ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

מניו יורק דרומה - למה לא?

פורום צפון אמריקה
    14
    36
    5624
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • barni23
      barni23 נערך לאחרונה על ידי

היי,

אנחנו זוג פלוס תינוק, מתכננים טיול למשך כחודש בקיץ הקרוב.

מכיוון שניו יורק היא מאסט, ולא נרצה לשגע את הילד עם עוד טיסה ארוכה, נראה לנו הגיוני להישאר בחוף המזרחי.

ממה שראיתי, רוב המטיילים נוסעים מניו יורק צפונה – לניו אינגלנד ואז לניאגרה ומשם חזרה דרך פנסילבניה. משהו כזה. 

איכשהו נראה לי שהסיבה לפופולריות הזו זה בעיקר מפלי הניאגרה. ברור שיש טבע ונוף מדהים בורמונט, מיין ועוד מקומות באזור – אבל פנסילבניה למשל די שיעממה אותי בטיולי הקודם. מפעל זכוכית? מפעל שוקולד? לא יודע.

ושאלתי היא – למה אין הרבה אנשים שנוסעים דרומה? בדרך כלל טסים לפלורידה ומדלגים על מה שבדרך. זה לא מספיק שווה?

ערים כמו צ׳רלסטון וסוואנה שנחשבות מהיפות בארה״ב, פארק שננדואה ובלו רידג׳ פארקווי, אשוויל – שנבחרה ליעד מספר אחד ל2017 של הלונלי פלנט, נאשוויל המוזיקלית, ואפילו ניו אורלינס אם יש זמן… ועוד ועוד.

אני מפספס משהו? אולי זה מזג אוויר רע בקיץ? או שפשוט צפון מזרח באמת יותר יפה ומעניין?

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • thomas757
        thomas757 נערך לאחרונה על ידי

שלום.

זה שהרוב נוסעים צפונה לא אומר שאתה צריך לתנצל כשאתכם מעניינים דברים אחרים. מה גם שאתה מציין שכבר היית בפנסילבניה והיא שיעממה אותך אז למה לנסוע שוב לאותו מקום?

מבחינת מזג אויר, כנראה שלפחות בערים שנמצאות על החוף יהיה חם ולח אז כדאי לקחת החשבון.

• adirgali
          adirgali נערך לאחרונה על ידי

א. פנסילבניה היא דרומית ל(מדינת) ניו יורק ולא צפונית לה, ובכל מקרה תעבור בה בדרכך דרומה מניו יורק סיטי, כך שהדוגמא הזו שנתת לא ממש משכנעת;-).

ב. אני חושבת שהמרחק היחסי מניו יורק לניו אינגלנד, כרצף, הוא קטן יותר מאשר מניו יורק ליעדים הנופיים הקרובים מדרום לה, כשבדרך צריך לעבור כמה שעות נהיגה לא מעניינת במיוחד.

ג. רוב המטיילים מחפשים או טיולי טבע ידידותיים למשתמש, או אטרקציות לילדים, או ערים גדולות לבילוי עירוני, ולאף אחד מאלה אין ממש מענה בעיירות יפות כמו צ'רלסטון וסוונה. בכל מקרה, כמו שציינתי בסעיף הקודם, שתיהן כבר רחוקות מניו יורק במידה שלא מאפשרת טיול רכוב קצר יחסית כמו ניאגרה וחזרה, דרך ניו אינגלנד או לא.

כל האמור לעיל ממש לא משקף את דעתי, שאפשר באותה מידה לתכנן טיול מקסים לא פחות גם דרומה לניו יורק, שיכלול גם טבע, גם אטרקציות, גם תרבות וערים. רק צריך בשביל זה יותר זמן, וזה גם תלוי בתחומי הענין ומה שאתם אוהבים. יש מצב שאם פנסילבניה שיעממה אותך, ההמשך גם לא יעשה לך את זה...

• roshaked
            roshaked נערך לאחרונה על ידי

אפשר לעצור גם במירטל ביץ' צפון קרוליינה אנחנו עצאנו שם לשלושה לילות ומאוד אהבנו.

העיר בסגנון ספרדי סן אוגוסטין שנמצאת בצפוו פלורידה – בילוי נחמד לחצי עד יום שלם.

