השכרת רכב 4X4 באיסלנד
-
שלום רב
אנחנו טסים ביולי לאיסלנד לטיול בן 14 יום נטו. המסלול אותו בדקתי כולל לא מעט כבישי F שנכנסים לתוך היבשתץ רציתי לשאול האם רכב כמו טויוטה RAV4 או קיה סורנטו ששניהם 4X4 מתאימים או שצריך רכב שטח רציני יותר כמו פג’רו ודומיו.
תודה צביה
-
הקפנו את איסלנד לפני 3 שנים בקיה ספורטאג 4x4. לא צריך יותר. ראינו אפילו פרייבטים כמעט בכל דרך. המונח דרך מוגדר היטב. מה שלא מופיע במפה כדרך אין לו כיסוי בלי קשר לסוג הרכב.
אני פינטסזתי על להגיע לaskya ברכב. הרוב נוסעים בטיול יום שעולה איזה 200 דולר לבן אדם (היינו שני הורים ושני ילדים גדולים). אבל בסוף לא היה לי אומץ. לזה צריך רכב באמת עביר ולהתארגן מראש עם דלק.
לשכור רכב עולה המון. עם תוספת ביטוח. לי לקחו את ההשתתפות העצמית 50אלף קרונות על נזק שקשה לראות ולא ברור אם היה קודם. כך שלא מומלץ rent4x4
Grænásvegur 10
260 Keflavik
Icelandאלא אם את מודעת מראש שקרוב לוודאי שידרשו ממך את החמישים אלף. קראתי באינטרנט שזה קרה להרבה.
-
אם נוסעים על כבישי F חייבים לפי כלל ההשכרה רכב 4X4. כל רכב כזה יספיק למרבית הכבישים הללו. חציית נהרות זורמים תעשו רק אחרי שתראו מישהו אחר שחוצה כך שתוכלו להעריך איך אתם יכולים להתמודד עם הבעיה. שווה להמתין ולהתגלח על זקן של מישהו אחר.
לאסקיה לא נסעתי כי עדין היה קבור בשלג כך שלא אוכל להביע דעה לכאן או לכאן.
תחפשו מהר רכב פני שתגלו שלתקופה שתרצו הכל כבר מושכר.
רנצי
-
חשוב ביותר לציין שאין ביטוח על נזקי מים לגבי כל הרכבים כולל טויוטה לנד קרוזר .
אנחנו טיילנו ביולי 2014 עם פורד קוגה 4*4 מקביל לראב 4 או קיה סורנטו וזה הספיק להגעה לשמורת Landmannalaugar עד מעבר המים לפני המחנה, החנינו את הרכב והלכנו ברגל כ-5 דקות.
שאר השמורות לאקי אסקיה תורמסוק חייבים רכב גבוה מאד ומיומנויות נהיגת ג’יפ כיוון שהזרימה מושפעת מהפשרת השלגים, יכול להיות כשבבוקר תחצו את הנהר ואחרי הצהרים עקב שמש הצהרים השלג יימס יותר מהר והזרימה תגבר ותעלה את מפלס המים (להזכירכם שאין ביטוח על נזקי מים).
יחי
-
תודה רבה.
ראיתי בתגובה אחרת לשאלתי שלא כדאי לנסוע לאסקיה לקי ותורסמורק.
האם בשמורות לקי ותורסמורק בקרתם במהלך טיולכם ולא היתה לכם בעיה עם סוג הרכב ששררתם?