טיול שלכת בשאיפה
-
הי חברים יקרים,
מתכננים טיול זוגי, ללא הילדים. אחרי התלבטויות לא מעטות, נראה לי שנגיע ב 23.09 לניו יורק כאשר החזרה מניו יורק ב 05.10 בלילה. עדיין לא רכשנו כרטיסים, אך מאילוצי ילדים מוגבלים בתאריכים אלו.
מקריאה רבה בפורום, אני מבינה שאנחנו קצת מקדימים את השלכת ולכן חשבתי להתחיל בכמה ימים בניו יורק ואז לצאת לניו אינגלנד.
אני מסתבכת בתכנון המסלול. עשינו כבר מסלול שהתחיל בבוסטון, פארק אכדיה, ההרים הלבנים, סטאו, וורמונט (וודסטוק) וחזרה לניו יורק. אך אז לא ראינו את השלכת.
האם תוכלו לכוון אותי למסלול מתאים? האם להתחיל עם מספר ימים בניו יורק?
יהיו לנו 7-8 ימים נטו לטיול מחוץ לניו יורק.
תודה מראש
עידית
-
עידית שלום
מנסיון סטטיסטי אכן טוב תעשו אם תקיימו את ימי הביקור בעיר ניו יורק תחילה.
ואתם לא תהיו הראשונים שמוכנים לכך.
עידית,כשאת אומרת שיהיו לכם 7-8 ימי מסלול רכוב למטרת שלכת,האם אפשר כבר לקבוע תאריך יציאה יותר ממשוער?
ברגע שיהיה תאריך כזה ,אהיה בין אלו שיסייעו בהצעת תוואי נסיעה וחלוקה לימים ויעדים.
אם יש לך הכוונות אישיות מהניסיון שלכם בחודש אחר בצפון מזרח,ושאת מאוד מעוניינת בהן, אנא רשמי אותן.
מוני
-
נראה לי שנצא מניו יורק לטיול ב 28.09 – 05.10 .
האם סביר לחזור לניו יורק ביום הטיסה (נזמין טיסת לילה) או שיכול להיות לחוץ מדי?
אם כן, יהיו לנו 7.5 ימים.
המסלול הקודם שלנו היה :
1- נחיתה בבוסטון, נסיעה של 3 שעות צפונה, ולינה בדרך ליד קמדן
2 – המשך נסיעה לאקדיה וטיול קצר בשמורה, 2 שעות נסיעה, ולינה בבר הרבור
3 - טיול באקדיה ולינה שם
4 – נסיעה להרים הלבנים ולינה בנורת קונוואי
5 – הרים לבנים, ולינה שם
6 - נסיעה לסטו דרך כביש 112 החוצה את ההרים הלבנים, לינה בסטו
7 - בוקר בסטו, ונסיעה בכביש 100 לוודסטוק
8 - נסיעה לניו יורק, 4 שעות
הינו שמחים לגוון גם עם מקומות אחרים, אולי אפילו הרי פוקונו בפנסילבניה או איתקה, לייק פלסייד, אגמי האצבעות. יורה לכל הכיוונים שכן לא מצליחה לבנות מסלול המתאים לשלכת בהתאם לתאריכים.
תודה רבה
-
חשוב לזכור ששלכת לא מצייתת ללוח שנה. התאריכים יכולים לזוז בהתאם לשינויי מזג האוויר. אם הטיול כולו במטרת שלכת ברורה, עדיף לחכות ולראות מה התאריכים הצפויים של השלכת השנה, או… ללכת על טיול שלכת במקום אחר. קוריאה או יפן למשל.אם הטיול הוא קודם לארה”ב ושלכת על הדרך, אז לצאת מתוך הנחה שאם אי אפשר להזיז את התאריכים והשלכת לא תשתף פעולה, אז כנראה שעל הפן הזה של הטיול תיאלצו לוותר.
-
שוב שלום
ראשית לעניין הטיסה חזרה מניו יורק ב-5/10 טיסת לילה יהיה נהדר!
מציע תנועה עם כיוון השעון ,וטיפה עיכוב מה בדרך לנקודות הצפוניות ,על מנת שתחושו את הפוקונו, בדרך לאיתקה ,והלאה משם בדרך לאדירונדאק,צפון וורמונט,
הרים לבנים >>וחזרה דרומה דרך מזרח ו,דרום מזרח ,ודרום מערב וורמונט,מערב מסצ’וסטס(הברקשיירס),מערב קונטיקט,קנדי.
