מזון כשר בבראשוב
-
מידע שקבלתי מישראלי שחזר היום מבראשוב,הקהילה היהודית מפעילה מחדש מסעדה במתחם בית הכנסת,לאחר פשיטת רגל של זכיין שהפעיל את המסעדה בשנה שעברה.
איני יודע מי נותן את הכשרות?כדאי לבדוק .
-
לא יודעת מה קורה שם.
חברה שלי שנסעה עכשיו הייתה בקשר במייל עם אדם מהקהילה
וזה מה שהוא ענה לה ב-20.3.2017
“ בדרך כלל בשבת מתקיימת תפילת שחרית המתחילה בשעה09:30 בבוקר זאת במידה ויש מניין
לגבי אוכל כשר אני חייב לאכזב אותכם לא קיים מושג כשר ברומניה ואין כשרות ברומניה כי אין גם רב ואו משגיחי כשרות השומרים שבת ובקהילה
בבראשוב המנוהלת עי" נוצרים לא יכול להיות כשרות כי הם אינם יודעים מה זה כשרות אוכל כשר בכל רומניה אפשר למצוא אך ורק בחבד הנמצא בבוקרשט
שקהילות היהודיות של הפדרציה היהודית אין כשרות ואין גם מוצרים כשרים.ומי שאומר לכם שיש פשוט מרמה אותכם.
אם תצטרכו עוד פרטים אשמח לעזור בשמחה.”
לתשומת לבכם.
לכן ממליצה לשכור דירה ובשל לבד. להביא לחם קפוא ולהקפיא בדירה, אפשר להביא גם טוסטר וגבינה צהובה ובשרים מושלים. ולקנות שם מה שאפשר כגון פרות וירקות , ביצים, אורז, תפוחי אדמה , קמח , םסטה ברילה דגים טריים כשרים, ירקות קפואים ללא תוספות, ולאוכלי חלב נוכרי -חלב ויוגרט טבעי וחמאה טבעית.
לחברתי מצאתי דירה גדולה בבראשוב עצמה נראית מקסים דרך airbnb.
יש גם דירה יותר זולה בפאתי יער.
המחירים טובים מאוד.
ממליצה לקרוא את הפוסט שלי על השכרת דירות דרך airbnb
יש גם הנחה של 38 אירו לנרשמים לאתר דרך הקישור הבא.
רק שימו לב!!! הרבה מקומות ברומניה הם פסיונים שאתה מקבלים חדרים ולא דירה. כך שמומלץ לפני ההזמנה לברר עם הבעלים שמדובר בדירה העומדת כולה לרשותכם ולא בחדרים בדירה.
ראיתי תופעה זו ברומניה.
עכשיו החברה נמצאת ברומניה בדירה שהוזמנה דרך שם והיא ממש ממש מרוצה.
הטוב, שאפשר להתכתב עם בעלי הדירה עוד לפני ההזמנה ולהתרשם מהם ולדעת יותר פרטים שחשובים לכ על הדירה והכל מתועד במערכת.
-
מה שכתב קודמי לא מדויק. אני לא מומחה גדול לרומניה אבל לפני כמה חודשים ביקרתי בOradea . יש שם רב מישראל. והוא גם נותן את הכשרות למסעדה של הקהילה. יכול להיות מי שמחפש כשרות למהדרין, לא ימצא ברומניה.
-
מישהו יודע אם יש מקום שניתן לחגוג בו את סדר פסח בבראשוב -
שבוע טוב !
- המידע כאן בהודעה מס’ 22 .
-
שבוע טוב !
- הרבה ציבורים בארץ חושבים אותו דבר לגבי הכשרות של הרבנות .
- אנו אכלנו במסעדת הקהילה ביאשי, ושירתה אותנו יהודיה .
- ליד אולם המסעדה היה אולם בית הכנסת עם תפילות ורב . באמת לא התעניינתי לגבי זהותו של הרב אך אם זה עקרוני אוכל להרים טלפון ולשאול .
-
תודה רבה שבוע טוב וחג שמח!
-
תודה רבה לכולם ובמיוחד לibd
ולאילן היקרים שעוזרים אבות לכולם.
אני לא יודעת מי כתב לה הודעה זו.
וכן אשמח שתבדקו את המצב שם.
היא לא מחפשת מהדרין.
אבל כמובן שיהיה כשר.
תודה
-
והשבת הם הלכו לבית הכנסת בתשע וחצי בבוקר והוא היה סגור