ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

אליטליה קורסת?

פורום צפון אמריקה
    16
    34
    6246
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • keves160
      keves160 נערך לאחרונה על ידי

שרק יציעו הנחה של 50% לטיסות קרובות למזרח (הרחוק, לא מזרח ארה”ב) ואשמח לשלם להם במזומן כבר מחר ולטוס תוך 24 שעות 🙂

כאמור – לפני אי אילו שנים היה אותו סיפור סביב אלאיטליה ולכן לא קנינו כרטיס איתם, ו… כלום לא קרה. אז כרגע לא ארכוש איתם כרטיס לטיול בעוד שלושה חודשים או יותר מטעמי ביטחון, אבל אם היה לי כבר כרטיס ועם דמי ביטול נכבדים, כנראה שפשוט הייתי מחכה לראות מה יקרה.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • vovka
        vovka נערך לאחרונה על ידי

אוי ויי, הרגתם גם אותי!

כרגע בדקתי, הטיסה שלנו עדיין מופיעה.

אז מה עכשיו? אצטרך להתפלל בשלושת השבועות הבאים?

האם העובדה שהזמנתי ישירות אצלם נותנת לי ‘עדיפות’ לקבל טיסה חלופית קרובה ככל האפשר אם יחליטו לצמצם טיסות, על פני מי שרכש כרטיסים דרך צד ג’?

• SJM
          SJM נערך לאחרונה על ידי

נראה לי שהלחץ קצת מוגזם.. אין שום אינדיקציה שהחברה הולכת להיסגר בקרוב. הרבה חברות תעופה היו בקשיים ולא כולן (או בכלל) נסגרו בין לילה.

בקרוב אסגור כרטיס טיסה ליוני הקרוב וכרגע נראה שאחת מהטיסות יהיו של אלאיטליה. במקרה הגרוע EXPEDIA ימצאו לי טיסה חלופית.

• vovka

חוששת יותר מצמצום טיסות ודחיית מועדן מאשר מסגירה כללית. נוכל ‘לספוג’ דחייה של כמה שעות. התאריכים שלנו מאוד קשיחים ונצטרך לבטל הכל אם מדובר ביותר מכך.

לכן שואלת שוב,

האם מישהו יודע אם יש עדיפות למי שהזמין ישירות מהחברה במתן פתרון מהיר על פני מי שהזמין דרך צד ג’?

• reuben13
              reuben13 נערך לאחרונה על ידי

טניה

מי יכול לתת לך על כך תשובה ?

אני מניח שלא יתנו לה להפסיק ולטוס, בעיקר ליעדים הבינלאומים, אבל מי יודע ?

אני גם מניח שהאיטלקים לא ייתנו לחברה להפסיק, הם חמומי מוח, דם לטיני, “ישרפו את המועדון” blush

מי שרוצה שקט נפשי, צריך לבטל (החברה לא תוותר על דמי ביטול אם יש כאלה, אם לא ניתן לבטל לפי תנאי הכרטיס, בכלל...בעיה גדולה) ולכרטס בחברה אחרת. ומה יהיה עם החברה האחרת ? גם אי אפשר לדעת. לופטהנסה ? שביתות מפעם לפעם. אייר פראנס ? שביתות לעתים. כרגע הפקחים בצרפת ובספרד בעיצומים ובריטיש מבטלת טיסות מסוימות.

יכול להיות שאם אליטליה חלילה מפסיקה את טיסותיה, אף אחד בחברה זאת לא יטפל בלקוחות. באתרים צד ג’, כגון: אקספדיה, כנראה כן יטפלו אבל קשה לדעת מראש אם ידרשו תוספת עבור כירטוס בחברה אחרת, במידה שהכרטיסים יעלו יותר.

• vovka

היי ראובן,

דווקא עם הפסקת טיסות כללית, יש לי פחות בעיה כי זה נחשב כשל תמורה, הזמנתי דרכם ישירות ושילמתי באשראי.

הבעיה שלי היא עם צמצום טיסות ופה יכולה להיות לי בעיה כי אני לא גמישה בתאריכים.

בכלל מדובר על טיסה לסין. הכל מוזמן מראש- מלונות, רכבות, מופעים.

בינתיים, בתאריך שלנו מופיעות כל שלוש הטיסות מנתבג לרומא.

ממשיכה לעקוב וגם להתפלל.

תודה

• ayb
                  ayb נערך לאחרונה על ידי

להערכתי (הערכה בלבד) החברה נמצאת במהלך של צימצומי טיסות (גם בקוים ישראל/איטליה) שהיה -אגב-  מתבקש בקו מתא , וכן בהתיעלות ארגונית תוך מרכוז פעילות באיטליה
                  לא נראה שהכיוון הוא קריסה

• israelimom
                    israelimom נערך לאחרונה על ידי

עדיף להרגע

חבל על הלחץ. לחץ זה לא בריא. טסנו בעבר פעמיים עם אליטליה. הכרטיסים הוזמנו יותר מחצי שנה מראש וגם אז היו כל הזמן דיבורים על זה שהם עומדים לקרוס. א שוין. בינתיים טסנו בטיסות טובות במחיר מעולה. 