עופר

• karnielr
              karnielr נערך לאחרונה על ידי

אנחנו נסענו לפני שנים מניו יורק (בעצם מטורונטו….) ברכב דרומה עד לאורלנדו דרך שננדואה, בלו רידג’ ועוד ועוד. לא חזרנו מאז לאזורים הללו כי לדעתנו הם באמת פחות יפים או מיוחדים גם מצפון המזרח וגם כמובן מהמערב אליו אנחנו חוזרים כל כמה שנים. אני ממליצה לכם לשקול שוב את החלטתכם – טוסו מערבה, התינוק ממילא יהיה קצת “הפוך" אחרי הטיסה מהארץ אז אפשר לנצל את זה על מנת להמשיך למערב.....

• מוני
                מוני נערך לאחרונה על ידי

שלום

ולאחר שקבלת נגיעות נכונות מקודמיי ,אני רק נכנס כדיי כן לעודד אותך לתכנן טיול דרומה אל רוב הנקודות שציינת,כולל אפשרויות לנקודות עניין לילדים,

מצד שני, אני לא חושב שטיסה פנימית לדוגמה לדנוור(או ישר התחלה בה וסיום בניו יורק) תזעזע אתכם כולל הילד,ואז תוכלו ליהנות מאתרים נחשקים ברצועה השניה של מערב ארה”ב.

מוני

• adirgali

לא הייתי, אבל פארק הרי הסמוקי, למשל, נחשב לפארק הכי מתוייר בארה"ב, יותר מגרנד קניון.

אז לא הייתי ממהרת לפסוק שהטבע במזרח מדרום לניו יורק הוא בהכרח "פחות שווה", הוא רק בטוח הרבה יותר רחוק לנהיגה מניו יורק.

אבל נראה לי שטיול דרומי הוא פחות לפריקים של טבע עוצר נשימה, ויותר לחובבי עיירות ציוריות, היסטוריה, תרבות…(לפחות כך אני חוויתי את המסלול הזה כילדה משועממת שמאסה בכל העיירות ההיסטוריות האלה בדרך, ברכב מאורלנדו לניו יורק. משערת שהיום הייתי חווה את זה קצת אחרת...)

• barni23

ברור שהמערב מעניין יותר. כך חשבתי גם כשטיילתי בעצמי.

העניין הוא שאנחנו יוצאים לטיול ראשון עם תינוק בן שנה, גם ככה חוששים מהעניין, וחשוב לנו שיהיה לו לפחות בחלק מהימים את המקום שלו לזחול ולהסתובב, ולכן פארקים עירוניים למשל עם דשא, יכולים לעזור. 

טיול טבע בקולורדו או אריזונה יהיה יותר קשה בקטע הזה. אנחנו לא רוצים שהוא רק יהיה ברכב או בעגלה כל היום.

רעיונות?

• adirgali

פנסילבניה
                      • אנשיםטובים
                        אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

מה לעשות שניו יורק נמצאת עמוק בצפון ארה”ב ולא באמצע.

מסלול טיפוסי של ניו יורק בוסטון, הרים לבנים, אדינרונדק, ניאגרה לוקח על פי גוגל פחות מ-1000 מייל.

מסלול מניו יורק למיאמי דרך בלו רידג’ לוקח כבר 1600 מייל, ואם מוסיפים את ניו אורלינס זה תוספת של 1000 מייל נוספים.

את המסלול הצפוני אפשר בקלות להרחיב למעגלי (וזה אכן מה שרבים עושים) בתוספת “סבירה” של נסיעות.

ולסיום – במסלול הצפוני יש המון משחק של הוספת יעדים. למעשה הנסיעה עצמה מניו יורק לניאגרה פחות ארוכה וחלק גדול מהקליומטרז’ נובע מהזיגזגים. בקלות אפשר להוסיף/להוריד יעדים. להחליף את בוסטון בוושינגטון, להוסיף/להוריד את אגמי האצבעות , הרים לבנים, אדינרונדק ועוד. בעוד שבמסלול הדרומי הרוב הגדול של הקילומטרז’ נובע פשוט מהמרחק הגדול בקו אויר של מיאמי מניו יורק. ולכן אין הרבה משחק עם הורדה או הוספה של יעדים (מה שבדרך נכנס בקלות, מה שלא – בעייתי מאד)

לגבי התינוק וטיסות – לתינוק בן שנה לא אמורות להיות בעיות מיוחדות עם טיסות. כלומר הנושא של לחצים וכדומה לא אמורים להיות בעיה מיוחדת. מה שיש זה פשוט השעמום.

