ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

פורטוגל

פורום אירופה
    2
    4
    999
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • קודיהמל
      קודיהמל נערך לאחרונה על ידי

היי לכולם,

בעוד שבועיים ניסע לטייל בפורטוגל ויהיו לנו שם 5 לילות ו- 5 ימי טיול מלאים.

אשמח לדעת חוות דעתכם על המסלול הבא שבניתי לטיול מתגלגל:

ביום הראשון נגיע לליסבון בשעה מאוחרת כך שלקחתי מלון קרוב לשדה התעופה ומה שיישאר זה ללכת לישון.

היום השני – מסלול של כ- 300 ק"מ – קובה-דה-רוקה, סינטרה, אובידוש ונלון בקויימברה.

היום השלישי – השלמות בקוימברה משם נצא לפורטו, אולי נעבור בדרך באביירו.

היום הרביעי – השלמות בפורטו כולל ביקור ביקב ומשם לוילה ריאל, פסו דה רגואה וגם Lamego  ונלון באזור Piodão - אני מוטרדת במיוחד מיום זה שנראה לי עמוס וארוך.  מדובר במסלול של כ- 300 ק"מ ואני חוששת להגיע בשעה מאוחרת מידי ליעד הלינה שלנו.

מה דעתכם? האם יש לכם המלצות ליום הזה? אין לי בעיה לשנות.

היום החמישי – נוסעים לליסבון דרך תומר ופטימה – נסיעה של כ- 300 ק"מ.

היום השישי – ליסבון וטיסה ארצה בלילה.

אשמח מאוד להערות/הארות למסלול זה וגם לדעת איך הדרכים במסלול שתיארתי, האם הכבישים נוחים לנהיגה? האם האזור הררי? חשוב לי לדעת במיוחד ליום הרביעי כי אני חוששת שנגיע ליעד שלנו בשעות החושך.

אשמח מאוד להתייחסות.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • יונית
        יונית נערך לאחרונה על ידי

ואוו.

המון כביש מעט טיול.

היום הרביעי בלתי אפשרי לדעתי-וכן, הררי (אלא אם נוסעים על האוטוסורדות ואז...בעצם בשביל מה הטיול בעמק? המיטב אלו הנופים,הכרמים,והמבט אל הנהר ).

אבל לא רק זה- רק מהיום השני כבר יש לי סחרחורת זה בעיניי לפחות יומיים טיול.

נניח שהיום השלישי- הוא במסגרת “נסבל” בהנחה שבקווימברה אולי תטיילו פחות, ובשעות הבוקר המוקדמות תצאו ישר (בלי אווירו) לפורטו כדי שתספיקו לראות אותה, כי למחרת לא תספיקו כלום!

גם היום החמישי מאד עמוס ברמה שלדעתי מפספסים לא מעט.

אם הלינות לאורך הדרך הוזמנו כבר--- אז… זה מה שיש .

אם לא- מציעה לשקול צמצום משמעותי של הטיול רק עד קו תומאר וחזרה.

• קודיהמל

תודה רבה יונית!

הלינות הוזמנו אבל עם אופציה לביטול. חששתי מהעומס. יש לנו מעט ימים שם והכל נראה לי כל כך יפה אבל כנראה הגזמתי. את העמק אוריד אבל חבל לי לוותר על פורטו שנראית לי מרשימה. 

מה דעתך על השינוי הבא:

היום הראשון –  ליסבון-אובידוס-Alcobaça-וקוימברה .

היום השני ללא שינוי

היום השלישי – פורטו-אבריו-Peniche  או פטימה ולינה באזור (אפשר גם לוותר על אבריו ולהתמקד ביום הזה בפורטו עד הצהרים ואז לצאת משם הלאה)

היום הרביעי –פטימה או Peniche-סינטרה-קובה דה רוקה וליסבון

היום החמישי – ליסבון 

מה דעתך? זה מקצר את הנסיעות, פחות עומס ובכל זאת מרוויחים את פורטו.

או שזה עדיין עמוס מאוד ובעיקר נסיעות? אם עמוס מידי אז אוותר על פורטו (חבל לי) ואתמקד בסינטרה, אובידוס, תומאר והאזור שם.

