ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

הארכת שהייה בהודו

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    6
    20
    2396
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • orkolyom
      orkolyom נערך לאחרונה על ידי

שלום,
      אולי ידוע לכם אילןו דרכים יש להארכת שהיה בהודו? (לעוד 10 ימים בערך), לאן הולכים וכו...
      תודה! Laughing
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • yallaayala
        yallaayala נערך לאחרונה על ידי

הארכת שהייה בהודו
        הי
        הולכים לשם Ministry of Home Affairs, Foreigners' Division, Jaisalmer House, 26, Man Singh Road New Delhi.

קוראים באתר הזה http://www.immigrationindia.nic.in/visa_extension.htm

אני ניסיתי את התרגיל הזה לפני כמה שנים, אני מניחה שמאז הם יותר מחמירים למרות שגם אז חדרי המשרדים היו מלאים בתיירים וטיילים מכל הסוגים, חוויה מעניינת בפני עצמה... אחרי בילוי של יום שלם הם שלחו אותי לקבל אישור ממשטרת המחוז של המקום בו שהיתי על זה שהם מכירים אותי ויודעים ששהיתי שם זמן מה, ואז חזרתי לדלהי לעוד יום בילוי במשרדים, ואחרי שקיבלתי אישור מהם הייתי צריכה לבלות עוד חצי יום במשרד אחר שמנפיק ויזות וגם לשלם לא מעט בעבור הויזה ל- 15 ימים.
        עוד פרט חשוב, דיברתי הינדי ברמה טובה מאד וזה משמעותי על מנת לקבל דברים שכאלו, והשתמשתי בעובדה שלימדתי בהתנדבות וזה היה התרוץ.
        אני לא יודעת מה התרוץ שלך אבל כדאי שהוא יהיה טוב מאד.
        • cillam
          cillam נערך לאחרונה על ידי

הארכת שהייה בהודו
          Ayala,
          now i am seriously curious,(nosey!!), Surprised Hindi??? I am impressed!!
          I tried nepali for 3 weeks in darjeeling last year, and I must say, did not get very far, although my language aptitude is very good,I speak 4!!

so go on tell Very Happy
          • yallaayala

הארכת שהייה בהודו
            הי צילה
            הסקרנות שלי, בהודו הביאה אותי למקומות מעניינים ו"המחיר" שהייתי צריכה לשלם זה ללמוד את השפה, חוץ מזה כמו שכתבתי לימדתי והייתי עם ילדים שהם המורים הטובים ביותר. אבל אני חייבת להודות שיש משהו בהינדי שנקלט אצלי במהירות, זו השפה שהיתה הכי קלה בשבילי ללמידה ואני מקשקשת חופשי וגם קוראת אני מבינה כמעט הכל גם סרטים ואני מאד שמחה על כך, זה כיף ומקל מאד על הטיול והשהייה בהודו.
            ולעומת זאת כמעט ולא הצלחתי ללמוד צרפתית במשך למעלה משנה שחייתי בצרפת... Embarassed, למרות שישנן מילים בצרפתית שהתיישבו לי על תאי הזכרון בהינדי. Laughing
            • cillam

הארכת שהייה בהודו
              Ayala,
              Yes children make good teacher! I have not given up on the Nepali.
              I had a teacher, but every body spoke English, on top of that the guides were learning German, which I speak, so I tested them , so : Nepali Ali KAti,
              What I can do is understand the odd Hindi word, when it is the same as in Nepali! Rolling Eyes
              on another subject, yes the story about guy from the culturalpursuits, James Perry, is very interesting.

evrev tov

• יעקבס
                יעקבס נערך לאחרונה על ידי

איילה
                הגיע הזמן שתספרי קצת על המסע שלך להודו ,הוא נשמע מעניין מהמעט שאנחנו מלקטים תוך כדי התשובות שלך
                בכל מקרה יש פה שנהנים לקרוא כל מילה שלך Rolling Eyes
                גם לרקוא למדת מהילדים?
                • yallaayala

