השכרת רכב בשוויץ
-
היי, טס לשוויץ לשבועיים באפריל.
אשמח לקבל המלצות עדכניות על הנהיגה שם: מה מצב הכבישים מבחינת שלג? איפה מומלץ לחנות בלוצרן ובאינטרלאקן? כדאי להזמין משהו מראש בארץ?
כל טיפ יתקבל בברכה
-
אם מתכננים לעבור במעברי הרים גבוהים אז אין טעם לברר עכשיו אם הם פתוחים.
צריך לברר את זה ביום שבו רוצים לנסוע במעבר, כי המידע הזה משתנה מיום ליום בתקופה הזאת. רק בקיץ אפשר להיות בטוחים שהמעבר פתוח כי לא יורד שלג.
בכבישים הרגילים בתקופה הזאת לדעתי אין כמעט סיכוי לשלג. לא ברמה שיפריע לנהיגה.
בנוגע לחניה בשוויץ לא מצאתי בטיולים שלי חניה חינם כמעט בשום מקום. בד”כ חניתי בחניון בתשלום. יש כאלה בכל מקום.
-
רוב המעברים הגבוהים עדיין סגורים באפריל, כבישים נמוכים כולל מעבירים נמוכים יותר פתוחים.
גם חלק מהאתרים עדיין סגור באפריל, צריך לבדוק נקודתית לוזים של שייט אם מתוכנן ורכבלים.
-
לא חנית ברחובות צדדיים? רק בחניונים גדולים? כמה שילמת?
-
תודה. מקווה שהמעברים ייפתחו עד אמצע החודש... -
לא הייתי בונה על זה. המעברים הגבוהים נפתחים הכי מוקדם באמצע מאי, לפעמים יותר מאוחר. אם תסתכל באתר שצירפתי אפשר להיכנס למידע על כל אחד מהמעברים הסגורים ולראות מתי הפתיחה המתוכננת. ברור שאם יהיה גל חום אביבי קיצצוני הפתיחה תוקדם..
לגבי חניות-אנחנו כן חנינו ברחובות צדדיים בחינם, ולפעמים בעזרת הדיסק הכחול-החניה מוגבלת בזמן, מסמנים את שעת ההגעה בדיסק.
כל מקום-לגופו של עיניין. אבל גם ככה שוויץ יקרה, לא החניה לבדה “שוברת” את התקציב...
-
שתי שאלות:
- אני מתכנן לטייל בהר טיטליס ובאינטרלאקן – את חושבת שהמעברים הסגורים ייפגעו בי? הטיול שלי מבוסס בעיקר על שני המקומות האלה.
- מה זה הדיסק הכחול?
-
שאלה נוספת:
ביום הראשון (ציריך) וביום האחרון (ציריך) אהיה בלי רכב,
לכן אני רוצה לקנות את ה-Swiss pass. האם כדאי? האם יש כרטיס רכבת אחר שכדאי לי לקנות? אם כן – איפה?
תודה!
-
אין מעברי הרים בין אינטרלקן לטיטליס והכבישים באזור פתוחים.
יש כאלו שבמסגרת הטיול אוהבים לנסוע ולטייל במעברים הגבוהים-יש “מסלול שלושת המעברים” וזה לא יהיה נגיש. אבל יש מספיק מה לעשות חוץ מזה.
אם תהיו מה14/4 מומלץ קניון הארה.
הדיסק הכחול-מין קרטון כזה שאפשר לסמן בו שעת הגעה ולהציג אותו בחלון הרכב. הוא קיים בעוד מדינות באירופה וזה משהו מאד שימושי, לדעתי. אמור להגיע ברכב השכור ואם לא יש בטוריסט אינפו ותחנות דלק-בחינם.

-
אנחנו בשוויץ לא חנינו אף פעם בחניה חינמית מוגבלת בזמן כי ההגבלה שראינו היתה לשעות ספורות וזה היה מעט מדי בשבילנו.
בשוויץ נוח מאוד לטייל בתחבורה ציבורית. כדאי לכם לשקול את זה. השכרת רכב יקרה מאוד.
-
לגבי הכרטיסים- ממליצה מאד לקרוא באתר my Swiss alps
יש שם המון מידע הסברים והמלצות לכרטיסים ארציים או אזוריים
-
אז הכרטיס הזה מאפשר לך לחנות שעה... בחינם? -
מודה שלא הבנתי איזה כרטיס כדאי לי לקנות בסיטואציה שלי…
SWISS PASS או
Swiss Travel Pass Flex? איפה מוכרים את שניהם?
-
במקומות מסויימים בלבד “האזור הכחול”.
יש גם “אזור אדום” ם דיסק אדום. לא נתקלנו…
לגבי הפאס-אם שוכרים רכב ומתכוונים לעלות בהרבה רכבלים ולהשתמש מדי פעם בתחבורה ציבורית מתאים ה half fare card.
הפאס המתאים תלוי במה רוצים לעשות ואיפה מטיילים.
-
אני אהיה בלי רכב רק בציריך ובלוצרן, אז נראה לי שאקנה את ה-half card. איפה מוכרים אותו?
תודה על העזרה!