• קודיהמל

ערב טוב, 

חזרנו שלשום מפורטוגל המדהימה, היו לנו 5 לילות וחמישה ימים מלאים (חזרנו בטיסת לילה), אמנם מעט ימים יחסית למומלץ לפורטוגל אבל בהחלט אפשר לבלות יפה שם גם בזמן קצר. היינו בהרכב של זוג עם ילד בן 13 ובן בוגר בן 22.

מזג האוויר היה נפלא.

אשתף במה שבחרנו לעשות מתוך האופציות הרבות שם:

היום הראשון היה לינה בלבד סמוך לשדה התעופה בליסבון, הגענו כמעט בחצות.

ביום השני יצאנו ל- Cascais בילינו שם כשעה, זו עיירת חוף חביבה מאוד משם המשכנו ל- Cabo da Roca  שזו הנקודה המערבית ביותר באירופה, מקום מרהיב. מקובה-דה-רוקה המשכנו דרך נוף מיוער קסום לסינטרה שהיא יפיפייה רק שהגענו ביום מוצף בהמוני תיירים (כנראה בשל חג הפסחא) עד כדי כך שהיינו צריכים לעשות מספר סיבובים עם הרכב כדי למצוא חנייה וגם היה קושי למצוא שולחן פנוי  במסעדה. בכל זאת עיירה יפיפייה שמאוד נהנינו בה. לקחנו טוק-טוק שעשה לנו סיור של למעלה משעה ולקח אותנו לאחד הארמונות שם ממנו היתה תצפית מרהיבה והמשכנו איתו לסיור ברחבי העיירה ולכיוון ארמון פנה (שאותו ראינו בעיקר מתצפיות מרחוק, לא הגענו עד אליו). בדרך עצרנו בעוד מקומות תצפית.

מסינטרה המשכנו לקוימברה אליה הגענו בסביבות שבע בערב. לנו סמוך מאוד למרכז ההיסטורי שלהם במלון אוסלו שממנו יש תצפית מרהיבה לעיר. במלון סייעו לנו לרכוש כרטיסים להופעת פאדו שהתקיימה בעיר באותו הערב. בקיצור יום קסום.

ביום השלישי – טיילנו בקוימברה היפה והקסומה עד שעות אחר הצהרים ובסביבות 15:00 נסענו לפורטו שגם בה היה לנו מלון במרכז העיר, Pao de Acucar Hotel (לאור הזמן הקצר שהיה לנו הקפדתי להזמין מלונות באזורים המרכזיים). הספקנו לטייל בחלק העליון של פורטו שהתגלתה כיפיפייה, משובצת בהמון קירות קרמיקה על חזיתות הבתים וגם מבנים היסטוריים יפיפיים. אציין באופן מיוחד את תחנת הרכבת שם שמשובצת באריחי קרמיקה מרהיבים בהם מוצגים ציורים הסטוריים ומדהים לראות תחנת רכבת שנראית כמו מוזיאון. בנוסף, הגענו לבית קפה מאוד מפורסם שם בשם Majestic שם ישבנו ואני חייבת לציין שאולי כגודל הציפיות גודל האכזבה. בית קפה נחמד אבל לא כפי שמתואר (לפחות בעיני). היו שם בתי קפה לא פחות יפים ממנו.  

ביום הרביעי – טיילנו בשוק של פורטו ואחר כך בעיקר בחלק התחתון של פורטו – ברובע Ribeira אזור זה מדהים ביופיו, גם שם חזיתות הבתים משובצות באריחי קרמיקה יפיפיים ובנוסף האזור הזה מאוד צבעוני – בעיקר החלק שפונה לנהר. אזור הנהר יפיפייה והמעבר מצד אחד לשני הוא דרך גשר מרהיב בשם  Ponte de Dom Luís I שנבנה מהנדס שגם סייע בתכנון של מגדל אייפל ורואים את הדמיון.  

