ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

כמה שאלות על הולנד

פורום אירופה
    6
    11
    2380
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • mcmcmc
      mcmcmc נערך לאחרונה על ידי

שלום, 

אני נוסע עם שלושה ילדים להולנד באוגוסט. 

כללית הטיול שלנו סגור. רק כמה חידודים: 

1. ביום ראשון ניקח רכב בבוקר באמסטרדם ונצא. הבנתי שחיטהורן עמוס ביום א’ אז מעדיף לעשות ערים. בדה האג נעשה חצי יום (כולל מדורודם לילדים). השאלה היא האם לפניה להקדיש 3-4 לליידן (בדרך), או לא? איזו אטרקציה אחרת לעשות ביחד עם האג? אנו ישנים באזור (קאמריק) ולא רוצים להתרחק מזרחה. האם כדאי להגיע לרוטרדם רק בשביל לעשות שייט בנמל? (יותר מזה אני לא מאמין שנספיק)? או אולי דלפט עדיפה מליידן? 
      2. איפה אגב הכי יפה השייט בתעלות: אמסטרדם, אוטרכט, ליידן, האג, דלפט?
      3. יום אחד אפטלינג, יום אחד דולפינריום וחיטהורן, יום אחד פארק הפתוח + פארק דה וולואה. ועוד את היום משאלה 1. 
      4. ביום האחרון, יש לי טיסה מסכיפהול בשעה 14:30. על הבוקר נרצה לעשות את שוק הפרחים באלסמיר. הבעיה היא מה לעשות בכמה שעות שנותרו (נסיים נניח עד תשע, תשע וחצי). האם לקפוץ אז לשעתיים לליידן? (שווה רק שעתיים?) האם יש אופציה נוספת באזור שדה התעופה? (ראיתי פארק חבלים באמסטרדם בוס, האם הוא ‘שווה’ – הילדים בגילאים 13,11,9, כך שאני לא בטוח שהם בגיל)

תודה רבה למשיבים! 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • חמוטל69
        חמוטל69 נערך לאחרונה על ידי

ממליצה לך על ה archeon ליד ליידן. זה פארק המשחזר את החיים בתקופות שונות בהיסטוריה תוך השתתפות פעילה של כל המשפחה. מומלץ ביותר.

• mcmcmc

תודה

• יונית
            יונית נערך לאחרונה על ידי

תשובות חלקיות 

דעתי-שמדורדם לא מאד רלוונטית לילדים בגיל ילדייך. אם הם נפלו מהתרגשות במיני ישראל, אז גם מדורדם עשויה לעניין אותם. אבל אם לא--- אז …. 

לדעתי למדורדם יש את הדימוי שלו,בתור יעד לילדים,אבל הוא די “פאסה” (למעט ילדים מאד צעירים שיתלהבו מרכבת מינאטורית שמובילה גבינה קטנה)- הוא היה יעד נהדר לפני 2 עשורים וטריליון אמצעי מדיה טכנולוגיה וריגושים אחרים.

זו רק דעתי , בוודאי יש אחרים שסבורים אחרת.

בכל מקרה מדורדם נמצאת בשוליים של דן האג כך שאם תגיעו אליה, צריך הקפצה נוספת עם המכונית (או טראם מקומי) אל יעדי מרכז העיר או חוף סכיווונגן. היא עיר “מפוזרת” גיאוגרפית.

בוודאי שליידן של יום ראשון היא אופציה נהדרת- וגם יש בה שוק גדול בוויסמרקט ביום ראשון.

אופציה שנייה כפי שציינת היא דלפט, אם נוסעים לדלפט בהחלט ניתן לשלב יעדים ברוטרדם. אבל אז בלי דן האג ובלי ליידן. ברוטרדם בהחלט מעניין לעשות שיט בנמל, ו...לעלות על מגדל יורומוסט ולראות את בתי הקוביה. רוטרדם בניגוד לערים הולנדיות אחרות מאד מודרנית (כולה בניה אחרי מלחמת העולם) ואינה “אופיינית” למבנה הערים והעיירות ההולנדיות. או שאוהבים את זה… או שממש לא.

שאלת השיט ואיפה הכי יפה?

בשביל זה מישהו צריך היה לשוט את כל התעלות האלו (לא אני, אפילו שחרשתי את הולנד בערך טריליון וחצי פעמים) .

השיט באמסטרדם ,בעיניי, הוא המשעמם ביותר. נכון שעוברים בין התעלות הגדולות רואים את הבתים לגדות התעלות ושומעים הסברים על מי בנה איך ומתי ו...נרדמים.

השיט באוטרכט בעיניי הוא יפה יותר ,כי הוא שט בחלקים היותר ירוקים של העיר מאאודה חראכט והלאה.

בליידן ודלפט אהבתי את השיט ,כי אני אוהבת את הערים-אבל מטיבו הוא עירוני יותר (כמו אמסטרדם).

ובדן האג---לא יודעת.

פארק החבלים תואם גילאי הילדים.

