8-9 ימים בניו יורק
-
היי
במסגרת טיול בצפון מזרח ארהב, אני וזוגתי (בני 30+) מתכננים להיות 8-9 ימים בניו יורק, בסוף הטיול (תאריכי הטיול הם מה-22 בספטמבר עד ה-15 באוקטובר)
אנחנו שוקלים מהם היתרונות והחסרונות של לינה במנהטן לעומת לינה בויליאמסבורג, ששמענו שהפכה להיות שכונה אפנתית, מהם הבדלי המחירים והאם ניתן לנוע משכונה אחת לשניה בקלות
כמו כן האם יש מה לעשות באטלנטיק סיטי בימינו?
תודה רבה, ליאור ומעין
-
היי ,אטלנטיק סיטי ירדה מזוהרה שגם בעבר לא הייה משהו.
המקום עייף ,יבש ומשעמם.
-
לאף אחד אין תובנות לגבי אזור לינה בניו יורק?
-
אני באופן אישי מעדיפה את מנהטן וממנה קפיצה לביקור בברוקלין.
רוב הימים קרוב לוודאי שתבקרו במנהטן ואולי תקדישו יום או יומיים לברוקלין, לא?
-
שכונה אופנתית זה נחמד, אבל עדיין רוב מוקדי העניין הם לא שם….למנהטן יש יתרון בולט, החסרון הוא כמובן המחיר.
-
השאלה אפה תטיילו רב הזמן , מנהטן או וולמסבורג/ ברוקלין . אם מנהטן אז עדיף לישון שם, לינה מחוץ למנהטן דורשת שימוש בתחבורה רב הזמן, בטיול חשובה הנוחות ובסופו של דבר , במיוחד כאשר מטיילים בעיר. לגבי אזור לינה, מאיזה שדה אתם טסים חזרה לארץ, לפי זה תבחרו מלון עם תחנה נוחה של המטרו , יהיו לכם מזוודות , טיקים, לא נוח להתרוצץ איתם בין תחנות.
-
נדמה לי שאתם מבינים את היתרונות והחסרונות של לינה מחוץ לעיר או בתוכה. טרייד אוף בין מחיר לבין נוחות.
לדעתי בגלל שיש לכם 8-9 ימים בעיר, כדאי בהחלט לפצל לינה ולהנות מכל העולמות. קחו כמה לילות במנהטן כדי לבלות עד מאוחר וכדי להרגיש את העיר 24 שעות, וקחו מלון רחוק יותר לשאר הלילות כדי לחסוך כסף, ישמש בתור בסיס לטיול באזורים שממילא יהיו רחוקים מהמלון במנהטן.
-
הלינה במנהטן יקרה אבל לדעתי אין תחליף לקרבהזו עיר שחיה בלילה, הצגות וסתם בילויים.
מתאים לכם להתחיל להתגלגל ב 10-12 בלילה או אפילו מאוחר יותר?
כנ”ל אם רוצים לפרוק קניות של שופינג או לנוח בצהרים לקראת בילוי מאוחר, לינה רחוקה די מבטלת את האופציה הזו.
כדי לחסוך אולי כדאי לפצל את הלינה ורק חלק מהזמן לישון במנהטן (שימו לב שלפעמים יש הנחה משמעותית ללינה של מספר רב של לילות) אבל למרות המחיר לא הייתי מוותר על לינה במנהטן עצמה.
-
בטיול לתל אביב – הייתם מציעים לתייר לישון בפתח תקווה?
אפשרי? כן
מומלץ? פחות
צריך לזכור גם שמחוץ למנהטן הצפיפות של תחנות הרכבת יורדת, וכך גם התדירות (כי הקוים מתפצלים). כלומר גם אם הנסיעה ברכבת עצמה זה רק עוד רבע שעה למשל, בפועל זה יכול להיות תוספת של חצי שעה לפחות כל כיוון.
ואגב – ככל שהמלון ממקום יותר קרוב לתחנת הרכבת, כנראה שהוא יותר יקר

-
אני נמצאת כרגע בניו ג'רזי (משפחה) ומבזבזת 2-3 שעות ביום על כניסה ויציאה ממנהטן. בזבוז זמן מטורף!
שלא לדבר על זה שאם רוצים לבלות בלילה או לנוח באמצע היום אז אין אופציות פשוטות וזמינות.
(הייתי כבר לא פעם בניו יורק ומאמינה שאהיה שוב אז אני לא מתרגשת, אבל ממש לא ממליצה, בטח לא לתיירים שזו פעם ראשונה שלהם בעיר).
-
לא דומה ביקור של 9 ימים לביקור של 5 ימיםמי שמגיע לביקור של 5 ימים, סביר להניח שיתרכז במנהטן, וכדאי שילון במקום מרכזי.
אבל בביקור של 9 ימים – הרי לא יצאו כל יום לבלות עד מאוחר, לא יבצעו שופינג כל יום וכו. חוזר על המלצתי לפצל לינה – חצי מהזמן בתוך מנהטן – בדיוק בשביל הבילויים הליליים ולהרגיש את העיר, וחצי מהזמן במיקום זול יותר בקווינס במרחק של 15 דק בסאבווי ממרכז מנהטן. הרי ממילא בטיול של 9 ימים מגיעים גם למקומות מחוץ למרכז מנהטן שלשם ממילא צריך לנסוע בסאבווי.
ולגבי פתח תקווה – אם מגיעים לטייל 9 ימים בכל גוש דן, כולל הרצליה ובת ים ופתח תקווה, ואם הייתה בגוש דן רכבת תחתית זמינה, אז בהחלט היה כדאי להמליץ לפצל לינה – כמה לילות במרכז תל אביב, וכמה לילות במקום מחוץ למרכז שנגיש בתחתית.
לגבי ניו ג'רזי – זו מדינה אחרת
אף מקום שם לא מחובר לניו יורק ברכבת תחתית, כך שהכניסה למנהטן היא ברכב\אוטובוס\מעבורת, די מייגע. -
תחבורה ציבורית - תובנות מביקור לאחרונהתעשו לכם בדיקה בגוגל מאפס
אם יש בקרבת המלון רכבת תחתית.
עשו לכם מנוי מטרוכארד של 7 ימים (31$ לאדם)
הרכבת התחתית קלה ונוחה להתמצאות, כמה נסיעות ותופסים את הרעיון, עוקבים על גבי השילוט לאיזה קו (וכיוון) ואתם בעניין– תוסיפו לזה אפליקציית מפות גוגל ואתם מסודרים.
לא הגענו לוויליאמסבורג בשבוע שהיינו אז אין לנו מידע ממקור ראשון.
קצת שיטוט ברשת מראה שיש באזור תחתית והנסיעה משם למרכז מנהטן קווים M J Z כ 20 דקות.
השיקול הוא שלכם
אנחנו לנו ב blakley על ה55, אבל חוץ מהקרבה ברגל לכיכר טיימס (שגם לשם בקור בלילה נסענו תחנה או שתיים בתחתית) , ביחס לשאר האתרים שביקרנו לא היה יתרון יחסי במיקום.