חלוקה ראשונה כללית כהצעה ראשונית לא מחייבת
28/9
פוקונו מאונטיין>>>איתקה
29/9
איתקה וסביבתהעד הצהריים>>נסיעה ללינה על כביש 28 מערב האדירונדאק
30/9
דרך לב האדירונדאק הגעה ללייק פלאסיד
1/10
כניסה לצפון וורמונט עם שילוב כבישים (מידלבורו-הנקוק)=125,(הנקוק-סטוהה)=10 0 ,108=(סטוהה-סמגלרס נוץ/הר מנספילד)
2/10
הרים לבנים צד מערבי בסיס לינקולן
3/10
מעגלי כולל צד מזרחי וקידום לינה בכיוון מערב ניו המפשיר לינה וויט ריוור ג’נקשן
4/10
קווישי>>וודסטוק>>צ’סטר>>גרפטון >>ניופיין>>וילמינגטון>>בנינגטון>>ויליאמסטאון(ברקשיירס) >>נורת’ אדמס(חלקיק ממוהוק טרייל)>>לינה פיטספילד מערב מסצ’וסטס
5/10
סטוקברידג’>>נורת’ כנען>>>קנט פולס סטייט פארק>>ווראמאוג לייק סטייט פארק>>JFK
במידה ובמקרה יכול להיות רלוונטי ,מוכן למפות את הימים.
מוני
-
תודה רבה על המסלול והתגובות.
אשמח מאד מוני אם תוכל למפות לי את המסלול . אני קצת מסבכת במיפויים.
האם נוכל לשלב את פרקוניה נוטש ולינה בנורת קונוואי בהרים הלבנים?
באיזור של פוקונו ואיתקה יש סיכוי לראות את השלכת? מה עם לא תהיה עדיין שלכת, האם עדיין המסלול שאתה מציע יפה לאור העובדה שהינו כבר בניו אינגלנד לא מזמן?
מאד אהבנו את האיזור, אבל אם יש סיכוי שלא נראה שום שלכת אולי כדאי לחשוב על אופציה אחרת.
עידית
-
עידית
לגבי הפוקונו אפשר לנסות בטוביהנה לייק ,באצבעות זה אמור להיות מוקדם .
באדירונדאק סיכויי טוב לשלכת סבירה בעיקר על כביש 28 מערב,ועל כביש 73 בדרך מלייק פלאסיד לוורמונט,כבישים 125, ו-100 כפי שרשמתי בתגובה הקודמת
מאמין על כביש 108 מסטוהה לסמגלרס נוץ’.
בהמשך כביש 232 ובעיקר סביב לייק גרוטון שבכביש הזה.
בהרים הלבנים תהיה שלכת ברמה מסויימת אבל בכל המקרים עדיין לא הפיק.
ככל שתרדו בהמשך דרומה בדרך לשדה התעופה הצבע ילך ויפחת,אבל רוצה להגיד שגם הרגשת עונת הסתיו באזור נותנת ערך מוסף .
אם יש לך חשש ,מציע לתכנן מסלול אלטרנטיבי ובהתאם לדיווחים שתקבלו בימי השהות בניו יורק תחליטו על כיוון שיבוא בחשבון.
אני מציע את התוואי היום יומי הבא למקרה צפון מזרח –
יום 28/9
https://goo.gl/maps/w2MP2BRfAWT2
29/9
איתקה וסביבתה>>>ונסיעה לכביש 28 באדירונדאק לינה אולד פורג’
או inlet ואו בכלל באחד הלודג’ים ליד אחד מעשרות האגמים שליד הכביש המבטיח הזה.
https://goo.gl/maps/ustPZuV76WP2
30/9
https://goo.gl/maps/r2dWSwpGwhF2
הגעה ללייק פלאסיד
1/10
https://goo.gl/maps/r6TvyQdnhp32
אם לא הולכים על הטיסה בשמי האזור מלייק פלאסיד,אז עולים עם הרכב שלכם
לתצפית מהוויטפיס מאונטיין>>>ומשם מסוגנן לצפון וורמונט על פי הצעת התוואי.
2/10
https://goo.gl/maps/w6QnQ1kf2RN2
מזרחה להרים הלבנים דרך ביקור בבניין המימשל במונפלייה,הלאה לכביש יערות המדינה סביב לייק גרוטון(232), ודרך כביש הקנקמגוס הגעה לנורת’ קונווי.
3/10
https://goo.gl/maps/XaAkLcP7DK92
קראופורד נוץ’>>>פרנקוניה נוץ’>>ירידה למזרח וורמונט(קווישי גורג’+הגשר המקורה מעל המפל בכפר של קווישי>>וודסטוק >>>והגעה ללינה או בלודלו או בווסטון.
4/10
https://goo.gl/maps/EZse1zZPDeH2
הגעה לברקשיירס מערב מסצ’וסטס
5/10
https://goo.gl/maps/n7G6bKZ8g3R2
המשך ירידה בברקשיירס>>>מערב קונטיקט>>שדה התעופה
בגדול אם תהייה הקדמה של השלכת הרווחתם בגדול,ואם למופע סטטיסטי רגיל מאמין שגם במקרה הזה תהייה לכם הנאה לא קטנה
מוני
-
מוני ערב טוב,
יש לך מושג איך ניתן לשלב יותר את כביש 100?
