ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

רומניה -דלתא

פורום אירופה
    3
    4
    1140
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • viva123
      viva123 נערך לאחרונה על ידי

שלום רב , 

כל כך הרבה המלצות חמות על הדלתא וכמעט ואין טיפים בנושא . מצאתי  שלושה  , (ועדיין לא הצלחתי להבין את המקום ואת האפשרויות הטמונות  בו ). 

קצת רקע - אנו שלושה בגילאי 28-54.מתכננים לטייל באזור טרנסילבניה ולייתר דיוק : כביש טראנספאגרשן וטרק אל האגמים , הרי הבוצגי  , ראשנוב  , סינייה  , מסלול 7 המדרגות ושמורת chili varghisului. 

משך הטיול 8-9 ימים ( עדיין לא הוזמנו כרטיסים)

לאחרונה התוודעתי לאזור הדלתא והוקסמתי!!! 

שאלותי:

1- האם כדאי לחרוג כל כך מאזור הטיול לטובת השייט בדלתא? כשלוש שעות נסיעה מסיניאה. ( אנחנו עם רכב) 

2- האם ניתן וכדאי לבצע שיט עצמאי (בקאנו למשל ) ללא בעל הסירה?האם יש מפות מסלול לשיט עצמאי? אני מניחה  ששיט עם בעל הסירה יוביל אותנו לפינות חמד ונקודות תצפית מענינות שהרי הם מכירים היטב את המקום ! 

3- מאיפה כדאי להתחיל את השייט כך שישר נתחיל בחלק המעניין  ?כחצי יום שיט נראה לי מספיק.  

4 - מעוניינת לישון בפנסיון באחד הכפרים /או איים בדלתא . יש המלצות ? טלפון? אתר? 

( עם מזגן בבקשה)

5- יש ציפורים שם באוגוסט ? (כן אני יודעת שחם ויש הרבה יתושים) 

תודה מראש לכל מי שהיתה לו סבלנות לקרוא עד כה ולענות על שאלותיי. 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • dalitwei
        dalitwei נערך לאחרונה על ידי

היינו כבר פעמיים ברומניה ונהננו מאד. בטוח נחזור לשם שוב בשנים הקרובות.

לא בטוח שכדאי לחרוג מהאזור שבחרתם בשביל הדלתא. אולי להוסיף אותו לטיול בפעם הבאה.

ממה שאנחנו חווינו, אנחנו יצאנו לשייט בסירה עם מפעיל ללא עוד נוסעים. הוא השיט אותנו למקומות קסומים שלא תמיד מגיעים אליהם לבד כולל הסברים נפלאים. גם באוגוסט יש הרבה מה לראות. 3-4 שעת שייט מספיקות.

תהנו ברומניה!

• אילן Ilan
          אילן Ilan נערך לאחרונה על ידי

שלום ורד !

- סוף, סוף משהו מעניין ולא השיממון : איך מגיעים מבוקרשט לסינאיה ? 

- כנראה שקראת את פרפראות רומניה שלי , אם שאלת לגבי קניון VARGHISULUI , כאן בהודעה מס’ 16 ועוד מקומות חדשים מחוץ לבראשוב שהפך לתואם היער השחור . 

- ביולי האחרון הייתי בקניון ווארגישולוי ולפני כמה שנים גם בדלתא של הדנובה .

- הדלתא היא מקום ייחודי ושווה לבקר בה גם אם נדרשת חריגה מהמסלול. לא הבנתי איך חורגים אם עדיין אין מסלול אך זה לדיון אחר . 

- בטח שקיימות מפות מפורטות של הדלתא כמו זו לדוגמה  ובכמה פנסיונים משכירים קיאקים, אך מומלץ לבקר בה עם משיט/מדריך מקומי שמכיר היטב את התעלות הקטנות וגם לא תצטרכי לסחוב מדריך ציפורים .

- אפשר לסגור עם משיט הסירה על כמה זמן שרוצים אך לנו הספיקו 3 שעות , מעבר לזה מתחיל להיות משעמם כיוון שהמראות חוזרים על עצמן . ממליץ על סירה עם גגון כיוון שהשמש שורפת .

- קיימות חברות שמקיימות טיולי קיאקים בדלתא ואפשר להירשם .

- מזג האוויר בהרי רומניה הפכפך ולכן חייבים להיות מצוידים לכל תרחיש .

- אני עוזר לכולם במסגרת מעט הזמן הפנוי שלי שמתמעט בימי חג אלה, אך לך בגלל החשיבה המקורית יש לי מוטיבציה מיוחדת לעזור .

- שלחי לי הודעה לפרטי להמשך התכנון .

שבת שלום וחג שמח !

גשר בקניון ווארגישולויציפורים בדלתאגם פרות בדלתאמכייפים בדלתא
          • viva123
            viva123 נערך לאחרונה על ידי

שלום רב 

Dalitwei ואילן תודה רבה הן על התייחסותכם והן על המידע החשוב.

אילן , לקבל מחמאה ממך זו מחמאה גדולה עבורי , 

אכן צודק קראתי את כל הפרפראות ולא רק ! לפני שאני שואלת בפורום אני עושה היטב שעורי בית , אבל מי כמוך יודע שרק מי שהיה ומכיר כל כך טוב את המקום יכול לתת את הטאצ׳ האחרון . יותר מאשמח לקבל את עזרתך בתכנון הטיול אבל לפני שאני מבלבלת לך את הראש אזמין כרטיסים( מקווה שעוד היום)  אדע תאריכים וכך התכנון היומי והשאלות יהיו יותר מדויקות. 

תודה מקרב לב !!! (התמונות יפהפיות )

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
            • 1 / 1
            • פוסט ראשון
              פוסט אחרון