ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

שאלת בדים..

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    5
    10
    5840
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • orila11gi
      orila11gi נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם
      אני רוצה לנסוע להודו בקיץ בעיקר למטרת קניית בדים.
      האם מישהו שמכיר את הודו ממש טוב יודע להמליץ לי להיכן כדאי לי לנסוע כדי לראות מגוון גדול של בדים ומוצרי טקסטיל?
      לאן הכי כדאי להגיע? ואם זה בכלל כדאי בעונות הקיץ?
      אשמח לתשובותיכם
      תודה וסופשבוע נעים
      אורלי
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • פנינה מרקו
        פנינה מרקו נערך לאחרונה על ידי

שאלת בדים..
        היי אורלי
        אני מכירה שני מקומות עיקריים הנחשבים למרכזי טקסטיל - אחד בדרום הודו, בעיר מייסור, והשני בצפון-מרכז - בוורנסי. בשני המקומות ניתן למצוא בדי משי, בעיקר, הידועים באיכותם בכל העולם. שני המקומות נמצאים באיזורים בהם מזג האויר בקיץ אינו אידאלי (חם ולח מאוד).
        אבל.... גם בבומביי ובדלהי תוכלי למצוא חנויות ורחובות שלמים בשווקים בהם נמכרים בדים במבחר עצום שמקורם בכל חלקי הודו, גם אלה מוורנסי וממייסור, כך שבהחלט ניתן "לקצר" הליכים ולהשאר באחת הערים האלה ולהתרכז בחיפוש שם. לדעתי כדאי לעשות "עבודת הכנה" בחיפוש באינטרנט, משהו שבוודאי עשית, אם הגעת לפורום אסיה בלמטייל....
        • orila11gi
          orila11gi נערך לאחרונה על ידי

שאלת בדים..
          אהלן פנינה. קודם כל תודה על תשובתך.
          האם את יודעת גם על איזורים בהם יש הרבה בדים (לאו דווקא משי, הוא הפחות אהוב עלי) עם רקמה? את יודעת, כל הבגדים הלבנים האלו שהרקמה מוטבעת בבד.. (בעיקר בדים לבנים)
          תודה שוב
          אורלי
          • yallaayala
            yallaayala נערך לאחרונה על ידי

שאלת בדים..
            מצטרפת להמלצות של פנינה ובעיקר לעבודת התחקיר, חפשי מפעלי טקסטיל באינטרנט. כדאי לקחת בחשבון שגם בהודו דרושה עבודת חיפוש ותחקיר משמעותית. לפני כמה שנים לקח לי שלושה שבועות להגיע לאריג שחיפשתי באיכות בכמות ובמחיר שרציתי, כל זה היה בוורנסי אחרי שכבר הכרתי טוב את הודו. המפעלים בוורנסי מומלצים אבל אני גם חושבת שאין צורך לעזוב את דלהי או מומבאי אלא אם כן את זקוקה לסוג בד שמיוצר בשיטות מסורתיות במקום מסויים.
            • ronya
              ronya נערך לאחרונה על ידי

חנויות הבדים בוראנסי הם משהו שלא מהעולם הזה
              נכנסים לחנות, ומיד נפרשים לפניך מגוון ע צ ו ם של בדים, סארים, במבחר בלתי יתואר של דוגמאות וצבעים.
              בדים לבנים אינני זוכרת שראיתי שם, אבל את בדי המשי קשה לי לשכוח.
              קניתי שם 2 סארים, 6 מ' כל אחד, במחיר של...כ-30 ש" ליחידה.יש לא מעט חנויות והמגוון, כאמור, רחב.

בנוה צדק יש חנות בגדים, העשויים בדים "טבעיים" כאלה, ואני יודעת שבעלת החנות קונה את הבדים בהודו וגם תופרים אותם שם. אם את בעסקי הלבוש אולי כדאי לחפש שם גם מתפרות.
              • פנינה מרקו

בדי כותנה
                יש חנות ברישיקש, באיזור של העיר עצמה, לא במקומות שהתיירים מבקרים, הסמוכים לגנגס, אלא באיזור המסחרי של העיר - שמוכרת רק בדי כותנה, רובם לבנים. אם תהיי שם קחי ריקשה לאיזור הבדים של העיר (בהודו זה כך, לכל מוצר יש איזור, רחובות שלמים, שבו ישנן חנויות אחת אחרי השנייה שמוכרות אותו דבר) ותשאלי על החנות שמוכרת רק כותנה, אני בטוחה שהמקומיים יראו לך אותה.
                • ronya
                  ronya נערך לאחרונה על ידי

פנינה- זו החנות שמונה המליצה לנו עליה?
                  • פנינה מרקו

כן, זו החנות שנפתחה מאוחר יותר וחיכינו לה עד שתפתח
                    • דן
                      דן נערך לאחרונה על ידי

שאלת בדים..-silampur
                      בדים דלהי
                      במידה ואת מתכוונת להביא כמות מסחרית/או כמות שלא נחשבת לצריכה אישית, בין משלוח או איתך קחי בחשבון מכס (נסיון אישי)

בדלהי קיימים מספר אזורים של שווקים/חנויות של בדים המשמשים סוחרים/תופרות לקנית בדים
                      silampur ע"י ה railway cross אזור הנמצא כ 30-45 דקות בריקשה מקונאוט פלייס,קחי בחשבון שהמקום ענק לא תראי זרים צריך מספר שעות כדי לחפש בסבלנות את מה שרוצים,ממליץ מנסיון לקחת ריקשה למקום (לסכם עם הנהג מראש מחיר)הרירשה מחכה לחזרה לדלהי

איזור נוסף לבדים יחודיים (ריקמות) פושקר
                      • yallaayala
                        yallaayala נערך לאחרונה על ידי

בדים רג'סטאן
                        מרבית הבדים עם הרקמות והמראוצ שמוכרים ברג'אסטאן מקורם בקרנאטאקה או בבארמר, שוק הטקסטיל הגדול של רג'אסטאן, בדים עם רקמת מכונה או פייטים או נצנצים נמצא באודייפור.
                        תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                        • 1 / 1
                        • פוסט ראשון
                          פוסט אחרון