הוקיאדו וצפון יפן
-
שלום לכולם,
אנחנו מעוניינים לטייל באופן עצמאי באוקטובר באי הוקיאדו ומשם חשבנו לרדת הלאה ולטייל בצפון יפן (סה”כ 17 יום). ראינו תכנית שמציעה אחת מחברות הנסיעות בארץ – המתכוונת לטייל בין האתרים הבאים בצפון יפן:
הירוסאקי, אאומורי (Aomori)
הרי האקודה-סאן (Hakkoda-san), האגם טוואדה-קו (Towada-ko)
.
האגם טאזאוה-קו Tazawa-ko)), קאקונודאטה (Kakunodate), אקיטה (Akita)
..
היראיזומי (Hiraizumi), נארוקו (Naruko), יאמאגאטה (Yamagata)
.
זאו (Zao)
.
מאצושימה, נסיעה לטוקיו
.
שאלתי היא: האם מישהו ביקר באתרים המוזכרים למעלה? המלצות/הסגות לגבי טיול בצפון יפן?
תודה מראש למשיבים
אורית
-
ראשית – צפון יפן מתוייר פחות ע”י זרים ולכן צריך לקחת בחשבון שהתקשורת פחות קלה מבאזורים אחרים (טוקיו, קיוטו וכו’).
אזור הצפון עשיר באוצרות טבע ואופי הטיול בהתאם. טיול כפרי/טבע ופחות הסטוריה/מקדשים/עיר.
דבר נוסף צריך לזכור – בשנת 2011 התרחשה רעידת אדמה שגרמה נזקים רבים. סנדאי ופוקושימה היו המדווחים יותר. ההתייחסות בתקשורת היתה ברובה לנזקי גוף/רכוש ופחות לנזקי טבע. כדאי לברר באתרים שכתבת האם ומה נפגע.
לעצם הטיול – כתבת 17 ימים. כולל הוקיידו? כולל טוקיו? חילקת את הימים? זה לא בלתי אפשרי אבל מצריך תכנון טוב של הזמן.
צריך לקחת בחשבון את זמני הנסיעה. אם התכנון הוא להשתמש בתחבורה ציבורית – אפשר לבנות על לוחות הזמנים.
-
האמת היא שהשמות היחידים ברשימה שנשמעים לי מוכרים הם מקומות בטהוקו (צפון הונשו) ולא בהוקיאדו. אז אני לא אתייחס לרשימה אלא לחוויה האישית שלי.
בהוקיאדו יש כמה שמורות טבע, המרכזיות שבהן shiretoko בצפון מזרח שזו שמורה חביבה וכנראה היעד המרכזי של התיירים בהוקיאדו, akan דרומית לו, שזו שמורה של אגמים, ו-daistsuzan במרכז האי שזה בגדול האיזור ההררי המרכזי של הוקיאדו ובאיזור פוראנה שם מגדלים פרחים בכל פינה. בשמורות, בעיקר שירטוקו יש, בין היתר, דובים. הזכרנו תיירים אז נדגיש, לא תראו הרבה תיירים מערביים אבל הוקיאדו מפוצצת תיירים מקומיים, קבוצות, משפחות, חבורות של צעירים, זוגות מבוגרים. כל יפני שמכבד את עצמו דואג להיות בהוקיאדו בדיוק מתי שאתם.מאוד אהבתי את הוקיאדו אבל מבחינת נסיעה דרך האי הוא הרבה פחות מרשים מקיושו למשל, בכללי זה אי די שטוח, מלא בחוות חלב כמעט תעשיתיות ופחות בכפרים קטנים עם אווירה של פעם.
לא יודע מה נכנס ב-17 יום, מה מעניין אותכם ואיך אתם מתכוונים להתנייד. הרכבות בהוקיאדו טובות אבל לא בהכרח מגיעות לכל מקום ובטח שלא מגיעות לתוך השמורות.
