ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

מערב ארה"ב

פורום צפון אמריקה
    6
    7
    1175
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • מורדי
      מורדי נערך לאחרונה על ידי

שלום, 

אשתי, בני התינוק ואני מתכננים לטוס לחודש בתחילת מאי עד תחילת יוני.

נחיתה וחזרה מסן פרנסיסקו.

באזור לוס אנג’לס-לאס וגאס-זאיון פארק ושות’ היינו כבר בעבר ולכן חשבנו לטייל לכיוון פארק ילוסטון ולעלות לצפון מערב לאזור סיאטל ובחזרה לסן פרנסיסקו ויוסמטי.

האם המסלול ריאלי במסגרת הזמנים שציינתי? 

מה יש לראות בין סן פרנסיסקו לפארק ילוסטון? האם זו נסיעה ארוכה ומשעממת?

אנחנו איננו נוסעים בשבת כך שבפועל ישנם 5.5 ימים בשבוע (ושבת מנוחה:))

אשמח להתייחסותכם למסלול, הערות הארות ושאר מינים…

תודה רבה,

מורדי

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • עמיחי13
        עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

מאוד קשה לענות לשאלה אם מסגרת הזמנים ריאלית עד שלא תעלה לכאן שלד של מסלול ראשוני. אני ביקרתי בכל היעדים האלה במסגרת של 2-3 טיולים שונים, וככל הידוע לי כך גם גולשים אחרים בפורום. 

בנוסף כדאי מאוד לבדוק לגבי תנאי מזג האוויר בצפון במאי – אני הייתי באוגוסט, ונדמה לי שבמאי זה עוד קצת מוקדם. במיוחד השנה שבה החורף הזה היה קשה מהרגיל.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • adiw12345
          adiw12345 נערך לאחרונה על ידי

אני לא יודעת לענות לגבי מה ששאלת, רק קח בחשבון שבילוסטון במהלך מאי נפתחים הכבישים שהיו סגורים בחורף אז תלוי מתי בדיוק תכננתם להגיע, יתכן שתהיו מוגבלים קצת.

בקישור שלהלן תוכל לראות את מועדי פתיחת המקטעים השונים:

https://www.nps.gov/yell/planyourvisit/parkroads.htm

כמו כן יתכן שבחלקים של הפארק עוד יש שלג בתקופה הזו, שזה משהו שצריך להיערך אליו. בקיצור, לבדוק טוב את ענין מזג האויר במיוחד שכתבת שאתם עם תינוק.

• אנשיםטובים
            אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

כמובן שתלוי במסלול המדוייק שתבנה, אבל יש פה קילומטרז’ לא קטן, כולל כמה ימים קשים במיוחד.

השאלה שמטרידה אותי זה התינוק. בן כמה התינוק? איך הוא בנסיעות? יש לכם נסיון איתו בנסיעות ארוכות?

• מורדי
              מורדי נערך לאחרונה על ידי

התינוק בן חצי שנה.

עד עכשיו הוא בסדר בנסיעות (נוסעים כל שבועיים לרמת הגולן ממרכז הארץ...).

אנחנו מודעים לקילומטרז’ הכביכול מבוזבז שיש אבל לפי הבנתי פארק הילוסטון הוא “תקוע” – רחוק מאטרקציות תיירותיות ידועות (כמו לדוגמא סן פרנסיסקו, יוסמטי, סיאטל וקו החוף), לכן אם בכל זאת אני רוצה להגיע לשם יש 2 אופציות: טיסה ורכב.

טיסה יוצא יקר משמעותית מרכב אבל חוסך זמן ורכב להיפך. בעקבות זאת החלטנו שנגיע ברכב ולא מהאוויר.

האם מישהו מכם מכיר נק’ עניין שנוכל להתרענן בהן מה”שעמום” של הנסיעה הארוכה מסן פרנסיסקו לפארק ילוסטון ובנוסף מהפארק לכיוון סיאטל?

תודה

• SJM
                SJM נערך לאחרונה על ידי

אכן המיקום של ילוסטון לא להיט מבחינת הקירבה לאיזורים בהם יש אטרקציות רבות שהן לא אתרי טבע. אפשר כן לעשות מסלול נוח מאוד אם הדגש הוא על טבע ולא עיר. נניח מלאס וגאס/סולט לייק דרך הפארקים של יוטה (אלה שעוד לא ביקרתם בהם, ארצ’ס וקניונלנדס למשל, אולי גם לשלב קצת קולורדו) לילוסטון, גליישר וחזרה לסולט לייק או אפילו סיאטל. הבעיה אצלכם היא בעיקר שהמסלול מעגלי מסן פרנסיסקו.. זה קצת מקשה בגלל הנסיעות הארוכות. אם זה היה מסן פרנסיסקו ומסתיים בסיאטל, זה עוד איכשהו היה סביר.

בכל מקרה, תחילת מאי זה לא זמן אידיאלי לביקור בילוסטון ובפארקים הסמוכים לסיאטל (ובטח שלא לגליישר).. והחורף האחרון חריף במיוחד כך שלא בטוח שהייתי לוקח הימור בכלל.

• יובל ש.
                  יובל ש. נערך לאחרונה על ידי

בעיקרון אם לא רוצים לנהוג כמו משוגעים צריך לחלק למקטעים של 3-5 שעות נסיעה ביום, כאשר כדאי לעשות את העצירה הראשונה באגם טאהו (יעד שווה בפני עצמו), אחרי כן איפשהו באמצע השממה של נבאדה (כביש 80), אחרי כן איפשהו בדרום איידהו, ואז לג׳קסון הול (ליד פארק גרנד טיטון שגם הוא שווה ביקור).

כלומר, 4 לילות בדרך, ואחרי כן אני מניח שתרצו לפחות 3 לילות בילוסטון (West Yellowstone זה בסיס טוב). אפשר גם לנסוע ישר ממרכז נבאדה לג׳קסון ללא עצירה באיידהו, אבל זה יום ארוך מאד של לפחות 7 שעות נסיעה.

בין ילוסטון לסיאטל כדאי לשלב את פארק גליישר, פארק הר רייניר. בירידה דרומה יש הרבה אפשרויות. הייתי נוסע לפארק אולימפיק על החוף, יורד את כביש 1 עד אורגון, חותך ל-Crater Lake ומשם לסן פרנסיסקו דרך הר שאסטה.

נדמה לי שחודש מספיק לכל זה (עם עצירות של שני לילות בכל הפארקים אחרי ילוסטון, ועוד לילות בודדים בדרכים היכן שאין סיבה לעצור ליותר מזה).

• 1 / 1
                  • פוסט ראשון
                    פוסט אחרון