אורלנדו או LA?
-
שלום לכולם, אנחנו מתכננים טיול לארה”ב באוגוסט עם 4 ילדים. אנחנו מתכננים להיות במערב בסאן פרנסיסקו, יוסמיטי, לאס ווגס, גרנד קניון – ולגבי ההמשך יש לנו שאלה: להמשיך לLA או לטוס לאורלנדו? בהמשך הטיול נהיה בניו יורק ונחזור הביתה,
תודה לכל העונים,
יורם ואורלי.
-
אני מניחה שההתלבטות היא לגבי ביקור בפארקים של דיסני/יוניברסל.
אנחנו ליולי הקרוב בחרנו באל איי על פני אורלנדו בגלל מזג האויר הבלתי נסבל בפלורידה בקיץ (לחות גבוהה ביותר והרבה גשם), וזאת למרות שאם משווים בין היצע הפארקים בשתי הערים, אורלנדו לדעתי לוקחת. (הייתי בדיסני בשתיהן. ביוניברסל עוד לא הייתי באף אחת מהן).
תוסיפו לזה את הבונוס של טיסות הפנים שייחסכו לכם (מווגאס נוסעים לאל איי ברכב כמובן), כך שאישית הייתי הולכת גם במקרה שלכם על לוס אנג'לס.
תהנו.
-
אורלנדו הרבה יותר טובה מדרום קליפורניה מבחינת כמות הפארקים.
בדרום קליפורניה יש 5 פארקים גדולים (יוניברסל, 2 דיסני, סי וורלד וסיקס פלגס, ועוד איזה 3-4 פארקים קטנים יותור וכמה פארקי מים)
באורלנדו יש 7 פארקים גדולים (4 דיסני, 2 יוניברסל וסי וורלד)
עוד איזה 3-4 פארקים קטנים וכמה פארקים מים, ועוד כמה פארקים גדולי וקטנים בסביבת אורלדנו (לגולנד, בוש גרדנס ועוד).
אז אם אתם מתכננים 7 ימים בפארק (ב-10 ימים נטו לפחות) – ברור שאורלדנו הרבה יותר טובה.
אבל אם אתם מתכננים 3-4 ימים בפארקים – דרום קליפורניה נותנת תחרות יפה לאורלדנו.
בלי קשר – יש עוד שיקולים:
כמו שהזכירה גלית – מזג אויר וחסכון בטיסת פנים (חוסך גם זמן וגם כסף)
בדרום קליפורניה יש נקודות עניין נוספות חוץ מפארקים אז אפשר גם לרווח את הפארקים ולא יום אחרי יום.
אם מעניין אתכם סיקס פלגס – אפשר לשבץ דווקא בתחילת הטיול קרוב לסן פרנסיסקו