ילוסטון עד לוס אנגלס
-
שלום
אשמח לקבל המלצות לאתרים :
התחלה באיזור פארק ילוסטון..
דרך סאן פרנציסקו...
וסיום בלוס אנגלס.
לטיול באזור מתוכנן לי 10 ימים...
בנוסף יש לי 4-3 ימים בLA ,וכן 3-4 ימים בווגאס וטיסה ל 3-4 ימים
ב NY העיר..
את הדרך מפארק ילוסטון ועד וואגס אני מתכוון לעשות ברכב
אשמח לקבל המלצות ..חלוקת זמן..היכן כדאי לנחות בקירבת ילוסון?
האם הזמן סביר למרחק..?
מקומות ואתרים בדרך...?
וכדומה....
תודה למשיבים
שלמה -
ילוסטון עד לוס אנגלסשלמה שלום.
לא כתבת למתי מתוכנן הטיול.אבל חכנון של 10 ימים מילוסטון לאל.אי ב 10 ימים זה לא ריאלי.אודה שטרם הייתי בילוסטון אבל רק החלק של ס.פ + הדרך לאל.אי זה 5-6 ימים.לפי המלצות בפורום ביקור בילוסטון גם הוא כ 5 ימים והדרך לס.פ כ 3 ימים. -
ילוסטון עד לוס אנגלסאלון שלום
התאריך המתוכנן הוא יציאה מהארץ ב25/06/2009
היות ואת הקטע שבין ס.פ ללוס אנגלס כבר טיילנו כולל יוסימיטי הפעם זה מיקצה שיפורים..
אולי לילה או שתיים ב ס.פ...
ועוד לילה בדרך עד ל.א
את מירב הזמן אני רוצה להקצות לילוסטון + טיטון +הדרך עד ס.פ (לייק טהו...רינו ...וכד')
,USV
AKNV
-
ילוסטון עד לוס אנגלסשלמה שלום,
לפני כשנתיים עשיתי טיול (יחד עם אישתי ו-3 ילדי הקטנים) מעגלי ל"א-לאס וגאס - ילוסטון - סן פרנסיסקו. וגם אנחנו, כמוכם, עשינו בטיול אחר את הקטע שבין ס"פ לל"א.
את הסיבוב עשינו ב-12 יום (אבל אודה על האמת, אני אוהב לנהוג ולא אכפת לי לנסוע מהבוקר עד הלילה).
מציע שתבדוק אפשרות נחיתה בעיירה ג'קסון החביבה, סמוך לפארק טטון. יש בה בקיץ מופע רחוב בסיגנון המערב הפרוע ובכלל כיף להסתובב בה. בטטון היינו קצת פחות מיום אחד. משם המשכנו לילווסטון, שבו היינו יומיים וחצי. אני מאוד אוהב טבע ופארקים אבל לדעתי אין מה לעשות בפארק הזה יותר מ-3 ימים (והיינו בכולו כולל טיולים רגליים). משם המשכנו לעיירה איידהו פולס (עם מפל חביב באמצע העיירה אך לא יותר מכך) ומשם בנסיעה ארוכה מאוד נסענו ישירות לס"פ. זו דרך מאוד ארוכה שאורכת יום שלם. ניתן כמובן לעצור בדרך ברינו (שבה היינו בעבר ולכן ויתרנו הפעם) ובלייק טאהו (שאחרי כל הפארקים לא נשאר חשק לעוד אגם). כך שבפועל לא היה מעניין בכלל בין ילווסטון לס"פ. ס"פ זה סיפור אחר לגמרי וכל פעם שאני מגיע אליה אני נהנה מחדש.
בהצלחה,
יועד -
ילוסטון עד לוס אנגלסשלום,
שדה התעופה המרכזי הקרוב ביותר לילוסטון נמצא בסולט לייק סיטי. משם לפארק זה 5.5-6 שעות נהיגה. יש שדות קרובים יותר, אבל סביר להניח שהטיסה אליהם תארך יותר כי היא תצריך קונקשיין נוסף.
לדעתי הזמן לא סביר למרחק, ובין אם זה אפשרי או לא, זאת לא תכנית טובה ולא ניצול נכון של הזמן לדעתי. בהנחה שלחלק של ילוסטון וטיטון תקדיש 5-6 ימים, ישארו לך 5 ימים שבהם אתה רוצה לנסוע מרחק של 1,400 ק"מ עד ס"פ ומשם עוד כמה מאות ק"מ עד ל"א. ודאי שיש מה לראות בדרך שבין ילוסטון לס"פ, אבל אין לך זמן לזה.
-
ילוסטון עד לוס אנגלסשדה התעופה הקרוב ביותר לילוסטון נמצא בעיירה ג'קסון, אמנם קטן אך מה זה בכלל חשוב. לכן אם אתה נוחת בג'קסון ובהנחה שיש לך רק 10 ימים הייתי מחלק את המסלול כך:
- יום אחד לפארק טטון (לינה בג'קסון שבה מתקיים מדי ערב מופע רחוב של בוקרים).
- 3 ימים לילוסטון
- נסיעה לאיידהו פולס וביקור במקום (לא משהו לכתוב עליו הביתה אך בכל זאת הפנינה היחידה באיזור).
- נסיעה ללייק טאהו
- יום נוסף בלייק טאהו
- יומיים בס"פ (גם אם כבר היית שם היא תיד מפתיעה מחדש)
- יום נסיעה ללוס אנג'לס (בכביש המהיר).
בהצלחה,
יועד -
ילוסטון עד לוס אנגלסעברתי באיידהו פולס ואינני זוכר שום דבר שם ששוה עצירה.
אם כבר, ניתן להמשיך מערבה משם לפארק הלאומי Craters Of The Moon שבו תתקל בנופים געשיים. לידו ב- Arco יש גם אתר שהיום הוא גם כן גן לאומי היסטורי, של תחנת הכח הגרעינית הראשונה בארה"ב שהושבתה כבר בשנות ה- 70.
ממליץ משם לעבור ב- Twin Falls, ולצפות בקניון של נהר הסנייק ומשם להכנס לנבדה לכוון רינו על פי התכנית המקורית שלך. אינני מכיר את החלק הזה של המסלול.
-
ילוסטון עד לוס אנגלסאני גם מצטרף בחום להמלצה של dhz לקרייטרס אוף דה מון. מקום מאד מוזר ומיוחד, עם מרבצי בזלת, מערות לבה, מיני הרי געש, ועוד כל מיני תופעות. יש שם אפשרות להכנס לתוך מערות הלבה, חלקן בזחילה עם פנסים (לצורך כך מומלץ לרכוש קסדת פלסטיק במרכז המבקרים).