מקריאה אני מבינה שזהו כביש יפה ביותר לחוות את השלכת.
אולי כדאי לוותר על איזור איתקה ולהתרכז יותר בהרים הלבנים והירוקים?
עוד נקודה שחשבתי, האם באיזור מיין השלכת מגיעה מוקדם יותר?
המון תודה על הסיוע הרב
-
תשובות
אם תעייני במיפויים של וורמונט תראי שכביש 100 קיבל הרבה כבוד בהצעת התוואי שלי כ-70 קמ ,אבל לבקשתך אני מציע את השינוי הבא על מנת שאם אכן השלכת סבירה תיהנו מקטע שלכת נהדר נוסף בכביש 100.
זאת התוספת היחידה בתוואי שאני מציע עבור כביש 100 החל מהעיירה הגדולה middlebury ל-hancok,ואני מאחל לכם תמונות כפי שאנחנו קבלנו בקטע הזה ב-
6-7/10/2015 – ואני מצרף שתיים כאלו, תלחצי עליהן על מנת להגדיל
https://goo.gl/maps/htZqGuMPAqJ2
כן אני בעד לוותר על איתקה ולהוסיף בהרים הלבנים,כי בהרים הירוקים ובכלל בוורמונט יש לכם די והותר בהצעה שלי.
לגבי מיין,שיש לי אליה בכללי הרבה כבוד,קיימת דעה אישית משלי- והיא שכנראה צריך לעלות גבוה בה על מנת להתרשם משלכת הגיונית (וגם זה לא בטוח),אבל על מנת שתוכלי להחליט אני מצרף כאן לינק לבלוג של הגולשת יולי ד שהכינה בצורה נהדרת בזמנו, טיול סתיו בניו אינגלנד, והמשיכו במיין צפונית מערבית מפארק אכדיה.
טיול שלכת בניו אינגלנד של יולי ד
מוני
-
משעשע – למעט הבתים, זה נראה לגמרי כמו הנסיעה שלי במזרח קוריאה. -
תודה רבה!
אנסה לחשוב שוב על המסלול המתאים לנו לאור מה שהצעת באופן מסודר ואעלה שוב לחוות דעתכם.
האם מבחינת התאריכים עדיף לנחות בניו יורק ולחזור מבוסטון? לאור העובדה שנשהה מספר ימים בניו יורק בתחילת הטיול, המראה מבוסטון יכולה לחסוך לנו שעות נסיעה וכניסה שוב לניו יורק בסוף?
שבת שלום
-
בהחלט חזרה מבוסטון תבורך!
מוני
-
הי ,
שוב שלד תוכנית שעשיתי, לאור העזרה הברוכה של מוני.
הבנתי שאנחנו רוצים להיות בהרים הירוקים והלבנים, כדי להתרשם מהשלכת. מקווה שזה כיוון המסלול לפי מפת השלכת שהופנתי אליה.
אשמח לעצות והארות נוספות לגבי ימים שלא סגורה עליהם:
24.09- נחיתה בניו יורק ושהות בה.
24.09 – 28.09 – ניו יורק.
28.09 – בוקר בניו יורק ולקראת הצהריים נסיעה צפונה (לחלופין השכרת רכב על הבוקר ונסיעה לאווטלט woodbery), ולינה באיזור אלבני – לא סגורה האם יום לא מבוזבז. אופצייה אחרת ??
29.09 - נסיעה בהרי האדירונדק עד לייק פלסיד, לינה לייק פלסיד או בעיירה סראנק לייק.
30.09 - יום בהרי האדירונדק. הצעות מה לעשות?
01.10 - נסיעה דרך אוסבל צאסם ואגם שמפליין (חוצים במעבורת) לסטו, 3 שעות נסיעה, לינה סטו
02.10 - כביש 112 בהרים הלבנים לנורת קונוואי, 3 שעות נסיעה, לינה נורת קונוואי (מזרחה להרים הלבנים דרך ביקור בבניין המימשל במונפלייה,הלאה לכביש יערות המדינה סביב לייק גרוטון(232), ודרך כביש הקנקמגוס הגעה לנורת’ קונווי.)
03.10 - הרים לבנים, ולינה כנל
04.10 - רעיונות ליומיים אחרונים ?? -
05.10 – טיסת ערב/לילה מבוסטון
איך ניתן לשלב את ברלינגטון אם בכלל כדאי?
מה ניתן לעשות לאחר ההרים הלבנים?
לנו בעבר באיזור העיירה Camden במיין . האם שווה לנסוע עד לשם ליום?