מסע
                  יעקב בוקר טוב
                  המסע שלי הוא בעצם כמה מסעות וכמה השתקעויות במקום אחד. השהיה במקום אחד מעמיקה את ההיכרות משם בא הידע שלי בתרבות ובחברה ההינדואיסטית וכמובן האהבה הגדולה לאנשים יקרים. בראשי פרקים (היום היום הראשון לחופשת פסח..) ביקרתי ברג'סטאן, מהארשטרה, גואה, קארנאטקה, מאדיה פראדש, אוטאר פראדש, אוטארנצ'אל- גארוואל, הימאצ'אל פראדש- פארבאטי, קולו, ספיטי.
                  בחלק ממסע אחד (7 חודשים) נהגנו ברכב פרטי בן זוגי (לשעבר) ואני , זאת אפשרות נהדרת לראות כל סנטימטר בדרך, למצוא את המסלול, להגיע לכל מקום שמעניין, לסגל אורח חיים של נסיעה , לקום בבוקר לעצור בדוכן הצ'אי הראשון, לראות את כולם, מאות ואלפי אנשים באים והולכים אל מול הרכב, מבעירים את האש של הבוקר ואז הולכים לשרותים ואז חוזרים להתקלח ואז הולכים לעבודה ואז הולכים לבית הספר כל יום את כל המדינה זה מדהים, צהריים עוצרים בדהאבה בדרך לאכול, ובערב שוב כולם מדליקים את האש של הערב ובמקביל שורות שורות מי ברכב מי ברגל חוזרים מהעבודה, ואז חושך דממה אין יוצא ואין בא. אותי זה הדהים בכל יום מחדש. גולת הכותרת של המסע הזה היה הטיול לאורך נהר הנרמדה החל מבארוצ' שעל שפת הים במדינת גוג'אראט ועד לנביעה שלו במאדיה פראדש, רב המסע היה במאדיה פרדש, זהו הנהר שזורם גם באומקרשוואר כפר שנהיה מוכר ומתוייר, מסביב לנרמדה הרבה מקומות קדושים הרבה אמונה, הסטוריה, ארכאולוגיה, וטבע של ג'ונגלים, הנהר הזה למרות שהוא סכור פעמים רבות הוא נקי מאד כמעט עד לים אפשר להתרחץ בו לשוט בו ואפילו לראות קרוקודילים.
                  במסע אחר חזרתי לכפר שיושב על הנביעה של הנהר זהו מקום עליה לרגל, נרמדה הוא אחד משבעת הנהרות הקדושים בהודו, ושם השתקעתי לזמן מה, טיילתי בגו'נגלים מסביב, מצאתי הרבה מציאות אנושיות שמסתתרות בתוך הג'ונגלים הללו, כפרים קטנים שבטיים, סאדואים רוקחי מרקחות יער, אנשים עם כוחות כאלו ואחרים שמאמינים באים אליהם לברכה או מרפא, וגם כמה מאות סוגים של ציפורים. בזמן שלא טיילתי לימדתי בבקרים אנגלית, הילדים הולכים לבית הספר ב10:00 אז היינו נפגשים בחצר אחד הבתים ב8:00 קניתי לוח קטן וכמה חוברות ופתחתי כיתה במשך כמה חודשים זו היתה ההתנסות שלהם ושלי בבית ספר אחר לחלוטין. כמה פעמים בשבוע בשעות אחר הצהריים נפגשתי לשעורים פרטיים באנגלית ומתמטיקה עם תלמידות תיכון מקסימות ונבונות, הילדים של הודו הם מדהימים ביופיים הפנימי, והילדים של הכפר הזה הם מיוחדים במינם. כמובן שהכל היה בהתנדבות במקום הזה אנשים משתכרים 1,500 רופי בחודש בממוצע, התלמידים שאני לימדתי היו מהעניים יותר.
                  מהילדים למדתי לדבר ולרקוד ולשיר וגם חיזקתי את הקריאה והכתיבה שלמדתי קודם עם חבר, הם לימדו אותי את שמות הצמחים ובעלי החיים כיוונים במפה, למצוא "ממתקים" מהטבע, להתפלל, לעשות הצגות, לשטוף כלים, לעזור בעבודות בית, לרעות את הבאפלו, לדעת עם מי מותר לדבר ועם מי לא, ובעיקר להנות מהחיים הפשוטים ולקבל את הקשיים כמו שהם.
                  טוב, יש לי עוד המון המון סיפורים כמובן, זה היום הראשון לחופשה כאמור אני הולכת להכין את הבית למהומת האורחים הבאה עלינו לטובה. יום מקסים.
                  אילה
                  • פנינה מרקו
                    פנינה מרקו נערך לאחרונה על ידי

איילה - מרתק!!!
                    וואוו, ממש מרתק מה שאת מספרת.
                    כל הכבוד. מקווה שפעם ניפגש ותספרי סיפורים מפורטים יותר.
                    אם אמצא לי בעתיד בן זוג שיאהב כמוני את הודו, אעשה כמוך. ברוב הפעמים שנסעתי, נסעתי לבד רוב הזמן ולבד קצת קשה יותר לטייל בדרך זו.
                    • cillam

איילה - מרתק!!!
                      Ayala,
                      Impressive!! yes staying in a place for longer does give more insight.
                      The further away from civilization, the closer you get to the people.

Penina, how about a women's trip, instead of partners, who either are unwilling or not available??? Very Happy
                      I have offered North Sikkim for 2010??? Laughing as a start, then India is our oyster! Rolling Eyes

Yom Tov
                      Cilla.
                      • יעקבס

איילה - מרתק!!!
                        מחכה כבר לפרק הבא Smile ידעתי שיהיו עוד שמעונינם בסיפור
                        מתי היו הטיולים ,בת כמה את, במה את עוסקת Very Happy סליחה על החוצפה את כמובן לא חייבת לענות Rolling Eyes זה פשוט יוסיף עניין ,כמו לקרוא על המחבר לפני שקוראים את הספר Very Happy
                        את הסיפורים של פנינה אני קורא באופן קבוע
                        החלום שלי זה לטייל עם רכב +המשפחה בהודו ואם לא יצא אז שיגדלו אני ואישתי לבד על אופנוע
                        לא נפריע לך בהכנות (אצלי בבית שיגעון לפני החג ,אשה מרוקאית)
                        נחכה בסבלנות לפרק הבא Very Happy

