חצי יום בפריז עם ילדים
-
שלום לכולם,
טסים לנורמנדי בפסח עם שלושה ילדים (10,8,5). מתכננים חצי יום בפריז להתרשמות (נוחתים ביום חמישי בבוקר ב- CDG ישנים בשדה, מניחה שיהיו לנו משהו כמו ארבע-חמש שעות ברוטו כולל הלוך – חזור).
יש למישהו “מסלול מקוצר לילדים”? (אייפל, שאנז אליזה) שמתחשב בשעות וקרבה של אתרים?
לחלופין חשבנו על אוטובוס תיירים, יש למישהו פרטים על סיור כזה? (פרטים, נקודת מפגש, וכו’).
המון תודה מראש!

-
לי עוד לא יצא לנסוע ב”אוטובוס תיירים” כי הקונספט הזה לא מדבר אליי.
אבל במקרה שלכם – ובהתחשב בגילאי הילדים ובזמן הקצר – זה כנראה הפתרון הפשוט ביותר.
-
גם אני מעולם לא ניסיתי את הקונספט ונרתעת ממנו, לכן פונה לחוכמת הפורום…
מוסיפה עוד פרט משמעותי, מתכננים עוד חצי יום בחזור שוב צהריים עד הערב (בין לבין נוסעים לנורמנדי
).מניחה שזה משנה את התמונה אם מדובר על שני חצאי ימים?!
מישהו יכול לעזור להתמקד בגיחות?
שוב המון תודה!
-
מנסה להבין
נחיתה ביום חמישי בשעה …… בCDG
וחזרה בשעה………… לCDG ללינה –
שישי בבוקר- השכרת רכב(?) ונסיעה לנורמנדי
ושוב אותו סיפור בחזור?
עם הרכב
הגעה מנורמנדי בשעה……………
ו…. חזרה לCDG לטיסה (ללינה? )
בעיקר מנסה להבין
למה לחזור לCDG כדי לישון שם כדי להתחיל למחרת את הנסיעה לנורמנדי?
האם שוכרים את הרכב כבר בנחיתה או שהתניידות לפריז בRER?
-
אני לא בטוחה שהבנתי בדיוק אם חצאי הימים הם בבוקר או בערב, אבל בכל מקרה אם מדובר לילדים בביקור ראשון בפריז אז הייתי בהחלט מקדישה חצי יום אחד לעלייה לאייפל. מומלץ מאד לדעתי לעלות עד למעלה ומומלץ מאד להזמין כרטיס מראש לפי שעה. אפשר לשלב לאחר הביקור באייפל שייט על הסיין אם יש זמן.
חצי יום נוסף – הייתי מתחילה בשער הניצחון. טיפוס עד למעלה ותצפית מראש שער הניצחון (רואים היטב את מגדל אייפל). משם לצאת לטיול לאורך השאנז-אליזה. כשנמאס אפשר לקצר במטרו לכיוון כיכר הקונקורד ומשם לטייל דרך גני הטולרי לכיוון הלובר ולהתרשם מהמבנה מבחוץ ומרחבת הכניסה שלו. לשער הניצחון אפשר לטפס (בחלק מהימים – תבדקו) גם בשעות הערב ולראות מלמעלה את כל האורות, כולל את מגדל אייפל מואר. יש גם שעות מסויימות שבהן המגדל מואר באורות מנצנים. היינו לפני כמה שנים ועלינו לשער הניצחון פעם אחת בבוקר ופעם נוספת בשעות הלילה וראינו איך האורות המנצנצים נדלקים (נדמה לי שזה בערך ל-10 דקות החל בעשר בלילה, אבל תחפשו את הזמנים המעודכנים) – חוויה לילדים!
אפשרויות נוספות לחצי יום בפריז:
ביקור ברובע לה-דפנס
או
ביקור בנוטרדם כולל עלייה לתצפית מלמעלה (אבל שם עלולים להיות תורים ארוכים ולא ניתן להזמין מקום מראש עד כמה שידוע לי)
או
גבעת המונמרטר
או
מרכז פומפידו (אפשר גם בלי להכנס למוזאון, יפה מאד לראות את הבניין מבחוץ ויש הרבה אקשן ברחבה החיצונית של המוזאון).
כמובן לפי ההעדפות שלכם אפשר לבחור להכנס לאחד המוזאונים.
במזג אויר נעים אפשר לטייל ברגל מהנוטרדם דרך הגשרים על הסיין לרחבה של הוטל דה-ויל ומשם למרכז פומפידו.
בכל מקרה אני לא הייתי בוחרת לבלות חצי יום בפריז בנסיעה באוטובוס תיירים (ולא זכור לי בכלל אם יש כזה בפריז)
-
ממליצה על שייט על הסיין. אפשר לקחת סירה ממש מתחת למגדל אייפל, השייט נינוח ומלווה הסברים על המקומות שרואים. תהיו פחות לחוצים לשמור על הילדים ( לפחות הגדולים). לי, עם בני 6 ו- 8 היתה הרגשה לא נעימה בפאריז בגלל כל הרוכלים שנצמדים ומציעים כל מני שטויות למכירה, לא עזבתי לילדים לרגע את היד כשהיינו ברחוב...