יום מחוץ לניו יורק?
-
תזכורת – אוגוסט, 3 ילדים 12,9,6, טיול של 3 שבועות בצפון מזרח.
המסלול בוסטון->הרים לבנים->קוויבק סיטי->מונטריאול->אלף האיים->טורונטו וניאגרה->אגמי האצבעות->ניו יורק
הטיול מסתיים ב-3 ימים בניו יורק – הגעה בשלישי אחר הצהריים לניו יורק, וטיסה ביום שישי בלילה (23:55) מ JFK
רצינו לשלב ביקור במעבדה של תומס אדיסון בניו ג’רסי, אבל סגור ביום שלישי שבו אנחנן בדרך לניו יורק.
יש לי יום פנוי בטיול שעוד לא החלטתי איפה לשבץ.
עלתה מחשבה חדשה – להגיע לניו יורק יום קודם (שני בערב), וביום האחרון (שישי) בבוקר לשכור רכב, ולנסוע – גם למעבדה של אדיסון וגם לעוד משהו, בערב להגיע ל JFK ולהחזיר את הרכב.
ברור שלינה בניו יורק הרבה יותר יקרה מלינה מחוץ לעיר (אפילו אם חסכנו יום אוטו), וגם לשכור אוטו ביום האחרון עדיין טיפה יותר יקר ממונית (לא בהרבה, בייחוד אם משקללים פנימה גם טיפ לנהג המונית וגם טיפ לשמירת החפצים במלון יום שלם). אבל בואו נתעלם משיקולי העלות.
עם כל הכבוד למעבדה של אדיסון, אני מניח שזה יהיה נחמד, אבל לא משהו שמחזיק יום שלם. זה מרגיש לי כמו שעתיים. אבל אני תוהה אם יש עוד רעיונות למשהו שסביבו אפשר לבנות יום טיול. רצוי כזה שיהווה “גראנד פינלה” לטיול.
רעיונות מעניינים ליום טיול מחוץ לעיר? לא שופינג (אני מניח שנשלב מספיק בדרך).
-
סיקס פלגז?...
-
רעיון מעניין
המחשבה הראשונה שלי הייתה שסיקס פלגס גדול עלינו מבחינת גילאי הילדים.
אבל במחשבה שניה – שווה לבדוק יותר לעומק.
במקרה כזה זה במקום תומס אדיסון כמובן. לפארק כזה מגיעים יחסית מוקדם.
גם אם לא סיקס פלגס, בחינה מהירה העלתה כמה אפשרויות לפארקי מים – הן זה של סיקס פלגס, הן אחד בקצה הרחוק של לונג איילנד, וגם איזה פארק קטן בניו ג’רסי
אין ספק שזה גראנד פינלה לטיול

עוד רעיונות?
-
מה עם אתרי עמק ההדסון?
-
תודה. שקלתי את עמק ההדסון (וקראתי על מסלול E64), אבל לא נראה לי מעניין מכמה סיבות:
- מתחיל כבר להיות רחוק יותר מניו יורק. לא בא לי לבזבז הרבה זמן על נסיעות. לא שסיקס פלגז שהוזכר קודם קרוב במיוחד, אבל גם בכל זאת יותר קרוב, וגם אולי יותר שווה את המאמץ
- עמק ההדסון פחות קורץ לנו. אם הייתי רוצה את עמק ההדסון – אז בדרך לניו יורק (מאגמי האצבעות) הייתי עובר דרכו ולא דרך קריולה שאני מתכנן בינתיים
- לא קרוב לבית של אדיסון