קירגיזסטן ומונגוליה
-
שלום,
חיפשתי קצת בפורום אך לא מצאתי תשובות לכמה שאלות שיש לי:
האם יש אפשרות למעבר בין קירגיזסטן ומונגוליה? אפשרי לשלב את שתיהן בטיול אחד שייארך כחודשיים בין ספטמבר לאוקטובר?
הבנתי שעלות חודש טיול במונגוליה היא כ500$, כמה עולה חודש טיול (תרמילאי) בקירגיזסטן?
תודה
-
היי
אין גבול בין המדינות, ולדעתי אין מעבר גבול בין קזחסטן למונגוליה.
יש מעבר גבול בין קירגיזסטן לסין, אבל הוא לא רשמי ולא תמיד מאשרים לעבור דרכו. זה מה שאני שומע ממטיילים, לא מנסיון אישי.
אולי אני טועה.
אם יש מעבר, אז נראה לי שהדרך הכי טובה היא קירגיזסטן- סין-מונגוליה.
חכה לתגובות של בעלי נסיון.
לגבי העונה – אוקטובר לא כ”כ מתאים לטיול במונגוליה, זה ממש לקראת סוף העונה.
ממוצע של חודש במונגוליה הוא מעט יותר לכיוון 1000 דולר, אלא אם כן אתה מטייל בטרמפים או אוטובוסים ציבוריים.
הרוב הגדול מטיילים בקבוצה ששוכרת רכב (ואן) עם נהג ומדריך כאשר כל יום עולה 30-50 דולר לאדם (פחות או יותר, תלוי במסלול ובתנאים שאתם סוגרים איתם).בהצלחה
-
אפשר לעבור דרך מערב סין - מאוש לקאשגר דרך מעבר אירקשטאם (צריך להכין מראש ויזה לסין) ומשם לאורומצ'י ולמערב מונגוליה (יש מעבר גבול מצפון מערב שינג'יאנג נסינית למערב מונגוליה).
ואפשר לעבור דרך קזחסטאן ורוסיה.
שתי הדרכים ארוכות וכמובן שוות השקעת זמן בטיולי צד מעבר לנסיעה עצמה. ניראה לי שחודשיים זה זמן קצר מידי, אלא אם אתה מהממהרים.
באוקטובר כבר קר מאוד הן בקירגיזסטאן והן במונגוליה. שקול להחליף את מונגוליה בטאג'יקיסטאן - קצת נוחה יותר באוקטובר והרבה יותר קרובה לקירגיזסטאן.
-
תודה רבה!