אבל הנה ההמלצות הקטנות שלי: בהוקיאדו – האיים רישירי ורבון, לפחות האי רבון, פשוט יפייפה, עם כמה מסלולי הליכה נעימים. נמצא בצפון מערב הרחוק ליד העיר wakkanai.האיזור של פוראנו, עם הפרחים, ההרים, האגם הכחול והחורשות.
ואיזור האגמים של אקאן, שם יש גם עיירה תיירותית בשם ainu kotan שנמצאת מתחת להר געש ישן והיא נועדה לספר את סיפורם של בני האינו, הילידים של האיזור.
את המעבר מהוקיאדו להונשו הייתי עושה במעבורת לכפר uma ב-shimukita peninsula ולא לאאומורי. זה פשוט איזור הרבה יותר נידח שדי מעניין לעבור דרכו.
באיזור של אאומורי של כל מיני ארמונות ומקדשים. אל אגם towada שמופיע לכם ברשימה יש נהר בשם אאוריסה שאפשר ללכת לצידו לאורך הגיא, יפה! המסלול הוא 15 ק”מ של מפלים וצוקים ואפשר לעשות רק את חלקו, הכביש מקביל.אם באמת בא לכם משהו מיוחד ואתם בקטע של הליכה, הליכה של יום שלם עם הרבה עליות וירידות ארוכות, dewa sanzen שנמצא יחסית באיזור אקיטה שרשומה לכם. מדובר ברכס של שלושה הרים שבאמונה המקומית מייצגים את החיים, המוות והלידה מחדש ומעבר לזה שמדובר בטרק באמת באמת יפה ומגוון וכולל כמה מקדשים מעניינים מאוד, אפשר באמת להבין איך הם נתנו לו את השם הזה.
חוץ מזה, והממלצה הקבועה שלי למתעניינים ביפן, http://www.japan-guide.com/list/e1101.html -
וואו..תודה רבה לאלון ו – any
לא חשבתי שבסופו של דבר אקבל תשובות ועוד מפורטות..
אנחנו בגישושים ראשונים אם כן/לא לטוס בחגים ליפן
אוהבים בעיקר טבע (הליכות, טרק קצר ויפה אם ניתן יהיה לשלב יהיה נפלא) אך מכיוון שמדובר ביפן חשוב לנו כמובן לשלב גם וגם (טבע+אתני/תרבותי).
any – תודה, כן אנחנו מודעים לרעידת אדמה שהתרחשה באזור פוקשימה ב 2011. הטיול אמור להתמקד במרכז צפון האי ופחות באזור המפרץ.
אלון,
תודה רבה על ההתייחסות המפורטת
קראנו המון על הוקיאדו – קראתי המלצות חמות על האי רובין (מתאים לאוקטובר? שווה את הנסיעה?) וכן על שריטוקטו בצפון מזרח. אלו שני המוקדים העיקריים שבעיקר בגללם חשבנו לבקר באי. הבנתי שהשלכת תהיה שם בשיאה בתחילת אוקטובר.
צפון הונושו נשמעת מסקרנת ומשלבת: shimokita שהזכרת, shirakami sanchi, מסלול שלושה ההרים שציינת, מקדש yamadera, כפר הסמוראים ב kakunodat matsushima והמפרץ ושאר האתרים שהוזכרו.
אחת האפשרויות עליהן חשבנו היא להוריד את הוקיאדו, להתמקד בצפון הונשו (5-6 ימים) + אלפים וקיוטו (אפשרי גם טוקיו?). אנחנו מעוניינים להתנייד עם רכב. האם יש אפשרות לקחת את הרכב למשל ב – amori ולהחזיר בקיוטו או שחייבים להחזיר בגבולות המחוז?מודה שהכל מאד מאד ראשוני…..
אלון – האם אתה ממליץ לבנות טיול דווקא סביב קיושו עם השלמות במרכז?
תודה
אורית
-
הי אורית,
בהנחה שזה הטיול הראשון שלכן ביפן…
17 יום עוברים די מהר… הנסיעות יגזלו חלק ניכר אם אתן רוצות ליסוע מצפון הונשו עד קיושו.
מציעה שתבדקו על מה אתן מוכנות לוותר (לא פשוט...), כי את הכל יהיה מאד קשה בזמן הזה, בהנחה שאתן לא רוצות להיות בתנועה כל הזמן רק כדי להספיק.
את מתמקדת בשני האיים הוקאידו וקיושו. אם זה משהו שהוא must מבחינתכן – השאלה מה שם מעניין יותר מבמקומות אחרים. טבע יש בשפע בחלקים נרחבים של יפן. העובדה שרוב התיירים הזרים שמגיעים ליפן מתמקדים בהסטוריה וערים לא מעידה על טיולי הטבע האינסופיים שמציעה המדינה הזו.
נהיגה לא בלתי אפשרית, אבל קחי בחשבון שבאזורים נרחבים השילוט ביפנית בלבד. (וגם נוהגים בשמאל). נהגנו ונסענו ברכבות – לפעמים היה מאד לא משתלם להוציא את הרכב מהחניה…
מציעה לך לשקול גם רכישה של JR PASS. נסיעה מטוקיו (שעם כמה טבע שאתן אוהבות, להיות ביפן בלי טוקיו נראה לי לא כל כך טבעי...) לקיושו משתלמת יותר עם הפס. גם מבחינת לוחות זמנים וגם מבחינת נוחיות (שלא לדבר על הקטע הכספי). ובדרך אפשר לעצור בעוד כמה פניני טבע ואתרים שתרצו לראות.
לגבי השלכת – תוכלי לראות צפי http://www.japan-guide.com/e/e2014_when.html
מציעה לך לבדוק אם יעניין אתכן באזור טויאמה Toyama ונגאנו Nagano, למשל:
karuizawa
kamikochi
אזורים יפים שאפשר לעשות בהם טרקים מאד נחמדים.
אם תרצו יותר טבע לא מתוייר (ע”י זרים… היפנים מטיילים בכל מקום) – תוכלו ליסוע גם לחצי האי איזו Izu.
מצטרפת להמלצה של אלון על האתר של japan guide.
לגבי זמן הנסיעה – קחו בחשבון גם את עונת החגים היפנים (די מקביל לחגי תשרי הקרובים). זו תקופה עמוסה יותר בתיירות פנים יפנית.
-
תודה any על ההתייחסות והערות המכוונות.
יש לנו ניסיון בנהיגה בצד שמאל מטיולנו בעבר בסקוטלנד ודרום אפריקה.
נכון, כרגע אני יורה לכל הכיוונים – מחפשת את מה שיצליח עבורנו ומה שיעלה לנו את הברק בעיניים..
הכל עדיין מאד ראשוני ואפילו לא גיבשנו עדיין החלטה שאכן טסים. מניחה שבסוף גם נתכנס ונבנה מסלול קונבנציונלי – פחות או יותר.
חג שמח
-
אני מנסה להיכנס לתוך ראש של 17 יום שרוצה לחוות באמת את יפן. רוב האנשים, בתחושה שלי ומקריאה בפורום, לא מסתכלים בכלל מעבר למסלול היפני הכי קונבנציונלי שהוא בדרך כלל עירוני יותר עם נגיעות יומיות בטבע כמו האלפים היפנים.
האם אתם מוותרים לגמרי על הערים טוקיו וקיוטו?
כמה זמן אתם רוצים להקדיש לנסיעות?
אם אתם מחפשים מדגם מייצג של יפן שמרוכז באיזור אחד הייתי מציע לכם להישאר בהונשו ולהתמקד בעיקר בטהוקו, החלק הצפוני של האי.
אפשרות שנייה אם באמת בא לכם להתפזר זה פשוט לגשת ליפן כרוד טריפ, ברכב או ברכבת (עם JR פס), מניח שזה יישמע עבור כמה כחילול הקודש, אבל כיוון שרוב מה שאתם רוצים לראות הן נקודות עניין ממוקדות ושכל מסלולי היום מחוברים לכביש יש בזה הגיון מסויים. גם בסטייט אוף מיינד של רוד טריפ לא תספיקו באמת לגעת בשתי הקצוות בזמן שיש לכם, לכן אם אתם באמת רוצים לשלב עוד אי הייתי בוחר בקיושו, שיש בה קסם מיוחד ושחווית נופי הדרכים בה עדיין חרוטה אצלי.
בגדול, עם החלטתם שאת מירב זמנכם את רוצים להעביר בטוהוקו בשילוב יעד נוסף, לדעתי הבחירה היא בין טוקיו-קיוטו או, אם באמת בא לכם להעביר את חלק הארי של הזמן בנסיעה, אפילו סיבוב ‘מעגלי’ של קיושו ושיקוקו של כמה ימים שיאפשר לכם כמה עצירות קצרות כמו למשל באסו או באיזור האונסנים בפו. אבל יש מצב שזה להתפזר יותר מדי.
-
שלום אלון,
אנחנו לא מתכוונים לשלב בין שני איים. אין לנו בעיה להתמקד באי אחד וגם לא לוותר בפעם הזו על טיול בקיוטו/טוקיו והמרכז – אם נרגיש שהטיול מלא, מעניין ומהנה עבורנו. בקיצור..אין פרות קדושות...
קראתי בינתיים קצת על קיושו. האם יצא לך לטייל גם ביאקושימה? אם כן, כמה ימים הקדשת לאי?
מתוך הנאמר בשרשור זה אני מבינה שיפן פחות מבורכת בדרכי נוף ומאופיינת יותר במעבר מנקודת עניין אחת לשנייה?
תודה
אורית
-
יקושימה זה אחד המקומות האהובים עלי אבל אתרע מזלי ונתקעתי שם בטייפון ששינה קצת את התכניות. אם היה לכם זמן הייתי בהחלט ממליץ לכם על יקושימה אבל בטווח הזמן שיש לכם, במרחק של האי ולאור העובדה שהוא לא ילמד אותכם הרבה על התרבות היפנית עצמה, מלבד אחלה אונסן טבעי בין סלעי הים, אני לא.
בהחלט יש ביפן דרכי נוף, אם את מצליחה לצאת מהאיזורים המאוכלסים בצפיפות. בקיושו זה בעיקר נופים חקלאיים עם יערות חורש ירוקות ושחורות על הגבעת. האיזור האורבני העיקרי הוא כמובן כל החלק המרכזי של הונשו. לכן הצעתי את המחשבה על רוד טריפ דרך שיקוקו שהיא הרבה פחות מפותחת ויותר מסורתית.
ת’כלס, אם אתם מתכוונים לנהוג, ואם אתם רוצים חוויה משלכם, תחשבו על זה: לשים דגש על קיושו. תתחילו בכמה ימים בקיוטו ונסיעה לקיושו דרך שיקוקו עם כמה עצירות בדרך. נשאר לכם 10-12 יום בקיושו. יש גם טבע יפה שייחודי ליפן, גם כפרים ועיירות קטנות ומסורתיות יותר, אונסנים (שזאת בהחלט סוג של חוויה), הר הגעש (רק תוודאו שהוא לא סגור) ואחת העיירות היפות אסו, נגסאקי בצפון עם חשוב לכם לשלב.. יקושימה בדרום (עדיין גבולי בזמן).ההבדל המרכזי בעיני בין מרכז-צפון הונשו לקיושו זה שבראשון הכל בומבסטי, האלפים, דאווא שנזן, ארמונות. הכל יותר גדול. כמו להשוות את תל אביב לפריפריה.
-
שלום אלון,
תודה רבה על התשובה המפורטת.
נמשיך לקרוא ולהתגבש
חג שמח
אורית