כמו שראובן אמר, שום דבר לא בטוח בטיסות. אולי אליטליה תפשוט רגל ואולי אייר פראנס יעשו שביתה, או שבכלל תהיה שביתה בנתב”ג. נסיעות לחו”ל מלוות בבלת”מים אפשריים. זה חלק מהמשחק וחבל להלחץ. אליטליה תסגר ערב קודם לטיסה שלכם? אז תמצאו טיסה אחרת, תשלמו קצת יותר ותטפלו בנושא ההחזרים, אם יתאפשרו כשתחזרו. שאלו יהיו הצרות של כולנו בחיים. 

• ari0252
                      ari0252 נערך לאחרונה על ידי

לא לגמרי מדויק-לדעתי.

עדיף להתעניין ולהיות מעודכן.

מי שמחליט להזמין באליטליה -זאת זכותו אבל שיידע שהוא מסתכן.

למשל: טסת באליטליה ,את בחו”ל ואליטליה מודיעים שמתפרקים.

הם יעשו את זה מעכשיו לעכשיו ומי שבחו”ל ייתקע בחו”ל.ואם זה בחול המועד פסח  כשכל הטיסות לנתב”ג מפוצצות זה עוד יותר גרוע.

זה שהייה בסדר עם אליטליה לא אומר שגם להבא הכול היה בסדר. ושכול אחד יעשה את החשבון שלו.

• israelimom

מה יעזור להיות בלחץ? תקלות יכולות לקרות בכל חברה ובכל נמל תעופה. מי שכבר קנה כרטיסים, עדיף לו לשמור על שלווה ולהנות מהטיול. יקרה משהו לאליטליה, יתמודדו עם זה אז. אין מה להתעדכן מעיתונות כלכלית בשלב הזה, כי כמו שאמר yaar3 אם הם באמת יסגרו, אף אחד לא ידע על זה עד לאותו יום ממש.

בטיולים יש תמיד פוטנציאל לתקלות וביטולים. לפעמים גם נתקעים בלי טיסה, מאלף ואחת סיבות. קורה וצריך לדעת להתמודד עם זה. רצוי גם בלי להלחץ יותר מדי, כי כאמור לחץ זה לא בריא. 

• פוריה א.
                          פוריה א. נערך לאחרונה על ידי

ענת 

אען עלייך את בהחלט מרגיעה . ביחוד שאמרת שהטיסות איתן היו טובות.

לי יש טיסה עם אליטליה בסוף מאי וזה באמת מלחיץ. פתאום עולה לי בראש גם כל הסיפור של המזוודות איתם. הם אכן שינו לי את הטיסה חזרה  ויש לי שעה וארבעים וחמש דקות בקונקשיין חזרה. האם מי שמכיר אותם זה מספיק בשביל שהמזוודות יגיעו לארץ ?

בנוסף.. אני עכשיו מחפשת טיסות לניו יורק ליוני עבור חברה ואקספידיה מפוצצת בטיסות של אליטליה במחירים כנו 550 או 580 דולר.

אם על סף סגירה אז למה כל כך הרבה טיסות שלהם?

פוריה

• israelimom

כמו שאמרו, הם בלחץ ולכן מציעים בזול. אישית, הייתי לוקחת את הסיכון אבל כל אחד ושיקוליו. לגיטימי לגמרי להחליט שאתה מוסיף מאתיים דולר וטס עם חברה אחרת. 

היה לנו קונקשן קצר איתם ברומא לפני שנה וחצי ולא היתה בעיה. אבל שוב, כבר קרה לנו שמזוודות לא עלו למטוס, פעם עם אמריקן איירליינס ופעם עם בריטיש, למיטב זכרוני. קורה. בדיוק בגלל זה חשוב לשים דברים קריטיים בתיק שעולה איתך למטוס ולקחת בחשבון שמזוודה יכולה גם להתעכב ביומיים-שלושה. 

• אנשיםטובים
                              אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

מזוודות בדרך לארץ זו בגדול לא בעיה רצינית. מקסימום המזוודות יגיעו למחרת אליכם הביתה. סביר להניח שיש לכם בבית עוד בגדים וציוד כך שזה לא אסון, וסביר שיש לכם כתובת קבועה בבית לקבל את המזוודה.

בדרך לחו”ל /טיסת פנים זה הרבה יותר בעייתי. גם כי חייבים לרוץ לקניות, וגם כי אין לנו כתובות קבוע כי מחליפים מלונות

• reuben13
                                reuben13 נערך לאחרונה על ידי

לפני מספר שנים טסנו שני זוגות באליטליה ואייר פראנס ל-LAX. המזוודות לא הגיעו, מילאנו טספים, נסענו למלון בסן דיאגו. גם אחרי 24 שעות המזוודות לא הגיעו, התקשרתי לשירות הלקוחות של אייר פראנס בארה”ב ואישרו לנו טלפונית לכ”א 100 יורו לרכישת בידוג וציוד ראשוני (אז היה כ-130 דולר לאדם).

ניגשנו לאחת החנויות של ROSS וקנינו בסכום הזה, פיקססנו לאייר פראנס וקיבלנו החזר עד הגרוש האחרון. המזוודות הגיעו למלון תוך קצת פחות מ-48 שעות.

דרך אגב, גם ביטוח הנסיעות מכסה את העניין הזה: אי הגעת המזוודות לחו”ל.

• 1
                                • 2
                                • 2 / 2
                                • פוסט ראשון
                                  פוסט אחרון