ארגנטינה/קולומביה
-
שלום לכולם,
אני מתכנן בעיקרון טיול של חודש לדרום אמריקה, למדינה אחת כנראה. מחפש שותפים בינתיים, אך יכול להיות שאטוס לבד.
התכנון הוא לראות תרבות, מסיבות וקצת טרקים.
בדקתי על קולומביה (בוגוטה, חבל הקפה, מדיין, קרטחנה וכו’) ונראית אחלה מדינה, למרות ששמעתי דברים שונים עליה. חלק אמרו לי שהישראלים נוסעים לשם בשביל סמים וזה מה שעושים שם כל היום, ושכל הישראלים מתאכסנים בקאסות ובווילות (בוגוטה וקרטחנה).
כמו-כן, שמעתי על ארגנטינה המלצות. שיש הרבה איפה לטייל שם, שיש אחלה מסיבות וכו’.
אני לא טס בשביל סמים, אלא יותר כדי לטייל במדינה, ללכת למסיבות וכו’.
האם מישהו מכם היה בקולומביה או ארגנטינה ויכול לספר האם הדברים הנ”ל נכונים ? איזה מדינה עדיפה לטיול של חודש ? האם ניתן לטייל וליהנות בקולומביה גם לאנשים שלא טסו לשם בשביל סמים ?
-
לא הייתי בקולומביה (חלום) אבל זו אחלה מדינה, כל מי ששמעתי נהנה.
כן יש הרבה ישראליים שנוסעים בשביל זה (בזבוז זמן מוחלט בעניי אבל שיהיה) זה לא אומר שגם אתה צריך. לא חייבים להיות בעדר.
-
כן ולאמצד אחד, כמו שקואיקה כתב – קולומביה היא ארץ יפהפייה ומרתקת, וממש לא חייבים לצרוך סמים או מין בתשלום כדי לטייל בה. יש בה טבע יפה, חופים נהדרים, חיי לילה משובחים [בעיקר אם אתה אוהב סלסה], ואנשים נחמדים מאוד. יש הרבה ישראלים שמטיילים שם ככה, ולא נזרקים בקאסות למיניהן.
מצד שני, זה נמצא שם כל הזמן. חשופים לזה, וקשה לברוח מזה. לא רק אצל ישראלים, אלא אצל מטיילים בכלל. זה אמנם מתרכז בעיקר בקאסות, אבל יש תופעות כאלה גם באכסניות בעלות אופי תרמילאי [במידה פחותה בהרבה, כמובן]. קשה להסביר את זה במילים, כי לפחות מבחינתי זה היה יותר עניין של אווירה. לכן, קולומביה הייתה המדינה שהכי פחות נהניתי לטייל בה בדרום אמריקה [למרות שגם שם בסך הכול נהניתי, יש לציין].
ארגנטינה גם אחלה. המון אפשרויות לטרקים, אם כי אתה בטח יודע שלטייל בדרום המדינה אפשר רק בתקופה מצומצמת יחסית בשנה. חיי לילה עשירים, אבל מתחילים מאוד מאוחר – ברוב המסיבות אין מה לחפש לפני שתיים בלילה. יש כאלה שמתחברים לזה, יש כאלה שלא.
-
תודה על התשובות המפורטות.
יש עוד אנשים כאן שהיו בקולומביה או בדרום אמריקה בכלל לטיול של חודש בערך ושיכולים להוסיף ?
-
בשתי המדינות אחלה נופים, אחלה מסיבות
ארגנטינה בהחלט יותר יקרה מקולומביה
מבחינת סמים וישראלים, לא תחפש, לא תמצא
לטעמי זו חתיכת פיקציה שכל היום מסתובבים מולך סטלנים שמציעים לחלוק איתך חומר. רוב האנשים חיים את חייהם כרגיל, עובדים ומבלים. כן, יותר סביר שתריח ג’וינט ברחוב, אבל משם ועד סמים סביבך כך היום הדרך ארוכה.
תבחר בחכמה את מקום הלינה שלך והכול בסדר (רוב ההוסטלים והמלונות אוסרים על שימוש בסמים בשטחם) -
נתקלתי בזה בטיול. ומדי פעם עישנתי. היום זה הדבר האחרון שמעניין אותי בחיים. בטח שבטיול. זה פשוט בזבוז זמן מוחלט בעניי לנוסע עד לקולומביה בשביל להירקב בקאסה...בעניי זה מגעיל על גבול הפאתטי, במיוחד כאלה שהם לא מטיילים אחרי צבא. אבל שכל אחד יעשה מה שטוב לו.
חתול רובוט יכול להיות שזה כן עניין אותך בדרך כלשהי גם אתה נרתע מזה. מהניסיון שלי, מי שזה לא מעניין אותו בכלל פשוט לא מרגיש את הקיום של זה. מגוון הנופים ואטרקציות במדינה הזו הוא פשוט מטורף ואפשר לא לנוח בה לרגע.
לנכון, שלא הייתי בקולומביה. אבל זו נראה לי מדינה שכדאי לתפוס בה מרחק לפחות מרוב הישראלים בה. מצטער שזה נשמע כל כך מתנשא, אבל מה לעשות. אופציה אחרת זה לישון במקומות פחות מוצ’ילרים אבל זה קצת יותר יקר, אבל לפי רמת המחירים שראיתי זה ממש לא נוראי כי קולומביה ארץ די זולה ואם אתה נרתע מתרבות הטיול הזו, אז זה נראה לי שווה את המחיר בטירוף. שאני טיילתי טיילתי קצת עם ישראלים שהיו נחמדים וכיפים והיו לא מעט כאלה, אבל וחלק גדול מהטיול התרחקתי מהם וטיילתי בעיקר עם מקומיים ברזילאים, ועם ארגנטינאים ולעתים רחוקות עם אירופאים ואוסטרלים (לא התחברתי כל כך אליהם, יותר מדי קרים ופרווה בשבילי חח).
מצטער על הכללות ושות. שכל אחד יעשה מה שטוב לו, גם אני לא עשיתי את מה שדווקא הכי מקובל. ועשיתי הרבה בחירות לא שגרתיות בטיול. אז אני לא שופט אף אחד.