שם באמצע אפריל. הרבה מסיפורי הטיול והכתבות השונות מתייחסים לטיולים בקייץ, אז קשה לי להבין לגבי חלק מהאתרים אם כדאי ואם אפשר לבקר בהם באפריל.

אני יודעת שיהיה קר ואולי גם ערפילי, אבל במידת האפשר לפי מזג האויר אנחנו מעדיפים שלג ופסגות הרים על פני מוזאנים/ארמונות/כנסיות.

תודה רבה !!!

• יונית
                    יונית נערך לאחרונה על ידי

לא דומה טיול קיץ לטיול אפריל.

מציעה לפני שמתחילים לחפש לינה מרכזית לתוואי המסלול

לבדוק נקודתית מול כל האתרים ולשכות התיירות -מה הרלוונטיות לאפריל.

ואז לראות “מה נשאר ביד” ולחשוב במקביל גם על “תוכנית מגירה “יותר גשומה.

לדוגמה- גם אם אינסברוק לא בתוכנית,אולי במזג אוויר גשום אפשר לבקר בארמון אמברס,בקניונים שונים וכו.

מהצד האוסטרי-הזול יותר אבל בלי הרכבת שיש בצד הגרמני- תבדקו מה העלות ,האם עדיין “חורף” וחובה לשלם מחירי סקי? הקיץ בכל מקרה התחיל בשנים האחרונות במחצית מאי.

קניון Partnach פתוח כל השנה. למעט “בעת הפשרת שלגים” (מינוח קצת מעורפל)תקוו שלא יפשירו לכם בדיוק בעת הטיול.

לגבי המגלשות באימסט – תלוי איפה תתגוררו, אבל לא נורא לדעתי במרחק הנסיעה. השאלה אם יהיו פתוחות כבר במתכונת קיץ? ואם לא--האם מתכונת החורף עדיין תהיה פעילה.

• שיר שמח

יונית תודה רבה על התשובה המהירה והעניינית.

אני עדיין זקוקה לכמה הבהרות בבקשה.
                      פסגת הזושפיץ וטירת נוישוונשטיין אמורים להיות פתוחים כל השנה. הבדלים קטנים בשעות הפתיחה ובמחירים בין חורף לקייץ, אבל זה לא נראה לי משמעותי. כמובן שעלולים להיות תנאי מזג אויר שיגבילו את הביקור בהם אבל זה לא משהו שניתן לתכנן מעכשיו. לגבי קניון פרטנך – אני מקווה שנוכל לבקר גם בו.
                      גם הגשר באוסטריה (highline 179) אמור להיות פתוח כל יום.

אלה מבחינתי האתרים שאפשר לבסס עליהם את הטיול וכולם די קרובים ולפי הבנתי כולם נגישים מכל אפשרויות הלינה שכתבתי.

לגבי חלק מהאתרים בצד האוסטרי (כמו אימסט) – יש באתרי האינטרנט שעות ומחירים לפי קיץ/חורף, אבל לא ברור מתי עוברים מחורף לקייץ והאם יש תקופת מעבר בהם האתרים סגורים. אני אנסה לפנות לאתרים ולשאול (לא יודעת אם אקבל תשובה החלטית), אבל בכל מקרה בתכנון אני מתייחסת לאתרים האלה כאתרים אופציונלים שאבקר בהם רק אם זה יתאפשר, ובנוסף יש לי ברשימה גם אתרים כמו אינסבורק בצד האוסטרי ולינדהורף בצד הגרמני שאפשר לבקר בהם גם במזג אויר בעייתי.

מקומות הלינה שכתבתי (גרמיש, גריינאו, ארוולד) הם די קרובים אחד לשני ולפי הבנתי מבחינת מיקום הם כולם באים בחשבון (אולי אני טועה?). ההתלבטות לגבי מקומות הלינה היא יותר מבחינת איזה מהם יפה יותר, נעים יותר, מועדף מבחינת מסעדות וחנויות וכו’? האם יש הבדלים באוירה ובאופי המקום בין עיירות בצד הגרמני לעומת הצד האוסטרי? זאת בעצם השאלה שלי.

ועוד משהו – לשיקולי בחירת מקום הלינה אני מוסיפה גם קצת עדיפות למקום גבוה יותר (מבין השלושה – ארוולד) כי זה מעלה במעט את הסיכוי (הקטן) לזכות בחווית “שלג טרי”.

תודה רבה!

• נירית
                        נירית נערך לאחרונה על ידי

המגלשות באימסט

על פי אתר המגלשות והאתר הזה,

בחורף המגלשות פועלות עד 19/3 ובקיץ, מ-4/5. עד כמה שאני מבינה אכן יש תקופת תחזוקה או הפסקה. באתר שקישרתי אליו אפשר לשלוח שאלות. מעניין מה יענו.

• פסגות מושלגות
                          פסגות מושלגות נערך לאחרונה על ידי

גרמיש פרטנקירשן היא ממש עיר קטנה (בעצם חיבור של שתי עיירות), כך שמבחינת מסעדות וחנויות אתם לגמרי מסודרים. מבחינת מיקום כוכב אסטרטגי, אהרוולד זכורה לי כממוקמת מצוין וגם עם מחירים זולים יותר, אבל אין לי מושג לגבי האוירה, החנויות והמסעדות. איכשהו היא מרגישה לי יותר כפרית אבל זה לא מבוסס על ביקור אמיתי.

מנסיון שלי לגבי הקיץ, יש מאות דירות נופש ב-3 המקומות האלה, ואנחנו שלחנו מייל לעשרות רבות ולא קיבלנו בזמנו כמעט אף תשובה. אלה שכן ענו אמרו שהם לא משכירים לפחות משבוע. יתכן שהמצב יהיה שונה באביב, אבל אם מדובר בחג הפסחא אז לא בטוח. בקיצור, יכול להיות שבמקום להתלבט איזו עיירה מצויינת יותר, עדיף פשוט להתחיל לחפש, ויכול להיות שהדירה תיבחר לפי אילוצים של מי בכלל ענה לך ואיפה יש מקום פנוי.

• שיר שמח

תודה רבה. 

נירית – מידע חשוב, תודה רבה, כנראה שהרבה אתרים בצד האוסטרי יהיו לא רלוונטיים לנו.

פסגות – אני בדרך כלל עושה את כל חיפושי הלינה דרך בוקינג. אני כותבת את התאריכים שלי ומקבלת את המקומות שפנויים בתאריכים האלה. בשלושת המקומות אפשר למצוא דירות פנויות שיקבלו אותנו בתאריכים האלה. לפי מה שראיתי בבוקינג בצד האוסטרי ניתן למצוא דירות שנראות אטרקטיביות במחירים זולים יותר מהצד הגרמני. 

תודה רבה.

• יונית
                              יונית נערך לאחרונה על ידי

אכן ישנתי בצד האוסטרי(מאותן סיבות) אבל בקיץ-וקשה לי לדעת עד כמה האזור תוסס בשלהי החורף.

• 1 / 1
                              • פוסט ראשון
                                פוסט אחרון