ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

הודו במאי-אוגוסט

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    7
    10
    3603
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • joa
      joa נערך לאחרונה על ידי

אני מתכנן לנסוע במאי לחודשיים וחצי (עד אוגוסט)

1. הייתי רוצה לשמוע המלצות למסלולים אפשריים. (נוסע לבד ולכן הייתי רוצה לשמוע על מסלולים שלא מסובך מדי להתסדר בהם לבד).

2. רישיקש וורנסי - 2 יעדים שהייתי מאד רוצה להיות בהם. האם כדאי לנסוע לשם מתישהו בתקופה הנ"ל או שזה בזבוז זמן בשל מזג האויר?
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • oz_shar
        oz_shar נערך לאחרונה על ידי

הודו במאי-אוגוסט
        כמעט כל יעד אפשרי בצפון הודו בתקופה הזו גדוש במטיילים בכלל וישראלים בפרט. במידה ואתה מאוד סובל במקומות חמים (כמוני), לא מומלץ להגיע לרישיקש וורנאסי בתקופה הנ"ל.
        כעיקרון - הייתי ממליץ להתחיל בדראמסלה ומשם להתגלגל לאיזור העמקים קולו ופרוואטי, ומשם להמשיך לאיזור לאדאק. אישית, הייתי ממליץ לך גם על העמקים קינור קאזה וספיטי, אבל הם כבר פחות מתוירים. בכל מקרה - תתחיל ותזרום, בהודו זה עובד לא רע.
        • yallaayala
          yallaayala נערך לאחרונה על ידי

הודו במאי-אוגוסט
          jo_a היקר
          אם אתה מאד רוצה לנסוע למקום אז כדאי מאד שתסע אליו, במיוחד אם כשהמשיכה שלך היא לאתרים מיוחדים במינם בעולם ובהודו. ביקרתי ברישיקש ביוני והיה בסדר גמור מבחינת מזג האויר, אבל יכול להיות שאלו היו שבועיים מיוחדים ויכול להיות שזו היתה עונה קרירה יחסית, מזג האויר נתון לשינויים קיצוניים כמו שאתה בודאי יודע, לעומתי תוכל למצוא בפורום תיאורים חוזרים על חום גדול באתרים הללו (אהוב עלי במיוחד התאור של פנינה מרקו על רישיקש בקיץ) עשה חיפוש קטן בפורום ותחליט בעצמך. בכל מקרה מזג האויר הוא לא מחסום הוא שיקול בתכנון ובאופן הטיול, כי ניתן להתכונן ולהתרגל לכל מזג אויר. באופן אישי לא הייתי מוותרת על ביקור בוורנאסי-בנארס ורישיקש בשום מקרה.
          לגבי אתרים נוספים, ישנן המון המון שאלות בסגנון הזה מהשבועות האחרונים, שוב ממליצה לעשות חיפוש, בתחילת מאי אפשר לנסוע עוד לרג'סטאן ואולי כדאי לך להתחיל משם ולחוות את הודו הצבעונית וההינדואיסיטית והשטוחה לפני העלייה להרים המקסימים והקרירים והצבעוניים יש לומר... בכל מקרה הודו היא ארץ קלה יחסית להתניידות גם אם אתה לבד ובכל מקום תמצא שרותים לתייר וגם אנשים מסבירי פנים.
          טיול נעים מהנה.
          • joa
            joa נערך לאחרונה על ידי

הודו במאי-אוגוסט
            תודה רבה.

אם כן, האם לא כדאי להתחיל דווקא מרישיקש/וראנאסי ולעלות צפונה לאחר מכן, על מנת להרוויח אותן מוקדם יותר (כי אם אני מבין נכון ככל שהימים נוקפים נעשה חם יותר)?
            • yallaayala

הודו במאי-אוגוסט
              זאת שאלה טובה... יש כמה דברים שצריך לקחת בחשבון מצד אחד זהו מזג האויר שיהיה פחות או יותר סביב ה-40 מעלות פלוס בכל מקום במרכז אולי ברישיקש קצת פחות, בנוסף שמאי יוני הם החודשים החמים ביותר ובאוגוסט הודות למונסונים יהיה כבר פחות חם, לפי התחזיות השנתיות אוגוסט מתקרר ב10 מעלות. והצד השני הוא התוכן, בנארס (ורנאסי)היא עיר שגדושה בפעילות רוחנית של החיים והמתים וכן במראות נוף טבע ואדם מרשימים ולכן פעמים רבות לא קלה לעיכול, לרב הנטייה היא לשלב אותה כיעד בהמשך הטיול אחרי שכבר קצת מכירים את הודו. רישיקש לעומתה מאד ידידותית לתייר היא כמו ביתה הרוחנית העליזה מן הצפון. לכן לדעתי אפשר לבחור ברישיקש כיעד ראשון בטיול, וכך להנצל מן התופת והחום Laughing . ובכל זאת אוסיף שלדעתי אם תהיה שבועיים קודם ברג'סטאן ואחר עוד שבועיים ברישיקש הרידוואר ו/או האזור (גנגוטרי, אוטר קאשי, באדרינת') אמנם תבלה את חודש מאי בחום אבל תרוויח את מרכז הודו על גווניו לפני שהחום נהיה גדול באמת, מה גם שרישיקש נמצאת בקרבת ההרים הקרירים כפי שציינתי במקומות בסוגריים, כך שתמיד אפשר להמשיך הלאה אם חם. ושוב נסה להכנס להמלצות נוספות שנכתבו פה יש המון כאלו רק מהשבוע האחרון.
              • haushinka
                haushinka נערך לאחרונה על ידי

הודו במאי-אוגוסט
                האם מומלץ להגיע ממומביי לרג'סטאן במאי? ובאיזה אופן כדאי לעשות זאת?
                • ניליולי
                  ניליולי נערך לאחרונה על ידי

לאילה - ורנסי ורישיקש - אהבתי.
                  איילה,
                  רציתי לומר לך שאהבתי מאוד את התיאור וההשוואה הציורית שעשית בין רישיקש לוורנסי.
                  "...בנארס (ורנאסי)היא עיר שגדושה בפעילות רוחנית של החיים והמתים וכן במראות נוף טבע ואדם מרשימים .. רישיקש לעומתה מאד ידידותית לתייר היא כמו ביתה הרוחנית העליזה מן הצפון."

לא חשבתי עליהן כאם ובת.
                  ורנסי האם, שקושרת אליה בקשרים אמביוולנטים של סיאוב ואהבה, התובענית,המטורפת, הזקנה,השקועה במים ספוגי הסטוריה ומתים, עכורים כביצה..
                  ורישיקש, הבת הצוהלת, נזר הרים סביב לה, תכשיטי גשרים על צווארה, טובלת ומשתכשכת בנהר צלול וקר..

שיהיה יום טוב ומפויס,
                  נילי.

• פנינה מרקו
                    פנינה מרקו נערך לאחרונה על ידי

אכן, באמת תאור קולע ומענין של שתי הערים
                    • yallaayala

כולן היו בנותיה.... של גנגה גי'
                      ותודה רבה רבה לך נילי על הציור המדהים במילים, זאת היתה הצפה של געגועים יופי והתרגשות.
                      • יעקבס
                        יעקבס נערך לאחרונה על ידי

ואני נהנה לקרוא את כל מה ששתיכם כותבות
                        • 1 / 1
                        • פוסט ראשון
                          פוסט אחרון