אופיצי - פירנצה..
-
שלום לכולם,
בקשר לגלריית אופיצי, נהיה באזור בחג הפסחא כך שהמקום יהיה מוצף בהמון תיירים.. ראיתי שבאינטרנט ניתן להזמין כרטיסים ב32 יורו לזוג, זה באמת מקצר את התור? פשוט עוקפים את כולם? שונאת תורים
(אך ממתינה כשצריך..) ..
יש דרך יותר זולה בלי "לחנות" שעות בתור? אם מישהו הזמין מראש כרטיסים אשמח לשמוע רשמים..
וסתם מדעה אישית, גלריה אופיצי היא באמת מדהימה ועיקרית בפירנצה למקרה שנצטרך לעמוד שעות בתור (נניח כמו לא לראות את המגדל הנטוי בפיזה??)..
תודה! -
אופיצי - פירנצה..יש כניסה נפרדת, או תור נפרד למי שקנה כרטיסים מראש, לכן מן הסתם זה מקצר את התור.
לשאלתך השניה - קחי סיור וירטואלי במוזיאון ותחליטי לבד:
http://www.firenzemusei.it/00_english/uffizi/index.html
היצירות מעניינות אותך? אז לכי על זה.
הבעתי את דעתי בענין כבר מספר פעמים, כי במוזיאון הזה (ובעוד כמה בפירנצה) מונחות יסודות הראנסאנס, שהוא ערש תרבות העולם המערבי. אז לדעתי שווה לעמוד בתור כמה שעות.
רבקה -
אופיצי - פירנצה..היינו באופיצי ב 2005
הזמנו מראש בטלפון - ללא התחייבות
הגענו לאסוף את הכרטיסים רבע שעה לפני המועד
שילמנו בקופה מיוחדת הנמצאת מול הכניסה עבור הכרטיסים+עמלת הזמנה מראש נופפנו לשלום לתור הענק בחוץ ו...הופס היינו בפנים.
לא התעלפתי מהתרגשות בפנים אבל אני לא חובב אמנות מושבע....
יש שם באמת אוסף מדהים של יצירות - לא מצטער לרגע שביקרנו באופיצי!
תהנו
הג'מוס -
אופיצי - פירנצה..מראש אומר שאני חובבת אמנות וביליתי חודש ימים בפירנצה. הביקור באופיצי לטעמי מומלץ, יחד עם זאת כדאי לעשות קצת ש.ב. ולהחליט באילו אגפים ברצונכם לבקר שכן קשה להכיל הכל בביקור אחד (וגם לא בעשרה..)תהנו. -
אופיצי - פירנצה..אם אתם לא חובבי אמנות וזמנכם קצר, אז לא חובה להיכנס (כל אחד מכיר את עצמו, אם אתם לא אוהבים מוזיאונים, אין שום "חובות" בטיול).
אל תפספסו את הביקור ב- Piazza della Signoria ובאזור הדואמו.
תהנו!
-
אופיצי - פירנצה..גם אני חושב שכדאי להקדיש למקום זמן.אם כבר,אז כבר.
אם אצה לכם הדרך תוכלו להסתפק במוזיאון האקדמיה שגולת הכותרת שלו - פסל דוד.
http://www.polomuseale.firenze.it/musei/accademia/
שיהיה בכיף
הג'מוס -
אופיצי - פירנצה..ג'מוס - נאלצת לא להסכים איתך.
נכון שדוד הוא פסל נפלא של מיכלאנג'לו, אך לשלוח מישהו לאקדמיה רק בשביל הפסל הזה, זה כמו להמליץ על הלובר רק בעבור המונה ליזה.
בין שאר היצירות החשובות באקדמיה, נמצאים ארבעת השבויים של האמן הגאון הזה, מיכלאנג'לו, שבערוב ימיו בישר באמצעותם על האקספרסיוניזם, כמה מאות שנים לפני שהוא הגיע. מציעה להתבונן בהם ולהבין עד כמה הם מיוחדים ולא פחות חשובים לאמנות מדוד.
http://static.howstuffworks.com/gif/michelangelo-sculptures- 26.jpg
http://graphics.stanford.edu/projects/mich/poster/slave4.jpg
(אני לא מוצאת לינקים לשניים הנוספים...)
תראה, יש בפירנצה אתרים לא פחות חשובים מכל אלה שהומלצו כאן, כמו למשל בית מדיצ'י, ואפשר למנות פה עוד שיספיקו לארבעה ימי ביקור לפחות, אבל השואלת שאלה כנראה על האופיצ'י, כיוון שכתוב בספרים שחובה להגיע לשם, לא בגלל היצירות שבפנים.
רבקה -
אופיצי - פירנצה..איזה יופי להיזכר בזכותכם במוזיאונים הנפלאים של פירנצה.
אני חושבת ששווה להשקיע בשני אלה שהוזכרו כאן זמן.
הפסלים הבלתי גמורים של מיכאל אנג'לו השאירו עלי רושם עז.
מדובר על פסלים שהוזמנו על ידי האפיפיור יוליוס השני כדי לפאר את קברו. הוזמנו 40 פסלים, וזו הייתה אמורה להיות ההזמנה הכי גדולה שקיבל מיכאל אנג'לו.
