בניית מסלול
-
היי לכולם,
אני בת 21, מתכננת לצאת לבד לדרום אמריקה אחרי סוכות (אמצע אוקטובר).
יש המלצות למסלול שכדאי לעשות (מבחינת מזג אוויר, מקומות מומלצים).
בערך לחמישה חודשים.
רוצה לציין שאני לא עושה טרקים.
תודה רבה לכל העונים!

-
היי
אם את רוצה לקבל תשובות ענייניות שיהיו רלוונטיות אלייך, את צריכה לתת מידע בסיסי ...אחרת תקבלי תשובות כלליות שגם פנסיונרית בת 75 וגם משפחה עם 6 ילדים יקבלו...ולא יעזרו לך בכלל.
- למה את בכלל רוצה לטוס לדרום אמריקה? מה הסיבה? מה מעניין אותך לעשות ולראות?
- אילו מדינות בדרום אמריקה מושכות אותך אחרי שקראת מידע בסיסי על אופי המדינות ומה יש לעשות בהן?
אם אין לך תשובות לשאלות הבסיסיות האלו אז קודם תצרכי עצמאית מידע בסיסי ברחבי האינטרנט (מאד פשוט ונוח, גם כאן באתר) ואז תחזרי לשאול כשיש לך יותר מידע על הטיול שמעניין אותך.
-
היי רן,
אני אפרט בשמחה.
1. אני נוסעת בשביל למצוא קצת שקט, אני דוברת ספרדית, ודרום אמריקה תמיד ריתקה אותי.
אני טסה לבד, כמו שאמרתי בת 21.
מחפשת טיולי יום, חופים, ערים יפות, עיירות וכפרים... אם זה אפשרי, אז קצת מקומות להתבודד בהם.
לא מחפשת סמים, לא עושה טרקים (אין כושר).
2. המדינות שעד כמה עניינו אותי הן : קולומביה, פרו, ארגנטינה ואורוגוואי.
אני פתוחה לרעיונות והצעות!
יוצאת באוקטובר, מתכננת לחזור בפברואר.
-
היי שוב.
לא הייתי בקולומביה ופרו, לכן אכתוב רק על ארגנטינה ואורגוואי בהן הייתי.
חשוב לציין שצ’ילה מקבילה גיאוגרפית לארגנטינה וכשנוסעים לפטגוניה נהוג לזגזג בין ארגנטינה וצ’ילה כדי להנות מהמיטב של המקומות באיזור זה.
מבחינת מזג אוויר, זה זמן טוב למדינות אלו. רק שימי לב שלא כדאי לרדת לדרום ארגנטינה וצ’ילה (פטגוניה) באוקטובר אלא רק החל מנובמבר מפאת מזג האוויר שגורם להרבה אתרים וכבישים להיות חסומים.
במדינות האלו אין שום בעיה לטייל בטבע בטיולים יומיים ברמות קושי משתנות – ממש אין חובה לצאת לטרקים.
אישית מאד אהבתי לטייל באיזור קורדובה, מה שהרבה אנשים לא עושים. אני מציין זאת כי קורדובה פחות נמצאת על המסלול ה”קלאסי” של המטיילים הישראלים.
אורגווואי אחלה מדינה לקצת שקט – פונטה אל דיאבלו יספק לך שמש, חופים ושקט .פונטה דל אסטה היא עיירת נופש עם חופים נהדרים אבל יקרה ביחס לתקציב תרמילאים. יש בה חיי לילה די תוססים אם זה מעניין אותך.
מאד נוח להגיע לאורגוואי מבואנוס איירס במעבורת.
***ניתן להמשיך מאורגוואי גם לברזיל אם תעניין אותך, אני לקחתי אוטובוס לילה ישירות מפונטה דל אסטה לפלוריאנפוליס בברזיל.
-
בפרו כדאי לך מאוד לטייל גם בצפון המדינה (חוץ מהמסלול התיירותי הרגיל והמוכר) . האזור לא כל כך מתוייר , אבל מעניין ויפה מאוד .
הכוונה לערים טרוחיו (CHAN-CHAN) , צ’יקלאיו (LORD OF SIPAN) , צ’אצ’אפויאס (מפל גוקטה ומבצר קואלאפ) . ויש עוד מקומות בסביבה .
אם את דוברת ספרדית בכלל יהיה לך קל .
בחלק מהטיולים שאני הייתי בהם בצפון הייתי התייר היחידי , והמדריך הסביר באנגלית רק לי . שאר הקבוצה היו פרואנים שמטיילים בארצם .
-
תודה על פירוט והתגובות!