בצד השני של הנהר נמצא חלקה השני של פורטו (וילה נובה דה גאיה) אזור זה משובץ ביקבים וחנויות לטעימות יין. בנוסף יש בצד השני גם רכבל ממנו נשקף הנוף המרהיב מלמעלה. עלינו לרכבל ומשם עלינו על הפוניקלור שלהם והמשכנו בעלייה לחלק העליון של העיר בטראם המקסים שלהם. כלי התחבורה האלה היו חוויה בפני עצמם. הטראם הוביל אותנו לחלק העליון של פורטו סמוך מאוד לחנות ספרים מאוד מפורסמת בשם Livraria Lello שכדי להיכנס אליה היה צריך להמתין בתור גדול וכדי לדלג עליו הזמנו מראש כרטיסי כניסה לחנות הזו באינטרנט (זו חנות ספרים עתיקה שמיוחדת בעיצוב הפנימי שלה וכנראה הסופרת  ג׳יי קיי רולינג שחיברה את ספרי הארי פוטר שאבה גם משם את הרעיונות שלה).

החנות אמנם יפה אבל בעיני לא עד כדי כך ששווה להצטופף בהמוני תיירים שגודשים את החנות עד כדי קושי לזוז שם. הבן הצעיר שלי מאוד נהנה שם.

את פורטו היפה עזבנו בסביבות 17:00 לכיוון Obidos ( בתכנון היה לעצור בדרך ב Alcobaca וגם ב Batalia אבל לא היה זמן) שם הזמנתי את המלון ללילה הרביעי במלון מיוחד וגם קצת מוזר שנקרא הספרייה ( (The Literary Man מלון שכל הדקורציה שלו היא ספרים. הגענו לבית המלון בסביבות 19:30 ואחרי שהתארגנו שם נכנסנו לכפר העתיק שם היתה תהלוכת לילה דתית לכבוד חג הפסחא.

את בוקר היום החמישי פתחנו בטיול בכפר Obidos  שהיה צמוד למלון שלנו. הכפר מרהיב ביופיו. . מאוד נהנינו בו, מיוחד וקסום, עם נוף יפייפה.  

את הכפר עזבנו בצהרים ונסענו לליסבון שם היה הלילה האחרון שלנו.

עצרנו ברובע בלם, שם ביקרנו בפסל מגלי עולם וגם במגדל בלם שהיה סגור לרגל שביתת המקומיים אז לפחות ראינו אותו מבחוץ. משם המשכנו למלון שלנו (Hotel Mundial) שהיה ממוקם ברובע באישה, אזור מרכזי בליסבון. נדהמנו מהעליות והירידות התלולות בעיר. כדי לראות את העיר לקחנו טוק-טוק (צריך לומר לגבי הטוק-טוקים שעובדי המלון לא ממליצים עליהם כי רובם לא מקצועיים וחלקם נוהגים מהר מידי, אם לוקחים טוק-טוק אז לקחת את זה בחשבון ולנסות לקלוע לבחור כזה שמספיק בטוח ומקצועי) שעשה לנו סיור של שעה במקומות החשובים וביקשנו מהנהג שיוריד אותנו באזור הבילויים של העיר (Bairro Alto) שבו חיפשנו מועדון פאדו אבל לא היה מקום אז בסופו של דבר התיישבנו במסעדה בה המלצרים עצמם שרו שירי פאדו וזה היה ערב מדהים! (לצערי אני לא זוכרת את שם המסעדה). מהמלון ירדנו לאזור שלנו בפוניקלור שנקרא גלוריה ומשם ברגל למלון.

היום השישי והאחרון הוקדש לליסבון, סיירנו ברחבי העיר, הגענו גם לשוק Mercado da Ribeira שאמנם היה סגור אבל החלק של המסעדות בו היה פתוח ומאוד נהנינו לשבת שם. אחר כך עברנו לצד השני של הנהר עם מעבורת (אין משהו מיוחד לראות בצד השני, זה היה רק לחוות המעבורת שחוצה את הנהר סמוך לגשר הזהב שלהם), משם חזרנו לליסבון ולקחנו מונית לשוק  LX Factory. שוק לא גדול אבל חביב ביותר.

וזהו, הגענו לשעת ערב ונסענו לשדה התעופה למסע בחזרה הביתה.

זהו, חמישה ימים מדהימים עם טעם של עוד. הרבה נסיעות שחלקן נעשו על הדרך המהירה כדי להספיק. אני מקווה שהסיכום הזה יסייע למי שמגיע לפורטוגל למספר מצומצם של ימים.    

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
            • 1 / 1
            • פוסט ראשון
              פוסט אחרון