זמן קצר לאחר ההזמנה האפיפיור הלך לעולמו, ובקבר הוצב בסופו של דבר רק הפסל של משה . (בכנסייה סאנט פיטרו אין וינקולי ברומא .
נשארו כמה פסלים "בלתי גמורים" של עבדים. שניים מהם נמצאים בלובר, ו4 באקדמיה.
רודן הושפע מהפסלים האלה (כך אומרים) והם באמת מאד מיוחדים...
הנה קישור לכולם (לאלה שבלובר ולאלה שבאקדמיה, ואם הולכים עוד דף אחורה גם ל"משה".
http://entertainment.howstuffworks.com/michelangelo-sculptur es11.htm
ולמרות הכל, אני מבינה למה רוב התיירים מכירים בעיקר את דוד... -
אופיצי - פירנצה..רבקה - את לא קוראת טוב.
אני כתבתי בפרוש - גולת הכותרת!! של האקדמיה.
מכיוון שאני חושב שראוי להקדיש לאופיצי בין חצי יום ליום ויתכן ולשואלת לא יהיה את הזמן הראוי חשבתי שנכון יהיה להמליץ על מוזיאון אחר בו יש יצירות אמנות נפלאות שאת וגם נירית הזכרתן ושגולת הכותרת שלו (לטעמי וכנראה שלטעמם של אחרים...) פסל דוד.
וכבר ציינתי קודם שאיני חובב אומנות ולכן אני לא מתעמק וחוקר כמו בדברים אחרים....
אני מניח שחובב אמנות אמיתי לא היה שואל אם כדאי לבקר באופיצי וזה מה ששאלה השואלת-היא בעצמה השוותה את האתר למגדל פיזה.חובב אמנות היה שואל - איך אני נכנס הכי מהר לאופיצי ויהי מה.....
אגב פיזה - כמה מהמבקרים בפיזה מקדישים זמן לפיאצה קוואליירי? היא מקסימה!!
המוזיאון הוא חלק בלתי נפרד מהאתרים המומלצים בפירנצה ואולי שווה "ללכת" עליו מראש בהנחה שהוא יגזול מהמבקרים בו פחות זמן מהאופיצי.
תודה בכל אופן על העשרת הידע הדל שלי באמנות...
שיהיה שבוע טוב
הג'מוס -
אופיצי - פירנצה..ג'מוס - תודה על ההארה.
אכן לא קראתי בין השיטין. אתה צודק בקשר לשאלה ולהשוואה.
נירית -
אף על פי שהרושם הוא שהפסלים "לא גמורים" וכאילו, כדי להספיק מיכלאנג'לו עבד על כולם במקביל, יש לי הרושם שהם הושארו בכוונה כפי שהם בתוך האבן, והשם "שבויים" מכוון גם לעובדה שהם שבויים בתוך האבן וטרם נתגלו.
רבקה -
אופיצי - פירנצה..היינו ביולי לפני 4 שנים.בטוסקנה נכשלנו במציאת כרטיסים בהזמנה טלפונית כבר 5 ימים מראש למרות מאמצי בעלת הדירה ששהינו בה. מציע להזמין עוד מהארץ. אגב לכניסה לאקדמיה עמדנו יותר משעתיים.והיה שווה. -
אופיצי - פירנצה..תודה לכל העונים
נהיה בפירנצה יומיים בלבד, נלך על האופיצי..
עדיין מתלבטת אם ביום השני נלך למוזיאון האקדמיה או שנקדיש את היום לטיול כללי בעיר..
-
"השבויים" של מיכאלאנג'לו-לרבקהאכן השבויים נראים כאילו שבויים באבן, כמו שהנפש של בני האדם שבויה באמת בכבלים החומריים. בכל החומר שקראתי, גם החוברת שקיניתי במוזיאון, טוענים שהפסלים הם בלתי גמורים, (מוטיב שחוזר על עצמו בעבודות נוספות של מיכאלאנג'לו. הם גם מסבירים שיש גם סימנים שונים לכך. אני כמובן מסתמכת על המקורות, כי אני לא מומחית באומנות...
בכל אופן, מבחינתו של מיכאלאנג'לו, הוא זנח את הפסלים, כי בהיעדר מימון, הם לא היו אמורים להיות בקבר של יוליוס, ובעצם-באף מקום.
אבל אולי הוא השאיר אותם ככה, בכוונה... -
"השבויים" של מיכאלאנג'לו-לרבקהשלום
בניגוד למה שמישהו כתב כאן לא צריך להחליט באיזה אגפים לבקר כיוון שהאופיצי הוא מוזיאון קטן ומקסים ולכן אין בעיה לראות את כולו בביקור אחד.
הבעיה הגדולה במוזיאון היא שהם מכניסים כמות קטנה של מבקרים כל פעם ולכן התור בחוץ מתארך ומתארך. בניגוד מוחלט למוזיאון הותיקן ששם יש תור ענק שמתקדם מהר מאוד.
אם זמנכם יקר (ומכיוון שאתם מגיעים ליומיים בלבד הרי שהוא אכן כזה) אז כדאי להזמין כרטיסים מראש לשעה מוסכמת. הסיכוי של החיסכון של 12 יורו לא שווה את הסיכון של עמידה בתור שעות או לחילופין וויתור על הביקור במוזיאון. -
חובה לכל חובב אומנות.