שאלות כלליות על איסלנד
-
שלום לכולם,
אני וחבר מתכננים לטוס לאיסלנד בשבועיים האחרונים של מאי ואנחנו צריכים עזרה עם כמה שאלות כלליות:
- איך מזג האוויר באיסלנד בתקופה הזאת?
- אנחנו רוצים לשכור רכב אבל שנינו השתחררנו לא מזמן ואין לנו ממש ניסיון עם רכב 4x4 שהבנתי שהוא די נדרש בחלק מהמקומות. אפשר להסתדר עם רכב רגיל?
- איזה סוכניות רכב אמינות יש באיסלנד שאפשר להתנהל מולן ולהיות בראש שקט מדאגות?
- איך מתנהל עניין הזמנת מקומות הלינה? אם נהיה עם רכב אז אין טעם לחזור כל יום לאותו מקום אלא לעבור ממקום למקום. מזמינים את כל המקומות לינה מראש או שמזמינים ליום יומיים הראשונים ומשם פשוט ממשיכים לפי המסלול ומזמינים במקום?
- התקציב של כל אחד מאיתנו לכל הטיול כולל טיסות והכל הוא כ-15,000 ש”ח לאחד. זה סכום סביר לשבועיים? יותר מדי/קצת מדי?
תודה רבה מראש לעוזרים!
שבת שלום וחג שמח.
-
שלום
סוף מאי זה טרום טרום עונת התיירות.
רוב אם לא כל מסלולי מרכז האי חסומים בשלג. אולי קיולור יהיה פתוח.
גם לאלה הנוסעים בעונה בה מסלולי מרכז האי פתוחים, אני ממליץ לא לשכור רכב 4X4, במיוחד שהתקציב מוגבל ואתם בגבול התחתון לגילאי שכירת רכב אם בכלל.
במקרה שלכם ממליץ לטייל בתחבורה ציבורית. היה ותרצו לטייל במרכז האי במידה ויפתחו הדרכים, תוכלו לעשות זאת ביום טיול מקומי.
אתם לפני העונה כך שקל יחסית למצוא לינה. אם יש לכם שלד מסלול כלומר ימי שהייה בריקיאוויק או הימים באזור אגם מיוואטן, מציע להזמין לינה כעת. מאי זה עוד חודש..
התקציב שלכם סביר. רכב 4X4 (שלא מומלץ) יבלע לכם בגילכם את רובו.
בתחבורה ציבורית סוגיית הטיול המעגלי אינה רלוונטית.
חג שמח ובהצלחה
-
היי , אני עוד לא הייתי באיסלנד אבל נוסעת בספטמבר ואנסה לענות.
אז נתחיל מהסוף- כן, 15000 יספיקו, גם לנו יוצא 14000 לאדם לשבועיים וזה כולל גם אטרקציות ממש יקרות כמו הטיול של אופנועי שלג, טרקטורונים, הליכה על קרחון, טיול מאורגן לתורסמורק וגם ללאנמנלאוגר עם סופר ג׳יפ ועוד שלל אטרקציות ובנוסף זה כולל את כל בתי המלון שהזמנו כבר מראש ואת הטיסה והרכב

בקשר לבתי מלון- זה נורא תלוי בכם ובהעדפות שלכם, אנחנו למשל מהסוג הזה של המטיילים שנורא צריך שהכל יהיה מתוכנן ואין אצלנו המון מקום לספונטניות (מה גם שאיסלנד היא לא מדינה שמתאימה כל כך לאנשים ספונטנים) אז אנחנו הזמנו את כל בתי המלון מראש לפי התקדמות המסלול שבנינו.. יש לזה יתרונות וחסרונות כמובן וזה לשיקולכם.
בנוסף, אני חושבת שזה לא חובה לשכור רכב 4X4, במיוחד אם אין תקציב לכך.. כבר שמעתי על אנשים שהקיפו את האי עם טיוטה יאריס..אנחנו למשל שוכרים פורד מונדאו ואיתו עושים הקפה של האי, ובשביל להיכנס לפנים האי כמו שאמרתי אנחנו לוקחים טיולים מאורגנים.
בקשר לרכב- ממליצה לכם לברר עם אורן מרום שמוזכר כאן רבות לטובה בפורום, הוא עובד עם rentalcars, תמיד הוא מוצא לנו את הדילים הכי טובים וגם הפעם אנחנו שוכרים דרכו לאיסלנד והוא מצא לנו דיל ממש טוב.
אם תרצו אשמח לשלוח לכם בפרטי את המסלול שבניתי..
תהנו המון!!
-
אני נסעתי בראשית יוני. מרבית הדרכים במרכז האי היו חסומות עדין בשלג.
בסוף מאי יש להניח שהמצב יהיה הרבה יותר לבן על הדרכים כך שגם 4X4 לא יעזור הרבה. על מרכז האי אין מה לתכנן.
הכביש ההקפי פתוח תמיד ובשבילו די בכל רכב.
שכירת רכב באיסלנד יקרה מאד.תבדקו האם בגילכם (צעיר מ23?)ישכירו לכם רכב ואם כן כמה זה יעלה. אורן מרום הוא מקור טוב לבדיקה כזו.
לינה לא צריכה להיות בעיה כי עדין זה לפני העונה. א ב ל חלק ניכר מאפשרויות הלינה במחירים היותר שפויים בעונה הם בבתי ספר שעדין לא יצאו לחופשה או באכסניות שנפתחות רק לקראת העונה לכן כדאי כבר היום לשוטט באתרי הלינה כבוקינג וכו’ ולחפש לינה זמינה.
הסכום שבידכם יכול להספיק זה רק תלוי בכם. תתחילו לחפש טיסה זולה .זה הפריט שבו אפשר לחסוך הכי הרבה . החברה האיסלנדית שהחלה לטוס לנתב”ג אולי היא הבשורה עבורכם.
בהצלחה
רנצי
-
קודם כל תודה רבה על התשובה המושקעת והמפורטת.
בעקבות הדברים שנאמרו כאן על מזג האוויר והתקופה נאלץ לחשוב על הדברים מחדש. בכל מקרה, אשמח מאוד אם תוכלי לשלוח לי את המסלול שבנית כמו שהצעת. זה יעזור לי מאוד!
תודה רבה שוב וחג שמח
-
אני חייב לציין שאמנם את המסלול המעגלי ניתן לעשות עם רכב רגיל אבל שלושה ביקורים באי המחישו לי שאיסלנד היא הרבה יותר מזה ואני דווקא חושב שללא רכב שטח מפספסים חלק גדול מהמדינה המדהימה הזאת. עם זאת, בהחלט ייתכן שבשבועיים האחרונים של מאי גם רכב שטח לא יעזור לדרכים שחוצות את מרכז האי.