ויזה לארה"ב
-
חג שמח לכל חברי הפורום,רציתי לברר האם לקנות כרטיסי טיסה ולסגור מלונות/מוטלים לפני שאוציא ויזה ככה שאראה להם שסגרתי הכל פלוס התוכנית של הטיול?!(דרך אגב בהמלצה של מדריך טיולים)
אני ואישתי מתכננים לטוס שנה מהיום,שנינו עובדים ואני סטודנט בשנתי האחרונה ללימודים והטיול הוא ירח הדבש שלנו
-
היי מלונות אפשר להזמין כי ניתן לקבל החזר כספי.
טיסות לא כדאי להזמין כי הביטול יקר.
-
טיסה בטוח אין טעם להזמין לפני קבלת ויזה כי אם לא תקבל תפסיד הרבה כסף. גם רוב החברות לא מפרסמות תאריכי טיסה שנה מראש כך שאין מה להזמין כל כך מוקדם.תבקש את הויזה ותציג את כל ההוכחות האפשריות לכך שאתם מתכוונים לחזור לארץ (שיש עבודה שמחכה, למשל, אם אתם משלמים משכנתא, וכן הלאה).
במקרה הכי גרוע, תסעו ליעד אחר. לא חסרות מדינות נהדרות בעולם.
-
השגרירות מנחה לא להתחייב כספית לפני קבלת הויזה -
אין טעם לקנות כרטיס מראש, זה לא מוכיח שאתם מתכוונים לחזור לארץ וזה מה שמעניין אותם באמת. לדעתי אם תנסה להוציא ויזה עכשיו ותראה להם מסמכים המוכיחים שאתה עומד לפני שנת הלימודים האחרונה יש לך סיכויים לקבל ויזה, מעטים האנשים שיפסיקו לימודים אחרי שנתיים ולכן זו הוכחה עבורם שכנראה תחזור.
-
כרטיסים ולינות ניתנים לביטול. נכון, יש לזה עלות, אז מה ? זו איננה הוכחה שבכוונתכם לחזור ארצה.
מה שהאמריקאים רוצים לראות אלה עוגנים חזקים בארץ ולכן הצטיידו במכתבים באנגלית מהמעבידים המאשרים את קביעותכם אצלם, את העובדה שאתם יוצאים לחופשה ואת התאריך שבו הם מצפים לשובכם לעבודה אצלם.
גם האישורים על הנישואין והלימודים יכולים להעיד על כוונותיכם.
מזל טוב ובהצלחה בשגרירות !
-
בהמשך למכתב מהמעביד, הביאו גם 3 תלושי משכורת אחרונים. בהוצאת הויזה הקודמת שלי המראיינת הסתכלה עליהם ודילגה על המכתב מהעבודה.