אבל בעיניי השעמום של טיסה הרבה פחות גרוע מהשיעמום של נסיעה. נכון שהטיסה היא ברצף ואין אפשרות לקטוע אותה. אבל בטיסה הוא לא חגור, מסתובבים במטוס,שני ההורים יכולים להתייחס אליו באופן מלא וכו’.

לעומת זאת בנסיעות הארוכות שאתם שוקלים/מתכננים הוא חגור בכסא. אולי אפילו לבד בשורה (אם ההורים יושבים שניהם מלפנים). אולי אפילו אם הגב לכיוון הנסיעה עם תקפידו על הוראות הבטיחות. אז אם הצלחתם לכוון לשעות השינה שלו סבבה. אבל אם לא אז גם שעה נסיעה יכולה להיות קשה. ואתם מדברים על מסלול שכולל הרבה עשרות שעות נסיעה.

אז אם אתם מסוגלים לרוץ עם כלכך הרבה נסיעות – טיסה זה קטן עליכם.

• אנשיםטובים

אני חושב שאתם צרכים לחשוב על מה מטרת הנסיעה ומה אופי הנסיעה ומזה לגזור את היעד.

למה אני מתכוון:

ברמה הקיצונית אני יכול להציע שלושה סוגי טיול:

טיול טבע פרופר ועתיר נסיעות. רואים הרבה טבע, ישנים כל לילה במקום אחר וכו’  – המערב מתאים יופי

- טיול עירוני – משוטטים ברחובות, עוצרים בגינות ציבוריות, חנויות צעצועים, מופעי רחוב וכו’ – במזרח יש הרבה ערים שמתאימות יחסית

- בטן גב – לרבותץ באיזה מקום ולעשות בעיקר חופש – אז כמובן שאגן הים התיכון זול יותר, אבל בכל רחבי ארה”ב אפשר למצוא מקומות מתאימים לנופש.

תזכרו שאתם כבר לא זוג צעיר, אלא משפחה עם ילד בן שנה וצריך להתאים את הטיול למה שהוא יכול. אבל היכולת שונה בין ילדים בין היתר כתוצאה מהחינוך של ההורים. יש משפחות שבהן כל נסיעה של יותר משעה זה מבצע צבאי והטבע הכי רחוק שרואים זה הכפר הירוק, ויש משפחות שכל שבת תופרות את מדינת ישראל מהנגב ועד הגולן. והילדים גדלים בהתאם.

בהרבה מקומות בארה”ב אפשר לקבל שילוב מעניין של הדברים שהוזכרו קודם. בואו ניקח לדוגמא את אגמי האצבעות. רבים מקצים להם בין חצי יום ליומיים בדרך לניאגרה. אבל אפשר להתמקם ל4-5 ימים ויותר (רצוי במקום יותר מרווח מחדר צפוף במלון). אפשר לשלב גם טיולים בטבע (יש שם כמה פארקים, לא ברמה של ילוסטון ועדיין), ביקורים בערים כמו איתקה קורנינג ועוד, גינות ציבוריות וכו’. גם בניו אנגלנד ובפנסילבניה אפשר למצוא הרבה מקומות כאלה.

• vovka
                            vovka נערך לאחרונה על ידי

באמת, למה לא?

הכי חשוב להתאים את איזור הטיול לתקופה ולמזג האויר והקיץ הרבה פחות מתאים למדינות הדרום.

לזכותה של פנסילבניה אפשר להגיד שהיא הרבה יותר ממפעל שוקולד או האיימיש, כמו שצפון מדינת ניו יורק היא הרבה יותר ממפעל זכוכית. צריך לדעת לתכנן לטעם האישי. הנטיה שלנו, כישראלים, היא ללכת אחרי ירחמיאל מיבנה או יוכבד מרמת גן לכן אתה רואה יותר מסלולים שחוזרים על עצמם.                                                 כמו שגלית כתבה, הפארק המתויר ביותר בארהב הוא הסמוקי, אז אולי בכל זאת האמריקאים יודעים קצת יותר מאיתנו…..

אנחנו אהבנו מאוד! את האיזור הזה דווקא בגלל הפשטות, אבל הוא הגיע אחרי שני טיולים במזרח ובמערב וזה גם באמת עניין אישי.

מצרפת לך שרשור עם הפניות לסיפורים על טיולים במדינות הדרום.

בהצלחה.

