צמחונית במזרח
-
אנחנו מתכוננים לנסוע לדרך המשי במאי-יוני. היות ואני צמחונית רציתי לדעת אם אמצא מה לאכול באיזורים אלו – קירגסטן, צפון מערב סין???
-
לגבי שאלה כזו, הייתי ממליץ לשאול בקבוצת הפייסבוק של תרמילאים במרכז אסיה.
-
היי, לא צימחונית
.אבל טיילתי עם –
קשה אבל אפשרי .
-
בצפון מערב סין אין בעיה – תוכלו להתענג על פסטה טרייה, ועל לחם טעים להפליא הנאפה בתנורי פחם מיוחדים מהמטבח האויגורי, וכמובן על פירות נפלאים, טריים ויבשים. אם זה לא יספיק בכל מקום אפשר למצוא מסעדות סיניות, שכמו באזורים אחרים בסין מגישות גם מנות צמחוניות רבות. אבל כדאי ללמוד להגיד בסינית “בלי בשר” (או להראות משהו כתוב), שכן הנטייה הטבעית שלהם היא לדחוף בשר כמעט בכל מנה.
בקירגיזסטאן יותר קשה – האוכל באופן כללי לא משהו, וכמעט תמיד מבוסס על בשר. אבל אפשר להסתדר – בכל מקום יש אורז (אולי תצטרכו לבקש שיכינו לכם בלי בשר), ולפעמים יוגורט. בערים ובעיירות הגדולות יש הכל. מידי פעם תאלצו לשתות קומיז – חלב סוסות מותסס שמהווה חלק מהכנסת האורחים של הנוודים.
-
רק הערה: במזרח כל דבר יכול להיות לא צמחוני, גם אם הוא לא נראה כזה. ביפן למשל מוסיפים שומן חזיר ללחמים, ובהרבה מדינות מוסיפים לסלט רוטב דגים או רוטב צדפות (והם לא תמיד מבינים שהדברים הללו שווי ערך ל”עם בשר"). לכן השאלה היא האם שואלים כדי לוודא או מסתפקים בזה שזה נראה בסדר על פניו…אפשר לבדוק מה האפשרויות באפליקציית/אתר happy cow, אם כי אין לי מושג אם הוא מעודכן גם לאזורים הללו.
-
כמה תמונות של מזון בקירגיסטן וטג’יקיסטן:
-
-
אפשר להיות צמחוני די בקלות באזורים הללו, אך הדבר מצריך הכנה מראש ויגביל את התזונה שלכם. במערב סין, כמו גם בקירגיסטן ושכנותיה, הלחם והאורז נגישים ואפשר שחלק גדול מהתזונה יתבסס עליהם.
עצתי היא לבדוק מוצרים בסופרמרקטים. העלות זולה יותר והמבחר גדול. ומנבירה קלה ברשת תוכלי לדלות הרבה מידע רלוונטי לצמחונות באזור.
וכמו שרועי אמר, תוכלי למצוא מידע בקבוצה תרמילאים במרכז אסיה.