המקום שלי בהודו
                        המקום שלי בהודו (גודל:5.44KB)

המקום שלי בהודו
                        • yallaayala

איזה כיף ! מצטרפת לשתיכן
                          זה כמעט בלתי אפשרי לנהוג ברכב לבד, ומאד שמחה על ההזדמנות שהייתה. מה שכן אפשרי זה באמת לעשות טיול נשים תארו לכם איזו בשורה זו יכולה להיות חבורה של שמחות נוסעת ברחבי התת יבשת...
                          את טיולי הג'ונגלים שלי כבר עשיתי לבד בלי בן הזוג, אבל אף פעם לא הייתי לבד, כמו שאנחנו מכירות את זה בכל מקום, חלק מן הטיולים עשיתי בלוויית אנשים מן הכפר, וחלקם עם טיילים שהגיעו גם לבקר, וחלקם לבד וזה גם היה בסדר.
                          פנינה אני מאד אשמח למפגש סיפורים, רוצה לשמוע בקול את החוויות הכתובות Smile , אני מבינה שאת נוסעת אז כבר נראה מתי ואיפה, הכי חשוב שהכיוון קיים, אולי לפני... ואולי בסיקים... צילה אני נכנסת לעניין Very Happy
                          • cillam

יללה קדימה
                            Hi Ayala,
                            Narmada- very interesting! Smile
                            Though I see ,like the Lepcha people in North Sikkim- there are objections to the many dams on the river.
                            Beliefs and progress to not go hand in hand.
                            The Lepcha people have been protesting for years against the dams , I saw a couple, on the Teesta river,that completely ruined the vallies and hills, Mad the environment and the belief in the river- water being sacred, does not sit well with them!
                            There are a few who have been on a hunger strike off and on for a few years now. Sad They have a site they sit in Gangtok.
                            Being almost as free as a bird, Laughing meeting in India Any place , almost any time;
                            What I have in mind is for the Autumn of 2010, Rolling Eyes
                            H ikar H briut, fizit ve nafshit Surprised
                            • פנינה מרקו

רעיון נפלא - צילה ואיילה
                              מצידי אפשר לראות את זה כסגור. אין לי שום בעייה עם טיול נשים, נהפוך הוא Laughing עד עתה טיילתי לפעמים עם חברות, אבל הן תמיד היו מוגבלות בזמן - 3 שבועות לא יותר ואז הייתי ממשיכה את הטיול לבדי וזה קצת קשה כשמדובר באיזורים לא מתוירים. קשה עם הלבד, קשה עם חוסר השירותים הבסיסיים, בעיקר כשאת לבד וכו'.
                              אבל כן - בשמחה אני מצטרפת. אגב, צילה, אני אהיה בסיקים כבר עכשיו, כשאת תהיי שם, אז נדסקס את הענין של 2010.
                              ואיילה - נראה לי שלפני הנסיעה הנוכחית לא יהיה כבר זמן להיפגש. אכתוב לך למייל, וננסה לקבוע משהו.
                              • תאי
                                תאי נערך לאחרונה על ידי

ממש לא רעיון טוב 🙂
                                למה טיול נשים? אתן אגואיסטיות Smile
                                • cillam

ממש לא רעיון טוב 🙂
                                  Tay,
                                  ok, send a CV and will discuss it! Very Happy and see if you are a candidate! Laughing
                                  • תאי
                                    תאי נערך לאחרונה על ידי

ממש לא רעיון טוב 🙂
                                    קורות חיים? חשבתי שיש כאלו שפטורים מזה.
                                    • cillam

ממש לא רעיון טוב 🙂
                                      Tay,
                                      ...........this is not a government you are asking to join, but a serious undertaking!!
                                      However, I think you will pass muster! Very Happy
                                      • פנינה מרקו

אני מצביעה בעד לקבל את תאי, בלי קורות חיים
                                        • yallaayala

ממש לא רעיון טוב 🙂
                                          אם יש לי איזה חוק הוא אומר: אני לא בוחרת שותפים לפי מגדר או גיל Very Happy , יש משהו חזק במיוחד במשלחת נשית ומי שמוכן להצטרף מרוויח.
                                          יעקב, ברגע הראשון שיהיה לי זמן אני כותבת קצת סיפורים על אוטו וטיול בהודו, ואופנוע? לא לדעתי זה לא רעיון טוב, הכביש בהודו עובד על חוקי השרדות אז מי רוצה להיות נחות בהירארכיה?
                                          תודה רבה על חדוות הטיילות ולילה טוב
                                          • יעקבס

ממש לא רעיון טוב 🙂
                                            שנשים מדברות על על מפגש נשים אני לא מתערב (תלמד תאי) Rolling Eyes
                                            אבל אני מחכה לפרק הבא איילה
                                            ואני מודע לסכנה שברכיבה על אופנוע במזרח והודו בפרט בגלל הסיבה הזאת זה יכול להיתממש רק שהילדים יעזבו את הקן Very Happy
                                            • 1 / 1
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון