ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

התנהלות כספית בהודו

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    3
    3
    839
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • nathan111
      nathan111 נערך לאחרונה על ידי

בשבוע הבא אנחנו, זוג בשנות החמישים + יוצאים לשלושה שבועות בהודו. טיסה לאמריצר ומשם דרך דרהמסאלה, קולו פרווטי, מנאלי, הרדיוור רישקש דלהי והביתה. אין לנו כוונה להתכלב ואת הדרכים בין לבין אנחנו מתכננים לעשות ברכב שכור עם נהג.
      כמה כסף ליום צריך להכין?
      האם בכל מקום ניתן להמיר דולרים?
      יש אפשרות שימוש בכרטיסי אשראי?
      ניתן למשוך כסף (ATM)
      אני מודע לכך שהשאלה כמה כסף צריך מאד אינדיבידואלית אבל בכל זאת אם אפשר לקבל מושג זה מאד יעזור.
      תודה,
      נתן.
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • יעקבס
        יעקבס נערך לאחרונה על ידי

התנהלות כספית בהודו
        תשובה זריזה לפני שאני שולח את הילדים לגן,בית ספר Very Happy
        החשבון לעלות רכב+נהג ,מונית 5 או 6 רופי ל ק"מ והחשבון הוא גם לק"מ חזרה (תל אביב אילת 350 ק"מ וחזרה 700 ק"מ תשלום)
        נסיעות ארוכות עלו לנו 100$
        ולפי המסלול יש לכם שתי נסיעות ארוכות
        תקציב סביר לשלושה שבועות 1200$
        כן כמעט בכל מקום אפשר להמיר דולרים ויורו
        • פנינה מרקו
          פנינה מרקו נערך לאחרונה על ידי

התנהלות כספית בהודו
          מניסיון של החודשים האחרונים - מחיר נסיעה במכונית פלוס נהג היא הרבה יותר גבוהה מ-5 - 6 רופי לקילומטר. את המחיר הזה אני זוכרת מלפני כמה שנים. היום זה יותר בסביבות ה-9.
          כן, יש ATM בכל פינה בהודו, אפילו יותר מחלפני כספים ובנקים, אני מתנהלת בהודו רק עם כספומטים, כמעט ולא לוקחת מזומנים.
          ישנם מקומות בצפון שבהם לא ניתן להמיר כסף, כמו אלמורה, לדוגמא, בה שהיתי לפני כשלוש שנים, אולי מאז משהו השתנה. גם באיזור הדרום, לדוגמא, בעיירה בשם לונבלה, שהיא עיירה שבה נופשים בעיקר מקומיים ולא תיירים, אין אפשרות להחליף כסף זר, אלא רק להשתמש בכספומט. אז בטח יש עוד כמה מקומות כאלה בהודו, לכן כספומט הוא לעיתים פתרון יותר טוב ממזומן, למרות שזה נשמע מוזר.
          לדעתי אתם מנסים לדחוס יותר מדי לשלושה שבועות. ספרתי שישה מקומות בלי קולו ופרווטי, שדרכם אולי רק תעברו ואולי הם לא נחשבים, למרות שזה לא אמור להיות כך - ושישה מקומות בעשרים יום זה קצת ריצה, למרות שזה אפשרי, אבל לא מצליחים באמת להנות בריצה כזו ממקום למקום. תצטרכו לקחת נהג צמוד לכל שלושת השבועות, כי לא תישארו הרבה זמן במקום אחד ולחפש בכל פעם נהג אחר - זו גם בעיה.
          אם תצטרכו עזרה במציאת נהג, אשמח לעזור.
          • 1 / 1
          • פוסט ראשון
            פוסט אחרון