רוצה המלצה לתיק טוב!
-
אני יודע שבסופו של דבר צריך למדוד ולראות שהתיק באמת יושב עליך טוב אבל אני מחפש תיק ברמה - ללא בעיית תקציב לטראקים בניו זילנד,
בקשר לגודל אני חושב ש-70 ליטר זה קלאסי כמובן ש-5 לכאן או לכאן בא בחשבון.
חשבתי על גרגורי Baltoro - שמעתי עליו דברים טובים,
מה אתם חושבים?
כמוכן אם יש עוד תיקים עליהם אתם ממליצים אשמח לשמוע ואם תוכלו לפרט זה יהיה מצויין.
התקציב הוא עד 1800 ש"ח. -
רוצה המלצה לתיק טוב!ויש לי הזדמנות לקנות את התיק הזה:
http://www.webtogs.co.uk/Lowe_Alpine_TFX_Expedition_75_plus_ 20_537.html
רציתי לדעת מה אתם חושבים עליו -
רוצה המלצה לתיק טוב!התיק של LOWE נראה טוב, אבל אני לא מכיר אותו. קח בחשבון בעיית אחריות אם אתה קונה דגם שלא מוכרים בארץ - לא בטוח שהיבואן ירצה לתקן אותו אם וכאשר.
בקשר לבלטורו, לי יש את הבלטורו הקודם והוא נוח אבל קצת כבד מדי.
הבלטורו שיש היום קצת יותר קל, אבל עדיין יחסית כבד (2.5 קילו בערך).
הייתי משווה את הבלטורו מול האוספריי אתר, עם משקל בתוכם, כי האתר שוקל 2.07 קילו (אתה בטח חושב, מה זה 430 גרם, אבל זה משנה).
2 התרמילים האלו הם לדעתי המובילים בקטגוריה, לאוספריי יש יתרון משמעותי במחיר (500 שקל זול יותר בארץ, אותו המחיר בארה"ב).
בכל מקרה, כמו שאמרת, למדוד. -
רוצה המלצה לתיק טוב!אז זהו שאת הדגם כן מוכרים בארץ בלמטייל ב-1750 ש"ח,
יש לי אפשרות לקנות מחבר כזה בחצי מחיר בערך ומאחר ונקנה מהארץ בעל אחריות לכל החיים אבל אני לא רוצה לקנות חתול בתיק שק אז בגלל זה רציתי לשאול לדעתכם,
התיק באינטרנט נראה ממש איכותי, אבל אולי מישהו מכיר את הדגם, יצא לו להתנסות אני אשמח לשמוע... -
רוצה המלצה לתיק טוב!לא מעט אנשים אמרו לי ש LOWE ALPINE נחשבים לא משהו, המערכות גב שלהן נורא פרמיטביות, האם זה נכון? אתם חושבים שהמערכת גב של התיק הזה היא פשוטה ופרמיטיבית? -
רוצה המלצה לתיק טוב!זה נראה לי כמו הדגמים החדשים שלהם, ובכל מקרה, אם הוא נוח לך בהשוואה למערכות גב "היי טקיות" אז תיקח אותו, ואם הן יותר נוחות לך, תיקח אותן.
אם היית מחפש תרמיל לפני 5 שנים, התרמיל הזה היה משהו עתידני ומטורף, והיום הוא אחד מכולם. מה שקובע זה הנוחות במדידה.
מה המשקל העצמי של התרמיל ? זה נתון שכן הייתי מתחשב בו.
כתוב מה קנית. -
רוצה המלצה לתיק טוב!דווקא המשקל הוא אחד המגרעות של התיק, לפי מה שראיתי מהסיקורים,
הוא שוקל 3.3 ק"ג, לזכותו יאמר שהוא מאוד מסיבי אך הוא אינו קל בכלל... -
רוצה המלצה לתיק טוב!זה משקל גבוה. נובע בעיקר משימוש בבדים חזקים וכבדים. תלוי באופי השימוש שלך יתכן ויש לך צורך בזה. אישית הייתי מעדיף משהו קל יותר.
בעניין מערכת הגב הלא מתקדמת, כמאט כל התיקים המובילים היום בעולם משתמשים בעקרון דומה של מערכות גב, וכל העקרונות האלה מלפני 15 שנה. מה ששינו זה את סוגי הסופגים וכו'.
לסיכום, עניין המשקל צריך להפריע לך. כלומר דרוש התבוננות האם אתה זקוק לתיק כל כך חזק ולשלם על זה במשקל. -
רוצה המלצה לתיק טוב!הנוסחא של כבד=חזק לא תמיד נכונה, התרמילים של אוספריי לא חלשים יותר בגלל שהם קלים יותר, הם פשוט עושים שימוש בבדי ניילון במקום בבדי פוליאסטר, מה שדורש פחות מסה כדי להגיע לאותו החוזק.