• adirgali

מסכימה עם אנשים טובים, ועונה ברצינות הפעם:

אם חושבים על טיול לארה”ב עם תינוק בן שנה, שאכן כבר לא יכול להיות תקוע שעוות ע”ג שעות בעגלה או במנשא וגם לא בנסיעות ארוכות בסלקל, אז עוד יותר לא ברור מאיפה “הבאת” את הרעיון של דרומה לניו יורק, שפשוט בהסתכלות על המפה ברור שמדובר בהרבהההה יותר נסיעות ארוכות.

אם אכן זה היעד, ארה”ב, למרות אורך הטיסה, הייתי נשארת כמה ימים טובים בניו יורק סיטי, ויוצאת לכמה ימים, כמו שאנשים טובים הציע, לניאגרה עם עצירה ללילה-שניים-שלושה בפינגר לייקס, או לבוסטון עם עצירות במיסטיק, ניופורט...או לוושינגטון עם עצירות ב...פנסילבניה...גני לונגווד למשל, מקום אידאלי לטיול זוגי עם תינוק.

זה סדר גודל של נהיגות לא ארוכות מדי, עם הרבה אפשרויות עגינה בדרך שבהן אפשר גם לתת לבן השנה לחלץ עצמות, זה אכן לא אריזונה ואין חולות מדבר וקקטוסים דוקריםblush

• adirgali

משערת שבתקופה שהיו טיסות ישירות מישראל לאטלנטה מסלולי הישראלים כללו את הסמוקי מאונטיינז...זה פשוט רחוק מדי לטיול רכוב מניו יורק עם תינוק, זה הכל.

• segev17
                                  segev17 נערך לאחרונה על ידי

אנחנו עשינו טיול נפלא בדרום (פלורידה וג’ורגיה) עם תינוק בן כשנה ושמונה חודשים (אם כי ברור שיש הבדל עצום לעומת גיל שנה).

מבקש להדגיש כמה נקודות שהעלו קודמי:

1. צריך להתאים טיול למזג האוויר – אנחנו היינו בראשית האביב בפלורידה במזג אוויר מושלם, לא בטוח שהייתי מגיע לשם ביולי אוגוסט, מצד שני אזור הסמוקי, שננדואה והחופים הצפוניים יותר נראה לי בהחלט מתאים

1. ערים מול טבע – עשינו שני טיולים בארה”ב בהרכב משפחתי עם ילדים מתחת לגיל שנתיים, ואישית לא חשבתי לרגע לעצור בניו יורק או בשאר הערים הגדולות (כנ”ל אגב באירופה) – אזורי טבע, עיירות קטנות, חופי ים ושאר מקורות מים עשו את העבודה בצורה הרבה יותר טובה ונתנו לילד מקום להיות חופשי (מדרכות ניו יורק בקיץ לא בטוח שאידיאלי לילד). מבחינה זו אני תוהה בכלל על ניו יורק – ברור לי שאצל משפחות אחרות זה אחרת, ורק אתם יודעים מה יתאים לכם
                                  2. נסיעות – חשוב בכל תיכנון לצמצם ימי נסיעות (שלא יהיו רצופים) ולהקפיד למקם את הנסיעות באמצע היום, על זמן שנת הצהריים של הילד. עכשיו ממליץ ללכת למפות ולתכנן מסלול ריאלי לפי ימים ולראות אם מה שהגיוני בראש ניתן בפועל לביצוע

• karnielr
                                    karnielr נערך לאחרונה על ידי

העובדה שהסמוקי מאוד מתויר לא מצביעה על כך שהוא יפה במיוחד. הוא פשוט מאוד נגיש, קרוב למרכזי אוכלוסיה גדולים כך שלאנשים קל לקפוץ אליו בסופי שבוע. אני כן מרשה לעצמי להגיד שהוא פחות יפה מרבים אחרים, פשוט כי הייתי גם בו וגם ברבים אחרים.

• barni23

אז אני אעשה קצת סדר בדברים, גם עם התייחסות למה שנכתב – 

יש לנו 3 חששות עיקריים מהטיול:

1. כמו שכתבתי טיול עם תינוק וההשלכות.
                                      2. עלויות כמובן. אחרת היינו טסים לחצי שנה ומטיילים לאורכה ולרוחבה..
                                      3. לא רוצים שהטיול יהפך למרדף – פעם אחרונה שעשינו טיול מתגלגל באירופה הרגשתי שאני עסוק כל הזמן ביום הבא ובנסיעה הבאה וזה די פגע. כך שהמסקנה ההגיונית היא להישאר באזור מצומצם. אלא שבארה”ב זה קשה כי עד שטסים כל כך רחוק, וטיסה מאד יקרה, רוצים להספיק. וזה קונפליקט שעדיין לא פתרתי….

