קוסקו
-
היי, אני טסה לקוסקו בפרו ורציתי לדעת באם מומלץ לקחת כדור למחלת גבהים פרומדקס כטיפול מונע.אודה לתשובתכם בהקדם. תודה.
-
תגיעי לקוסקו , תראי קודם אם בכלל תרגישי משהו . יכול מאוד להיות שאת לא כל כך רגישה לגובה . רוב האנשים לא רגישים לגובה בצורה חמורה .
אצל רוב האנשים אחרי מנוחה קצרה של כמה שעות או יום , התופעות של כאבי הראש עוברות .
למה לקחת כדור כטיפול מונע ? לקחת את הכדור תמיד אפשר .
תקני חבילת כדורי אורמוקס . הם די זולים . פחות מ- 20 ש”ח אפילו אם אין לך ביטוח מושלם של קופת החולים .
-
אישית הייתי פועל כמו שדורון אמר, אבל צריך להיזהר עם תשובות כאלו, כמו “למה לקחת כדור כטיפול מונע".
יש כל מיני מקרים,
למשל, את ההורים שלי שהיו גם כן באזור קוסקו, הינחו (רופא ומדריך מקומי מוסמך) להתחיל לקחת עת הכדורים איזשהו פרק זמן מסוים לפני ההגעה לקוסקו עצמה (לא זוכר אם יום או יומיים, זה כמובן לא מהווה המלצה לאף אחד אחר).
גם כשהייתי בהימלאיה התחלתי לקחת חצאי כדורים כבר במהלך העלייה עוד לפני הגבהים הרציניים ולפני שהרגשתי את התסמינים, אחרי התייעצות. מצד שני לא לקחתי אותם כבר בגובה פני הים, וכאן כנראה את מגיעה ישירות מפני הים.
בכל מקרה, כל מה שכתבתי כאן כאמור לא מהווה שום המלצה, אלא רק דוגמה למקרים ספציפיים.
אם את יכולה, תתייעצי עם רופא, תספרי לו שאת מגיעה ישירות מפני הים לקוסקו, ובהתאם לגילך, מצבך וכו’ הוא ייתן את המלצותיו. או לכל הפחות את יכולה לשאול בפורום בריאות כאן באתר, לדעתי יש שם רופאה שעונה על שאלות בסגנון הזה. -
אני אישית תמיד פעלתי על פי ההמלצה שעד שלא מרגישים בעיה של ממש (נניח הגעתם לקוסקו ויש לכם בחילות) אין צורך לקחת כדורים.
עם זאת, אני מאוד מתחבר פה לזהירות שבתשובה ולכך שהכי חשוב זה לפעול על פי המלצה מסמכות מעט רצינית יותר. ממליץ לנסות לפרסם שאלה בפורום בריאות פה באתר, הוא מנוהל בידי רופאת טיולים מוסמכת שאני מניח שתוכל לתת תשובה יותר מאומתת.