זה מטעה, אבל אין לאוספריי שום בעיית חוזק - ה AETHER חזק לא פחות מתרמילים ששוקלים חצי קילו או קילו יותר ממנו, ועל אחת כמה וכמה ה Argon ששוקל 2.5 קילו והוא כבר ממש סוס. -
רוצה המלצה לתיק טוב!זה לא מדויק מה שאתה אומר.
ובמקרה של אוספרי עוד יותר. הבדים של אוספרי בהחלט חלשים יותר ועל כן משקלם הנמוך (ראה את הצפיפות שלהם ביחס לתיקים כבדים יותר).
יש בעיה של עמידות בשחיקה (לא חוזק) של הבדים ה"קלים".
לי יש את הATHER ואת ה ARAGON הATHER (שלי) ישן יותר ומבד חזק (עמיד) יותר מאשר ה ARAGON החדש שלי. אבל הכי עמיד וחזק הוא ה LOWE שלי מלפני 12 שנה עם בד בצפיפות 1100 שכבר לא עושים כאלה אפילו לא בתיקים צבאים.
עניין החוזק פה לא כל כך כל קריטי שכן כל הבדים הללו עומדים בעומס שמופעל עליהן (משקל הציוד) השאלה היא שחיקה. שחיקה זה כבר תלוי באופי המטייל. אני מכיר אנשים שגוררים את התיקים שלהם בצורה גסה על סלעים וכאלה שאינם מורידים אותם מהגב כאשר יש אבק. השאלה לאיזה תחום אתה נכנס תגלה אם שווה או לא שווה ללכת על משקל גבוה בשביל עמידות קיצונית בשחיקה.
והנוסחא כבד = חזק טובה תמיד עבור אותו סוג סיב (השוואה בין פוליסטר לניילון בעייתית). הסיבה פשוטה כבד -> צפוף יותר -> עמיד וחזק יותר.
-
רוצה המלצה לתיק טוב!סיבי הניילון של אוספריי חזקים יותר מסיבי הפוליאסטר שיש בהרבה תיקים אחרים.
ובכל מקרה, כמו שאמרת הם מספיק חזקים לתרמילאים שלא מחרבים תיקים.
צפיפות היא לא מדד יחיד לחוזק, אלא אם מדובר באותו סיב, שארוג אותו דבר בדיוק, כמו שאמרת.
בקיצור, שנינו ממליצים על אוספריי או לא ? -
רוצה המלצה לתיק טוב!לא יודע למה אתה אומר שיש בהרבה תיקים סיבי פוליאסטר. זה מתחלק די שווה בשווה לדעתי. LOWE עושים שימוש בסיבי ניילון.
בכל מקרה אני ממליץ על מה שהכי נוח והכי מתאים לצרכים של אותו אדם.
זה נכון שבאמת במקרה שלי אוספרי הוכיחו את עצמם (אם כי הארגון קצת מאכזב במשקלים גבוהים). אבל יש את החסרון שאין להם "אבא" טוב פה בארץ וגם מחיר גבוה יחסית (יחסית לארה"ב). -
רוצה המלצה לתיק טוב!למה אתה אומר "אין להם אבא טוב" ? מנסיוני איתם הם דווקא אחלה.
הכי אחלה זה שהם שומרים על רמת מחירים סבירה ולא מגזימים כמו גרגורי במחירים.
אני פחות מכיר את התיקים של LOWE, אבל בדויטר למשל, התיקים עשויים פוליאסטר עבה, ולכן הם כבדים (75 ליטר שוקל 3 או 3.3 קילו).
גרגורי משתמשים בניילון למשל, ולכן הם יותר קלים מהדויטרים. -
רוצה המלצה לתיק טוב!הדיון הפילוסופי על הבדים פה נקלע לפינה בעייתית, אז אולי שווה להבהיר.
ראשית, זה נכון שיש הבדל בין תיק שיעבוד עם פוליאסטר לבין תיק שיעבור עם ניילון לסוגיו, אבל מה שבאמת ישנה, זה לא רק הבד, אלא גם הדנייה, כלומר, עם איזה עובי סיב עובדים, ומה הצפיפות שלו, והם בסופו של דבר יחרצו את דין השחיקה של אותו התרמיל.
התרמילים של לואו בד"כ יהיו מאסיבים יותר מהתרמילים האמריקאיים למיניהם, זה לא אומר שהם טובים יותר, זה פשוט אומר שהם יהיה עמידים יותר לשחיקה לאורך זמן.
גם ללואו יש תרמילים קלי משקל, אבל הם מיועדים למטרות אחרות.