מה מעניין אותנו:

אנחנו זוג שיכול להיות גם חודש בניו יורק עצמה ולא יימאס לנו לרגע. אוהבים להרגיש את העיר, להגיע לשכונות קטנות ומגניבות, חנויות מיוחדות – ולכן נרצה להיות בניו יורק בין שבוע וחצי לשבועיים.

מלבד זה, אנחנו כמובן אוהבים טבע, במיוחד אם יש סביבו עיירות ציוריות… אנחנו אוהבים להגיע למקומות מחוץ למסלול הרגיל, לפגוש את המקומיים ואפילו לישון אצלם בcouchsurfing, עשינו את זה באירופה והיה מדהים. לא פוסלים לעשות את זה גם עם תינוק.

ואחרי כל זה, ברור שהייחוד של ארהב זה הגודל והעוצמה והעובדה שיש באמת הכל מהכל, אבל אם טסים עד לשם רוצים להגיע לפחות לחלק מההיילייטס המפורסמים. אני מניח שלכן באמת רוב האנשים נוסעים לניאגרה, ולגרנד קניון, וכו’. או לחילופין ערים שהן באמת אחרות ושונות כמו סן פרנסיסקו, או ניו אורלינס. 

לסיכום – נראה שבאמת טיול לצפון מזרח יכול לענות על הרצון לטבע עם עיירות ציוריות, להיילייטס כמו הניאגרה ואולי פארק אכדיה למשל. ועם נסיעות סבירות יחסית.

או לחילופין כן לטוס מערבה, אבל לא למדבר אלא להתמקד רק בקליפורניה עצמה.

מה דעתכם?

• אנשיםטובים

דיברת על טיול של 30 יום

מתוך זה דיברת על 10-14 ימים בניו יורק

יומיים לפחות זה הטיסות

כלומר נשארנו עם טיול של  14-18 ימים לא כולל ניו יורק.

והזכרת שאתה לא רוצה מרדף

זה כבר דיון אחר לגמרי

• barni23

מספר הימים בטיול תלוי בעלויות בעיקר. יכול להיות שיהיה לנו איזה סידור בניו יורק ואז נוכל להוסיף עוד שבוע-עשרה ימים ולרווח קצת.

• אנשיםטובים

כמה הערות על עלויות:

קודם כל אנחנו נוטים לא לספור את זה מספיק, אבל חלק לא זניח מהעלות זה עלות ימי החופש שלנו. כל אחד ומצבו האישי (כולל לא עובד), מספר ימי החופש שלו, שווי המשכורת שלו וכו’. אבל זו עלות לא זניחה בכלל. סתם לדוגמא שכר המינימום במדינת ישראל לעובד יומי הוא כ-200 ש”ח ליום. כלומר יום חל”ת של שני בני הזוג “שווה” 400 ש”ח כלומר למעלה מ-100 דולר ליום נטו. ואם מרוויחים שכר ממוצע זה כבר קרוב יותר ל-200 דולר ליום.

שוב – חישוב מאד פרטני לכל אחד. יש מי ש”תקוע” עם עודף ימי חופש ולכן העלות שלהם 0. מצד שני יש מי שלוקח חל”ת (למשל כדי להאריך את חופשת הלידה) ואז זו העלות המלאה.

באופן פרטני העלות היומית בטיול יכולה לנוע בטווח מאד גדול.

מלון טוב במנהטן לזוג +תינוק בעונה יכול גם לעלות קרוב ל-300 דולר ליום.

אבל למשל דירה קטנה דרך airbnb באגמי האצבעות יכולה לרדת ל 100 דולר ליום עם שוכרים ל 4-5 ימים. ההוצאות היומיות בבישול עצמי (שמתאפשר בדירה כזו) נמוכות יחסית. אם את הרכב שוכרים בניו ג’רסי ולא בניו יורק הוא יהיה יותר זול וכו’. כך שאפשר לרדת לעלויות מחייה של 200 דולר ליום. זה מחייה ולא כולל אטרקציות ובילויים.

אטרקציות ובילויים – ככל שהטיול יותר מהיר העלות היומית של הדברים האלה גבוה יותר. למשל שיטוט חינמי מול אטרקציות בתשלום, למשל כרטיס רב יומי ועוד ועוד

אז לפעמים טיול ארוך יותר ורגוע יותר לא יותר יקר (לא כולל ימי החופש) מטיול קצר יותר ומהיר יותר.

• 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון