פסטיבל בבודפשט ב-20/8 St. István's Day
-
-
הייתי עם הבן המתבגר לפני כמה שנים, בערב יש מופע זיקוקים ענק לאורך הדנובה, פשוט מדהים ביופיו, שילוב של מוזיקה וזיקוקים. אלפי אנשים מגיעים ועומדים לאורך הדנובה. אנחנו הגענו עם האופניים, קשרנו אותם ליד ופשוט עמדנו ונהננו. לא משהו שראינו בעבר, באמת מושקע וארוך. האם כדאי לשנות לשם כך תוכניות? זה כבר ממש תלוי בכם.
-
-
אנחנו היינו לפני שנתיים, המסעדות היו פתוחות אבל נראה לי שכדאי להזמין מקום מראש בערב. בבוקר סגרו את המעבר על הגשר לכיוון המצודה בגלל הכנות למופע בערב. לא ראינו את המופע אבל בערב סגרו את הרחובות לכלי רכב והיו המוני אנשים ברחוב.
-
לפי דעתי כדאי להשאר. כל היום יש תוכניות (רובן בחינם) בעיר. והשיא של היום זה מופע הזיקוקים השעה 9 בערב. המופע נמשך חצי שעה ברציפות מ-4 מוקדים לאורך הדנובה. רצוי לתפוס מקום מוקדם כי כמיליון איש צופים האירוע.
-
תודה
התבלטות קשה…
להישאר עוד יום אומר לקצר את סלובקיה (ישאיר לסלובקיה 8 ימים ברוטו)
-
תודה
מהתגובה אני מבינה שבעצם לא חוויתם פעילויות מיוחדות ביום הזה
כלומר,לדעתך לא שווה את המאמץ?
-
הי
לא היינו בפעילויות המיוחדות ביום הזה מקוצר זמן, גם אני ראיתי בזמנו שיש כול מיני פעלויות מיוחדות לכבוד החג. אבל היינו רק יום אחד שהיה גם מאוד גשום (באוגוסט)ולא הספקנו יותר מידי. באמת התלבטות אם את רוצה לקצר את השהות בסלובקיה. קחי בחשבון שמתוך שמונה ימים יש לך גם יומיים של נסיעה הלוך וחזור, שאומנם הם חלק מהטיול אבל עדיין ימי נסיעות.
מצד שני אנחנו בהחלט נשארנו עם טעם של עוד אחרי השהות המאוד קצרה בבודפשט.