• סקר סביונית
              סקר סביונית נערך לאחרונה על ידי

עוד סיבה מעניינת בליידן corpus מוזיאון גוף האדם.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
              • mcmcmc

איזה מזל שיש מישהי שעשתה את השייט בכל המקומות הללו… תודה רבה! 

מדורודם – יש הרבה צדק במה שאת אומרת, וייתכן שלא כדאי לנו. 

חשבתי לחנות באזור מדורודם, לקחת מונית למרכז העיר האג, ומשם לחזור ברגל לאורך המוזיאונים והאתרים (מסלול של שעה הליכה בערך). מאידך יש את הצד השני, סכוונינגן, שהוא עוד כחצי שעה. 

יונית, בהנחה שלא נעשה את מדורודם – האם היית מוותרת על שאר האתרים (אטשר, פנורמה מאסדאך, בית הדין והעיר עצמה) לטובת ליידן או רוטרדם? 

האם בהתאם לגילאי ילדיי היית ממליצה להקדיש יותר זמן לאוטרכט עצמה (טירת דה האר, שייט), ולוותר בהתאם על דלפט/האג/ליידן? 

תודה

• עמיחי13
                  עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

דעה אחרת לגבי מדורדם – אצלי הילדים גם אהבו את מיני ישראל, וגם אהבו את מדורדם. במיוחד את הדגמים של המקומות שהם כבר היו בהם. גם את מוזיאון אשר אהבו מאוד. את הפנורמה פחות (אבל הם כבר היו בפנורמה בזלצבורג בעבר). אם תרצו להיות גם במדורדם וגם באשר חבל על מונית – תשלום על חניון בעיר יעלה פחות מאשר המונית.

• mcmcmc

תודה רבה. 

על מה הייתם יותר ממליצים – טירת דה האר באוטרכט או ארמון הט לו? 

• עמיחי13
                      עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

לא בדיוק אותו דבר.

טירת דה-האר היא טירה. כלומר המטרה היא שמירה. יש עמדות ירי והגנה וכו. ויש גם חפיר מסביב. בהשוואה לטירות המפורסמות של גרמניה וצרפת הטירה הזו קצת פחות מרשימה.

ארמון הט לו זה ארמון – מקום מגורים של בן אצולה. הסיור בארמון מעניין והגנים בחוץ נהדרים! אם יש לכם קצת זמן והגעתם מוקדם אפשר גם לטייל מחוץ לגנים ה”מתורבתים” בחלק יותר “פראי” של היער.

אם חייבים לבחור – הייתי בוחר בהט לו (ואני חובב מושבע של טירות).

• mcmcmc

תודה רבה! 

1. מוזיאון קורפוס (ליידן) – האם מתאים גם לילדים שלא יודעים איך ילדים נולדים? ראיתי שיש שם הדרכה על הרבייה. אשמח לקבל תגובה ממי שהיה שם. 
                        2. כמה זמן להקדיש לשוק הגבינות באלקמאר? האם שעה-שעתיים מספיקות?
                        3. אני נוחת ביום ד’ בערב. לקחתי באמסטרדם דירה לילדים ולי לארבע לילות. אח”כ ביום א’ התכנון לקחת רכב ולצאת עד יום ה’ בצהריים למרכז הולנד. אז טסים חזרה. 

השאלה אם לא כדאי לי, במקום התוכנית הנ”ל, לקחת מלון עם הנחיתה, באזור שדה התעופה (נניח אלסמיר), כי ממילא אנחנו נוחתים ביום ד’ מאוחר (21:30).

העלות היא כ-40% מהעלות באמסטרדם, ובהפרש אפשר לקחת רכב ליום אחד (מלבד הרכב בשבוע שלאחריו) או – מה שמסתמן כיותר כדאי – רכב לכל התקופה – מהנחיתה ועד ההחזרה (כתשעה ימים). בשבת לקפוץ לאמסטרדם (אנחנו דתיים, וממילא ביטול הדירה עולה כסף, כך שאפשר להצטמצם ליומיים), לעשות את השיטוט הרגלי, ולהשאיר את יום א’ לכל מה שאני לא יכול לעשות בשבת: ואן גוך-רייכסמוזיאום- אנה פרנק. את הרכב להשאיר מחוץ לעיר, לקחת מונית הלוך ושוב ממקום חניה חינמי כלשהו אל הדירה, וחסל… 

יומיים הרכב עומד בטל (שבת, ויום א’ שנעשה את אמסטרדם רגלית)

השאלה היא אם באמת התכנון השני יותר כדאיי. תודה

• justwondering
                          justwondering נערך לאחרונה על ידי

אמנם עשיתי שייט רק בחיטהורן ובאמסטרדם, אבל השייט עם ההסברים בעברית באמסטרדם הוא חוויה שמאוד הוסיפה לטיול!

לדעתי זה מומלץ, אולי אפילו עוד יותר עם ילדים.

• 1 / 1
                          • פוסט ראשון
                            פוסט אחרון