תודה
חשבנו גם לבקר בניו פורט.
-
בדקתי שוב באתרים את השלכת ב 2016 ונראה לי שתחילת אוקטובר באמת גבולי.
אם נטוס בסביבות אמצע אוקטובר, עדיף?
מאחר וכבר טיילנו באיזור ומאד אהבנו את ניו אינגלנד רוצה להגדיל את הסיכויים לא לפספס את השלכת.
תודה
-
לדעתי אלא אם השלכת ממש מקדימה, בתחילת באוקטובר עדיף לתכנן להיות באדירונדק ולא בהרים הלבנים. באדירונדק בתאריכים האלו יש סיכוי טוב לראות שלכת בין אם היא מקדימה ובין אם היא מאחרת.
מכיון שהתאריכים גבוליים, כדי למקסם את הסיכוי לראות שלכת כהלכתה, הייתי עושה תכנית א’ ותכנית ב’ – עם כוון השעון כמו שהמליץ מוני ונגד כוון השעון, מזמינה לינות עם אופצית ביטול לשתי התכניות ומחליטה בשלב מאוחר יותר בהתאם לתחזיות השלכת מהי התכנית הטובה יותר.
-
ריקי תודה. מוני אשמח לתגובתךלגבי שינוי תאריכי הנסיעה.
-
לשאלותייך הנוספות
טיסה באמצע אוקטובר לדעתי תהיה טובה עבור תכנון מסלול בנקודות דרומיות בניו אינגלנד ,אגמי האצבע,ועמק ההדסון.
לא כל כך טובה עבור הנקודות הצפוניות המבוקשות בהרים הלבנים , בצפון וורמונט, ובאדירונדאק, בלשון המעטה).
טוב יהיה אם הטיסה תהיה ממש בסוף ספטמבר (28, 29 )-קיום חמשת ימי הביקור בניו יורק ,ויציאה למסלול עם כיוון השעון (כפי שרשמתי בפוסטים הקודמים שלי)
לגבי המסלול שרשמת אתייחס בהמשך בתגובה עוקבת /נוספת
מצרף תמונות מה-5/10/15 באדירונדאק
ואחת דווקא מגבול פנסילבניה ניו יורק 4/10/15 על כביש מהיר 81 (צולם ממרכז המבקרים)
תלחצי להגדלה
ובשרשור המצורף של הגולשת לילך יש תמונות של יום מאוחר יותר ושנה מאוחת יותר (2016)בכביש 28 באדירונדאק
התמונה של השטיח האדום שאחרונה של לילך צולמה מהוויטפייס מאונטיין
מוני
-
אילוצי תאריכיםנראה לי שדווקא בשבוע שהכי טוב מבחינה סטטיסטית לשלכת לא נוכל.
יש שתי אפשרויות מבחינתינו:
24.09- 05.10
10.10-26.10
אם השיקול העיקרי הוא שלכת, אילו תאריכים עדיפים?
שוקלת בצער לדחות את הטיול למועד אחר שלא נהיה מוגבלים בו ולחפש יעד אחר.
תודה
-
עידית
הנושא הזה של פגיעה בול בתאריכים לאזורי השלכת הוא לא מדע מדויק ,ועלול להשתנות מידי שנה.
נחיתה בבוסטון ב-10/10 ויציאה מידית למסלול אמורה לספק עדיין הצלחה לטיול שלכת בנקודות הצפוניות,ובהחלט בתוואי נכון אפשר גם ליהנות מאוד תוך כדי ירידה לניו יורק .
אני רושם לך את השורות הנ”ל על פי תמונות ישירות בזמן אמת מהשטח שקבלתי לסלולרי מהגולש דודו מרמת גן החל מהתאריכים הללו באוקטובר 2016.
לדוגמה את התמונה בתגובות קודמות שלי תחת הכותרת hancok קיבלתי ממנו אפילו יפה יותר ב-11/10/16.
לנו הישראלים מאחר וקבענו תאריכים לטיול צריך קצת מזל להיות בזמן הנכון במקום הנכון ,שלא כמו האמריקאים שקמים בבוקר ובהתאם לדיווחי תצפיתנים יוצאים אל היעדים המבטיחים.
מוני
-
רק תשימו לב, אם טרם בדקתם, המעבורת מאוסבל צאזם לברלינגטון בספטמבר/אוקטובר היא בתדירות נמוכה, 4 פעמים ביום בלבד והנסיעה לוקחת שעה. באתר של המעבורת אפשר לראות את השעות המדויקות.
http://ferries.com/vt-ny-ferry-routes/burlington-vt-port-ken t-ny/burlington-vt-port-kent-ny/לאומת זאת המעבורת של ESSEX היא בתדירות גבוה והנסיעה אורכת כ-30 דק’ בלבד.